ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και ΕΟΕ ενώνουν δυνάμεις

Για την ακαδημαϊκή στήριξη των Ελλήνων αθλητών που ανήκουν στην Προολυμπιακή Ομάδα

Newsroom K

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ακαδημαϊκή στήριξη των Ελλήνων αθλητών που ανήκουν στην Προολυμπιακή Ομάδα.

Σε συνάντηση στα γραφεία της ΕΟΕ στην Αθήνα, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθ. Νίκος Καρτακούλλης και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος συζήτησαν τις λεπτομέρειες για την οριστικοποίηση της συνεργασίας στήριξης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στους Έλληνες αθλητές, η οποία θα περιλαμβάνει την παροχή υποτροφιών στους αθλητές υψηλής επίδοσης. Η σχετική συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί σύντομα στην Αθήνα.

Για τα επόμενα τρία χρόνια το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας θα είναι ο ακαδημαϊκός συνεργάτης/υποστηρικτής της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος τόνισε για τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: «Με μεγάλη χαρά ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, προκειμένου να προσφέρουμε ακαδημαϊκές υποτροφίες στους επίλεκτους αθλητές μας. Η συνεργασία αυτή έχει για μας ιδιαίτερη σημασία, καθώς προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε το μέλλον των αθλητών μετά την ολοκλήρωση της αθλητικής τους καριέρας. Μέσω των υποτροφιών, οι αθλητές μας θα είναι κατάλληλα καταρτισμένοι και προετοιμασμένοι για τη νέα επαγγελματική σελίδα που θα ανοίξουν στη ζωή τους».

Ο Καθ. Νίκος Καρτακούλλης τόνισε ότι αυτή η συνεργασία του Πανεπιστημίου με την ΕΟΕ ταυτίζεται πλήρως με τις αρχές του Ολυμπισμού και με το Ολυμπιακό σύνθημα “Citius, Altius, Fortius” (Ταχύτερα, Ψηλότερα, Δυνατότερα), αρχές στις οποίες βασίζεται το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ως ένα απ’ τα πιο ραγδαία αναπτυσσόμενα πανεπιστήμια της περιοχής.

«Η αριστεία αποτελεί για μας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, πρωταρχικό στόχο και πυλώνα ανάπτυξης και ακριβώς αυτή η συνεργασία με την ΕΟΕ ενδυναμώνει τον ρόλο μας στο Παγκόσμιο Ολυμπιακό Κίνημα, συμβάλλοντας έτσι στη στήριξη της νεολαίας αλλά και της κοινωνίας γενικότερα», τόνισε ο Καθ. Καρτακούλλης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Έδωσε απαντήσεις για τις νέες ιδέες ο Πρόεδρος

«Kαι αμέσως άρπαξες την απάντηση Ακιντζί / Άντρου.»
ΑΚΑ  |  09:33

Άντρος Κυπριανού: Η δεξιά εξυμνεί την Ευρώπη αλλά αγνοεί τις υποδείξεις της

«Kαι διερωτώμαι! Γιατί τόση μεγάλη επιθυμία από το ΑΚΕΛ να στείλει 1 ή 2 ευρωβουλευτές στο Ευροκοινοβούλιο ...»
ΑΚΑ  |  09:06

Βουλή: Ζητά από ΗΠΑ αναίρεση απόφασης για τα Υψώματα Γκολάν

«To AKΕΛ, δυστυχώς για την Κύπρο, παίζει παιγνίδι της Τουρκίας και το συντομότερο που θα μπορέσει ο Λαός ...»
ΑΚΑ  |  09:01

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X