ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΕΛ: Τι κάνουν οι πρώην

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πηγή: 24sports.com.cy

Του Μιχαήλ Αριστείδου

Οι ποδοσφαιριστές σε μια ομάδα πάνε και έρχονται, όπως και οι συζητήσεις για το τι πρόσφερε ή τι δεν πρόσφερε ο καθένας. Οι αποφάσεις για αποδέσμευση ή ανανέωση των ποδοσφαιριστών πολλές φορές διχάζουν τους φιλάθλους της ομάδας. Από την ΑΕΛ έφυγαν 18 ποδοσφαιριστές την περασμένη σαιζόν άλλοι με προσφορά και άλλοι χωρίς να προσφέρουν κάτι. Πάμε να δούμε τι κάνουν οι πρώην ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ της περσινής χρονιάς μέχρι τώρα στις ομάδες τους.
 
Στα μισά του δρόμου
Περιλαμβάνει αυτούς που ήταν στο ρόστερ της ομάδας αλλά αποχώρησαν τον Ιανουάριο του 2014.

Κάσιο Βάργκας
Ο βραζιλιάνος επιθετικός αποτέλεσε κλασσικό παράδειγμα προς αποφυγή! Δεν πρόσφερε το παραμικρό και έφυγε φυσιολογικά τον Ιανουάριο με 10 συμμετοχές και ένα γκολ. Φέτος είναι στην Σάο Καετάνο με τέσσερις συμμετοχές χωρίς να σκοράρει ακόμα.

Ντιέγκο Γκαούτσο
Είχε καταντήσει ανέκδοτο η αγωνιστική του παρουσία στην ΑΕΛ. Εκνευριστικά αργός ποδοσφαιριστής δεν μπόρεσε να προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο στην ΑΕΛ. Αγωνίστηκε σε έξι παιχνίδια με ένα γκολ, ένα αυτογκόλ και προς το παρών ψάχνει ομάδα.

Μιγκέλ Γκουιαμί
Ο Αγκολέζος διακαής πόθος της ΑΕΛ για δύο χρόνια ήρθε, τον είδαμε σε ένα παιχνίδι και μετά έφυγε! Πήγε σε ομάδα της πατρίδας του την Μπενφίκα Λουάντα.

Κρίστης Ανδρέου
Ο νεαρός επιθετικός αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό για δεύτερη φορά μετά την Σλοβάσκο. Πήγε στην Λιθουανία και την Ζαλγκίρις όπου ετοιμάζεται να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα. Έχει 13 συμμετοχές και 5 γκολ μέχρι τώρα.

Τιάγκο Ταρζίνιο
Τίποτα το ιδιαίτερο από τον Ταρζίνιο. Ο Πορτογάλος είναι και αυτός χωρίς ομάδα από τον Ιανουάριο του 2014. Στην ΑΕΛ είχε 14 συμμετοχές με ένα γκολ.

Ορλάντο Σα
Ο Πορτογάλος που η φυγή του δίχασε τον κόσμο φέτος στην Λέγκια έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά. Σε έξι συμμετοχές έχει 5 γκολ ενώ πήρε κλήση από τον Φερνάντο Σάντος για την εθνική του. Στην ΑΕΛ είχε 39 συμμετοχές και 19 γκολ συνολικά.

Ήρθαν Ιανουάριο και έφυγαν
Η ΑΕΛ πήρε τέσσερις ποδοσφαιριστές τον Ιανουάριο όμως κανείς δεν έμεινε στην ομάδα και για την νέα περίοδο.

Άντριαν Καλουντέροβιτς
Ο Σέρβος επιθετικός είχε εκτόπισμα και είχε και προσφορά στην ομάδα όσο αγωνίστηκε. Σε 18 παιχνίδια με την ΑΕΛ είχε 5 γκολ ενώ ο τραυματισμός του στο παιχνίδι με την Ανόρθωση, όπου ο Σιέλης του έσωσε στην ουσία την ζωή, τον έφερε πίσω και δεν μπόρεσε να βοηθήσει όσο θα ήθελε μετά. Φέτος είναι στην Ελβετική Thun όπου σε οκτώ συμμετοχές (1 ως βασικός) μετράει δύο γκολ.

Νέιτς Πότοκαρ
Ο Σλοβένος κεντρικός αμυντικός ήρθε για να βοηθήσει τον Ιανουάριο αφού ο Γκαούτσο δεν έπεισε. Το ίδιο συνέβηκε και με τον Σλοβένο αφού δεν έδειχνε να μπορεί να δώσει το κάτι περισσότερο με αποτέλεσμα ο Ντεντέ να αγωνιστεί τελικά εκεί. Οκτώ συμμετοχές χωρίς κάτι το ιδιαίτερο και ο Πότοκαρ ο οποίος παρεμπιπτόντως δεν έχει βρει ακόμη τον επόμενο του ποδοσφαιρικό σταθμό αν και δεν τον έχουν πάρει τα χρόνια.
 
Εντού Οριόλ
Ήρθε ως το μεγάλο όνομα στην ΑΕΛ τον Ιανουάριο και σε κάποια παιχνίδια (ΑΕΚ) έδειξε την μεγάλη του κλάση. Δεν ήταν σταθερός ποδοσφαιριστής όμως και ήθελε κάποιες φορές μια μπάλα μόνος του με αποτέλεσμα ο Πέτεφ να μην τον χρησιμοποιεί όσο θα ήθελε και ο ίδιος ο προπονητής. Έκανε προετοιμασία με την ΑΕΛ αλλά δεν έμεινε αν και στην προετοιμασία έδειχνε ανεβασμένος. Είχε 18 συμμετοχές με 5 γκολ στην ΑΕΛ ενώ φέτος είναι στην Μπλάκμπουλ μαζί με τον δίδυμο του αδελφό, έχοντας έξι συμμετοχές μέχρι τώρα.

Στάνισλαβ Γκέντσιεφ
Ο Βούλγαρος μέσος με τον Πέτεφ έκανε σπουδαίες χρονιές. Στην ΑΕΛ δεν κατάφερε να έχει όμως υψηλά στάνταρ απόδοσης και έμενε στον πάγκο συνήθως. Είχε 10 συμμετοχές στην ΑΕΛ. Φέτος είναι στην Σλάβια με επτά συμμετοχές και ένα γκολ μέχρι τώρα. 

Αποχώρησαν στο τέλος της χρονιάς
Είναι όσοι ποδοσφαιριστές έμειναν μέχρι το τέλος και η ΑΕΛ δεν ανανέωσε μαζί τους.

Χορχέ Μοντέιρο
Ο Μοντέιρο έκανε φοβερή χρονιά μέσω έντονης αμφισβήτησης του από τους φίλους της ομάδας. Και αυτό γιατί οι φήμες έδιναν και έπαιρναν στην Λεμεσό στο θέμα με το συμβόλαιο του. Ο Πορτογάλος «απάντησε» φιλώντας την φανέλα. Πάντως τελικά δεν πήγε σε καμιά ομάδα για την οποία βγήκε προς τα έξω ότι έχει συμφωνήσει. Είναι στην Μορειρένσε με δύο συμμετοχές. Στην ΑΕΛ είχε 83 συμμετοχές με 24 γκολ και στη περσινή χρονιά 35 συμμετοχές και 18 γκολ. 

Έμπο Άντο
 Ο Άντο ήρθε αμούστακο παιδί στην ΑΕΛ και έφυγε με 37 συμμετοχές και 1 γκολ σε δύο χρονιές. Ο Γκανέζος μεγάλωσε και θα έπιανε θέση ξένου στην ομάδα της ΑΕΛ φέτος.  Δεν αγωνίζεται σε κάποια ομάδα.

Έτγουιν Οουόν
Ο εκ των αρχηγών της ΑΕΛ μετά από έξι χρόνια παρουσίας στην ομάδα έκλεισε το κύκλο του. Ποδοσφαιριστής που έδωσε πολλά στην ΑΕΛ αλλά πήρε κιόλας. Μέτρησε 134 συμμετοχές και 3 γκολ με την ΑΕΛ. Πήγε στον Ερμή όπου μετρά έξι συμμετοχές μέχρι τώρα.

Ντεντέ Καρβάλιο
Από τα κορυφαία αμυντικά χαφ που είδαμε στο νησί μας. Μετά από τρία χρόνια στην ΑΕΛ και 74 συμμετοχές και 4 γκολ αποφάσισε να φύγει για την πατρίδα του και την Πριμέρα Αγκούστο.

Κρίστης Θεοφίλου
Ο δυναμικός αμυντικός δεν είχε θέση στην νέα ΑΕΛ αφού ήταν εκτός πλάνων του προπονητή της ΑΕΛ. Το όνομα του έπαιξε για διάφορες ομάδες όμως τελικά επέλεξε τον Άρη γράφοντας το όνομα του δίπλα σε όσους αγωνίστηκαν σε Απόλλωνα, ΑΕΛ και Άρη. 

Φουάτ Ινταλμπεχάι
Ο Ολλανδόμαροκινός επιθετικός ήρθε το καλοκαίρι αλλά δεν στέριωσε. Άμπαλο δεν το λες αλλά ούτε και αξιόπιστο σκόρερ. Στην ΑΕΛ είχε 22 συμμετοχές με 5 γκολ ενώ φέτος είναι στην ιδιαίτερη του πατρίδα και την ομάδα WAC.

Ντιαλό Εμπαλό
Άλλο ένα νεαρό ταλέντο που ήρθε από την Πορτογαλία αλλά δεν έπεισε. Στην ΑΕΛ θυμόνται μόνο το γκολ νίκη με την Ομόνοια στην περσινή χρονιά. Φέτος είναι στην Μπέιρα Μαρ με δύο συμμετοχές.

Εντού
Ίσως από τους πιο αδικημένους στην παρουσία του στην ΑΕΛ. Ο Πορτογάλος είχε δύο συμμετοχές και πρόλαβε να έχει γκολ και ασσίστ! Έφυγε και είναι συμπαίκτης με τον Εμπαλό στην Μπέιρα Μαρ με οκτώ συμμετοχές και ένα γκολ μέχρι τώρα.
Να αναφέρουμε ότι έχουν αποχωρήσει και κάποιοι νεαροί από την ομάδα όπως και ο Αμεσάν άλλα δεν είχαν χρόνο συμμετοχής με την φανέλα της ΑΕΛ στην περσινή χρονιά.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση