ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κανένας εφησυχασμός μέχρι τις κάλπες και της 2ης Κυριακής

Του ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ

Η υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη είναι προφανές ότι έχει αποκτήσει εξαιρετική δυναμική, διεισδύοντας σε όλους τους κομματικούς χώρους και τα κοινωνικά στρώματα. Αυτό αποτυπώνεται μέσα από τις δημοσκοπήσεις, αλλά κυρίως εμπεδώνεται στη συνείδηση των πολιτών, κάτι που διαπιστώνουμε και εμείς κατά την καθημερινή επαφή και επικοινωνία μαζί τους. Το γεγονός αυτό γεννά μεγάλη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα των επικείμενων προεδρικών εκλογών και την έλευση μιας νέας εποχής στην πολιτική ζωή του τόπου.

Αναμφίβολα, όσοι κινούμαστε μέσα στον κόσμο και μετράμε τον σφυγμό της κοινής γνώμης, είχαμε καταλάβει από καιρό ότι το αίτημα της αλλαγής έχει ωριμάσει εντός της κυπριακής κοινωνίας. Οι συμπολίτες μας έχουν κορεστεί από τις παρωχημένες πρακτικές, από τον πεπατημένο τρόπο άσκησης της διακυβέρνησης που έρχεται από άλλες εποχές. Απορρίπτουν τη λογική που θεωρεί δεδομένο κάθε φορά, ως εθιμικό δίκαιο, ότι πρέπει να επωφελούνται προνομιακά οι ψηφοφόροι του νικητή. Θέλουν, επιτέλους, να μπει ένα τέρμα στα φαινόμενα της εκτεταμένης διαφθοράς, στην εξυπηρέτηση των ημετέρων, στα επαναλαμβανόμενα σκάνδαλα που πνίγουν την πολιτική ζωή.

Κοινή επιθυμία είναι ο εκσυγχρονισμός της πολιτικής, η εμπέδωση του αισθήματος της δικαιοσύνης χωρίς διακρίσεις, η επικράτηση της αξιοκρατίας στον δημόσιο τομέα, η διαφάνεια παντού.

Αυτό το υπόγειο ρεύμα της ανατροπής των κατεστημένων νοοτροπιών, της προσδοκίας για ένα νέο ξεκίνημα, με νέους όρους, το συνέλαβε εγκαίρως το Δημοκρατικό Κόμμα. Και το μετουσίωσε σε πολιτική πρόταση. Στηρίζοντας την ανεξάρτητη υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη. Κι αυτή η οξυδερκής και εύστοχη επιλογή οφείλεται, πρωτίστως, στον πρόεδρο του κόμματος, τον Νικόλα Παπαδόπουλο. Ο οποίος έκανε την πολιτική υπέρβαση. Παραμέρισε θεμιτές προσωπικές και κομματικές φιλοδοξίες, πρόταξε το συμφέρον του τόπου και ακολούθησε την απαίτηση της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Σήμερα, τα γεγονότα επιβεβαιώνουν πανηγυρικά αυτήν την επιλογή. Μια επιλογή που μας φέρνει στο κατώφλι μιας μεγάλης πολιτικής ανατροπής, της επικράτησης του λόγου της ενότητας, της δημιουργίας και της εμπιστοσύνης. Κι αυτά τα «υλικά» αποτέλεσαν την πολιτική «συνταγή» που ακολούθησε με συνέπεια το Δημοκρατικό Κόμμα καθόλη την προηγούμενη περίοδο.

Για κάθε ζήτημα που προέκυπτε, για κάθε πρόβλημα που ανέκυπτε, για κάθε θέμα που παρουσιαζόταν, η στάση μας ήταν σταθερά εποικοδομητική και ενωτική. Ουδέποτε φυγομαχήσαμε αλλά και ουδέποτε οξύναμε το πολιτικό κλίμα. Ποτέ δεν εκφράσαμε τοξικό πολιτικό λόγο ούτε καταφύγαμε σε συκοφαντίες κατά των πολιτικών μας αντιπάλων. Βρίσκαμε πάντοτε τον κοινό τόπο που μπορούσε να δώσει λύσεις. Το κάναμε εντός και εκτός της Βουλής των Αντιπροσώπων. Και θα συνεχίσουμε απαρέγκλιτα να το κάνουμε και στο μέλλον. Γιατί πιστεύουμε ότι αυτή είναι η μόνη ορθή πολιτική οδός. Και αυτό, είμαστε βέβαιοι ότι θα πράξει και η κυβέρνηση του Νίκου Χριστοδουλίδη. Γιατί αυτή είναι η δέσμευση του υποψηφίου προέδρου αλλά και η εντολή των πολιτών.

Μέχρι τότε, όμως, μας χωρίζουν δύο «καυτές» εβδομάδες που θα λάβουν χώρα ο A΄ και B΄ γύρος των προεδρικών εκλογών. Τα μέλη και τα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος, του μεγαλύτερου κομματικού σχηματισμού που στηρίζει την υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη, εργαστήκαμε ακατάπαυστα για την εκλογική νίκη. Γυρίσαμε κάθε γωνιά της ελεύθερης Κύπρου, συζητήσαμε με χιλιάδες συμπατριώτες μας, διοργανώσαμε και στηρίξαμε δεκάδες συγκεντρώσεις και πολιτικές συναντήσεις. Και νιώθουμε δικαίως ικανοποιημένοι από το μέχρι τώρα αποτέλεσμα, που αναμένουμε να αποτυπωθεί και στην κάλπη.

Με την ίδια αποφασιστικότητα και συνέπεια, και χωρίς κανέναν εφησυχασμό, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μέχρι και τις 12 Φεβρουαρίου. Γιατί γνωρίζουμε ότι όσο πιο ισχυρό θα είναι το αποτέλεσμα των εκλογών τόσο μεγαλύτερες θα είναι και οι δυνατότητες την επόμενη ημέρα για μια πραγματικά δημιουργική διακυβέρνηση, προς όφελος της ευημερίας και της προκοπής όλου του κυπριακού λαού.  

 

 

Ο Πανίκος Λεωνίδου είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Προσωπικότητες στην ''Κ'': Τελευταία Ενημέρωση