ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συμμετοχή της Κύπρου στο 3ο ASEF Young Leaders Summit στις Βρυξέλλες

Newsroom K

της Κατερίνας Γαβριηλίδου*

Μεταξύ 15-19 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες το 3ο Ασιατικό – Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων Ηγετών (3rd ASEF Young Leaders Summit) από το Asia-Europe Foundation. 

Το συνέδριο φιλοξένησε πάνω από 200 νέους ηγέτες από την Ευρώπη και την Ασία και διοργανώθηκε μέσα στα πλαίσια του 12ου ASEM Meeting όπου συμμετείχαν οι αρχηγοί κρατών της Ασίας και της Ευρώπης. Στόχος του συνεδρίου ήταν η ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων ανάμεσα στους συμμετέχοντες ενώ κεντρικό θέμα της συνόδου ήταν η Ηθική Ηγεσία (Ethical Leadership), σε προσωπικό, ομαδικό και κοινωνικό επίπεδο. Συζητήθηκαν επίσης οι σχέσεις Ευρώπης-Ασίας με εκτενείς αναφορές σε τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας στα οποία οι νέοι είχαν την δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου, οι νεαροί ηγέτες είχαν ακόμη την ευκαιρία να συναντήσουν Ευρωπαίους και Ασιάτες Προέδρους, Πρωθυπουργούς και Υπουργούς Εξωτερικών σε διάφορα κυβερνητικά κτήρια του Βελγίου. Επιπρόσθετα συμμετείχαν σε ανοικτό διάλογο με ηγέτες όπως την Πρωθυπουργό της Νορβηγίας κ. Erna Solberg στα κεντρικά κτήρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες. Τέλος, επισκέφθηκαν οργανισμούς και εταιρίες όπως το University Foundation και το Microsoft Innovation Centre Brussels όπου ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας, αναπτύσσοντας καινοτόμες ιδέες και προτάσεις οι οποίες θα υλοποιηθούν σε συναργασία με άλλους νέους στο εγγύς μέλλον.

 *Πολιτικός Επιστήμονας και Πρόεδρος του οργανισμού νέων The European Cyprus Society

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Προσωπικότητες στην ''Κ'': Τελευταία Ενημέρωση

X