ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Με άρωμα Δράσις-ΚΕΣ η αντιπαράθεση ΑΚΕΛ-Συμμαχίας

Βγαίνουν μαχαίρια για το ποιος εκπροσωπεί τον παλαιοκομματισμό

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Έντονη αντιπαράθεση εξελίσσεται μεταξύ του ΑΚΕΛ και της Συμμαχίας Πολιτών, με το ΑΚΕΛ να κατηγορεί τον Γιώργο Λιλλήκα ότι είναι εκφραστής του παλαιοκομματισμού τον οποίο κατά τα άλλα αποκηρύσσει και αρχηγός ενός πολιτικού σχηματισμού που έχει στους κόλπους του «γριβικά-δρασίτικα» στοιχεία. Η Συμμαχία Πολιτών προχωρά στην αντεπίθεση απαντώντας πως βουλευτής του ΑΚΕΛ ήταν μέλος του Δράσις-ΚΕΣ και αφήνοντας αιχμές πως στελέχη του ΑΚΕΛ απειλούν και εκβιάζουν πρώην στελέχη τους και νυν ψηφοφόρους της Συμμαχίας Πολιτών. 

Η αφορμή

Η αφορμή για την έντονη κόντρα δόθηκε όταν ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου κατήγγειλε τον παλαιοκομματισμό που διακατέχει τα υπόλοιπα κόμματα και κάλεσε το εκλογικό σώμα να επιλέξει την ανατροπή, ψηφίζοντας νέα πολιτικά πρόσωπα. Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης έριξε το γάντι στον κ. Λιλλήκα επισημαίνοντας ότι ο ίδιος, όντας πρωταγωνιστής στο κυπριακό πολιτικό σκηνικό επί 25 χρόνια, αποτελεί εκφραστή του παλαιοκομματισμού που καταγγέλλει. Σημείωσε δε πως στον νέο πολιτικό του σχηματισμό βρίσκονται άτομα με σκιώδες παρελθόν, καθώς ανήκαν στο «γριβικό Δράσις-ΚΕΣ», το ΕΥΡΩΚΟ και τους Νέους Ορίζοντες.

Συμμαχία: Στελέχη του ΑΚΕΛ απειλούν ψηφοφόρους μας

Τις δηλώσεις του κ. Χριστοφίδη δεν άφησε ασχολίαστες η Συμμαχία Πολιτών, με το στέλεχος της Συμμαχίας Πολιτών και πρώην στέλεχος της ΕΔΟΝ Κωνσταντίνο Φιλαρέτου να καταγγέλλει πως παλαιότερα άτομα της ηγεσίας του ΑΚΕΛ αλλά και σήμερα βουλευτής του ΑΚΕΛ προέρχονται από το Δράσις-ΚΕΣ. «Μήπως οι του ΔΡΑΣΙΣ και της ΠΕΟΦ που εντάσσονται στο ΑΚΕΛ είναι όλοι καλοί και αυτοί που εντάσσονται στη Συμμαχία Πολιτών είναι οι κακοί» διερωτήθηκε ο κ. Φιλαρέτου. Κατηγόρησε μάλιστα ανοικτά στελέχη του ΑΚΕΛ για τηλεφωνικούς εκβιασμούς και απειλές πρώην στελεχών του ΑΚΕΛ και νυν ψηφοφόρων της Συμμαχίας Πολιτών. «Τα επώνυμα στελέχη του ΑΚΕΛ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών διατηρούν με βάση τον νόμο, αρχείο και των κλήσεων και του περιεχομένου τους. Έπρεπε να είχαν μάθει από το πάθημα του κ. Βέργα. Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να επανέλθουμε επί τούτου».
«Το πρόβλημα είναι οι υποψήφιοι και οι ψηφοφόροι της Συμμαχίας Πολιτών που προέρχονται από τους χώρους της Αριστεράς γιατί έχουν απογοητευτεί από τη διακυβέρνηση Χριστόφια» ανέφερε ο κ. Φιλαρέτου ταυτίζοντας ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ και ρίχνοντας βέλη για εμπλοκή του κόμματος της Αριστεράς σε σειρά σκανδάλων.

Όταν ο Λιλλήκας συνάντησε το Δράσις-ΚΕΣ

«Ο κ. Λιλλήκας ξεκίνησε ως αριστερός, στην πορεία μετακινήθηκε όσο χρειαζόταν για να συναντήσει τις βασικές θέσεις του Δράσις-ΚΕΣ και των Νέων Οριζόντων» απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης εξηγώντας ότι πιθανόν κάποιοι που είχαν σχέση με το Δράσις-ΚΕΣ να μετακινήθηκαν από τις θέσεις που είχαν ως νέοι και να ασπάστηκαν τις θέσεις της Αριστεράς.

Φαιδρότητες τα απειλητικά τηλεφωνήματα

Ασχολίαστες δεν άφησε και τις δηλώσεις της Συμμαχίας Πολιτών περί διαπλοκής ο κ. Λουκαΐδης, επισημαίνοντας ότι «κανένας δεν είχε και δεν θα έχει το ΑΚΕΛ στο χέρι, αφού το κόμμα ανέκαθεν βρισκόταν απέναντι από το οικονομικό κατεστημένο. Η διαφθορά και η διαπλοκή δεν γίνονται αποδεκτές στο ΑΚΕΛ, και όσοι δεν το αντέχουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο παίρνουν τον δρόμο της εξόδου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ. «Το ΑΚΕΛ δεν αισθάνεται καμιά απειλή από τη Συμμαχία Πολιτών και δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με τις φαιδρότητες περί απειλητικών τηλεφωνημάτων» ανέφερε τέλος ο κ. Λουκαΐδης.

Η Συμμαχία Πολιτών απάντησε στις δηλώσεις του Γιώργου Λουκαΐδη επισημαίνοντας ότι η διαφθορά και η διαπλοκή για την ηγεσία του ΑΚΕΛ δεν παίρνει τον δρόμο της εξόδου, αλλά της φυλακής και των δικαστηρίων.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Στο συνέδριο φιλοξενήθηκαν πολύ σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της Εκκλησίας, της πολιτικής και της ακαδημαϊκής ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ
X