ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνεχής η αύξηση στις πωλήσεις ακινήτων

Ενθαρρυντικά τα στοιχεία Οκτωβρίου για τα πωλητήρια έγγραφα

Με ανοδικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι πωλήσεις ακινήτων, με την αγορά να σημειώνει τους φθινοπωρινούς μήνες σημαντική αύξηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, τα πωλητήρια έγγραφα που κατατέθηκαν στα επαρχιακά κτηματολογικά γραφεία τον Οκτώβριο ανήλθαν στα 463, έναντι 375 τον αντίστοιχο μήνα του 2014, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 23% και έναντι 385 τον φετινό Σεπτέμβριο. Παράλληλα, την περίοδο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου κατατέθηκαν συνολικά 3993 έγγραφα σε σχέση με 3703 την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σημειώνοντας αύξηση σε ποσοστό 8%.

Πρωτιά της Λεμεσού
Πρωταθλήτρια στις καταθέσεις πωλητήριων εγγράφων τόσο για τον Οκτώβριο όσο και για το δεκάμηνο ήταν η επαρχία Λεμεσού. Συγκεκριμένα, στο επαρχιακό κτηματολογικό γραφείο Λεμεσού κατατέθηκαν τον Οκτώβριο 166 σε σχέση με 130 τον περσινό μήνα, καταγράφοντας άνοδο 28%, την ώρα που τα έγγραφα του δεκάμηνου ανήλθαν στα 1260, σε σχέση με 1187 το αντίστοιχο δεκάμηνο του 2014, σημειώνοντας αύξηση σε ποσοστό 6%.

Ώθηση από τους ξένους επενδυτές εξακολουθεί να λαμβάνει η επαρχία Πάφου, στην οποία τον Οκτώβριο κατατέθηκαν 117 έγγραφα, έναντι 90 τον περσινό Οκτώβριο, σημειώνοντας έτσι άνοδο της τάξεως του 30%, την ώρα που οι πωλήσεις της δεκαμηνίας έφτασαν στις 1002 έναντι 986, καταγράφοντας αύξηση 2%.

Σταθερή η Λάρνακα
Σταθεροποίηση παρουσιάζεται στην επαρχία Λάρνακας, στην οποία κατατέθηκαν 87 έγγραφα τον φετινό Οκτώβριο, μόλις 1 λιγότερο σε σχέση με τον περσινό μήνα και μόλις 2 περισσότερα σε σχέση με τον φετινό Σεπτέμβριο. Αντίθετα, η εν λόγω επαρχία παρουσιάζεται ανεβασμένη όσον αφορά στις πωλήσεις του δεκάμηνου, με την αύξηση να φτάνει το 31%, καθώς κατατέθηκαν συνολικά 847 πωλητήρια έγγραφα έναντι 645, το αντίστοιχο δεκάμηνο του 2014.
 
Χαμηλές στροφές στην πρωτεύουσα
Μουδιασμένη ήταν η πώληση ακινήτων στη Λευκωσία, μιας και τον Οκτώβριο κατατέθηκαν μόλις 64 έγγραφα σε σχέση με 39 τον αντίστοιχο περσινό μήνα και 65 τον Σεπτέμβριο. Την ίδια ώρα, οριακή αύξηση παρουσιάζουν οι πωλήσεις της περιόδου Ιανουαρίου – Οκτωβρίου, με τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο επαρχιακό κτηματολογικό γραφείο της πρωτεύουσας να είναι αυξημένα κατά 2%, φτάνοντας στα 635 σε σχέση με 622, την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

Όσον αφορά στα πωλητήρια έγγραφα που κατατέθηκαν στο επαρχιακό κτηματολογικό γραφείο Αμμοχώστου τον Οκτώβριο, ανήλθαν στα 29, 1 μόλις περισσότερο σε σχέση με τον περσινό μήνα και 1 λιγότερο σε σχέση με τον φετινό Σεπτέμβριο. Την ίδια στιγμή, μειωμένα κατά 5% ήταν τα έγγραφα που κατατέθηκαν το δεκάμηνο, φτάνοντας στα 249 έναντι 263 το αντίστοιχο περσινό δεκάμηνο.

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Πρόκειται για νέα, σύγχρονα οικιστικά και εμπορικά έργα που θα προσφέρουν υψηλότερη ποιότητα ζωής
Δελτίο Τύπου
 |  ΚΥΠΡΟΣ