ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η ευθύνη της νέας κυβέρνησης στην Κύπρο

Του Γιάννη Γεωργούλα

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα διαμάχης και διχασμού της Κυπριακής κοινωνίας, φτάσαμε επιτέλους στην ημέρα που η Κύπρος έχει μια νέα κυβέρνηση. Είναι σίγουρο ότι τα μέλη της δεν μπορεί να είναι αρεστά σε όλους όμως οφείλουμε να δώσουμε τον κατάλληλο χρόνο μέχρι να κρίνουμε την αποτελεσματικότητά τους. Εκεί που δεν υπάρχει καθόλου χρόνος και δεν μπορεί να δοθεί περίοδος χάριτος είναι στην εξωτερική πολιτική, στην ασφάλεια και στην άμυνα της χώρας. Αυτό ισχύει, φυσικά, για κάθε νέα κυβέρνηση που αναλαμβάνει να ηγηθεί της μοιρασμένης μας πατρίδας. Η χώρα μας είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μέρος του δυτικού κόσμου απολαμβάνοντας όλα τα προνόμια.

Την ίδια ώρα, η σχέση με την Ελλάδα είναι ζωτικής σημασίας και πρέπει να εκμεταλλευτούμε, με την καλή έννοια, αυτή την περίοδο που ο Έλληνας Πρωθυπουργός και η Ελληνική κυβέρνηση χαίρουν εκτίμησης και σεβασμού από όλους τους συμμάχους μας. Αν θέλει και η νέα Κυπριακή κυβέρνηση να έχει το ίδιο αποτέλεσμα θα πρέπει να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο. Η προτεραιότητα φυσικά θα πρέπει να δοθεί στη λύση του Κυπριακού προβλήματος στη συμφωνηθείσα απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για μια Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία. Για να μας πάρουν στα σοβαρά, όμως, πρέπει και η κυβέρνησή μας να φερθεί με σοβαρότητα.

Όχι μόνο ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει και τι πρέπει να πει, αλλά και οι Υπουργοί του, χωρίς να εκφράζουν σκληροπυρηνικές απόψεις για τη λύση του Κυπριακού προβλήματος. Υπάρχει περίπτωση λόγω αυτών των απόψεων, φίλες χώρες με τις οποίες έχουμε υπογράψει διάφορες συμφωνίες για συνεργασία, αυτή τη στιγμή να ανησυχούν, οπότε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο θα πρέπει η νέα Κυβέρνηση να κάμψει τις όποιες ανησυχίες. Δεν είναι καιρός για υπερπατριωτικές ιαχές που απλά ηχούν όμορφα στα αυτιά κάποιων λίγων, χωρίς βέβαια την ίδια ώρα να είμαστε ανεκτικοί σε οτιδήποτε βλάπτει την πατρίδα. Ασπίδα μας είναι το διεθνές δίκαιο και οι συμμαχίες μας. Η νέα κυβέρνηση πρέπει να λειτουργήσει με σοβαρότητα, εργατικότητα και πυγμή εκεί μόνο που θα χρειαστεί. Ο κ. Γιάννης Γεωργούλας είναι σύμβουλος Στρατηγικής και Επιχειρήσεων

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Προσωπικότητες στην ''Κ'': Τελευταία Ενημέρωση