ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:35
 

Καβάφης, ένας άντρας σε κίνηση

Η αμερικανική έκδοση του μυθιστορήματος της Eρσης Σωτηροπούλου «Τι μένει από τη νύχτα» σε μετάφραση της Κάρεν Εμεριχ κέρδισε το Εθνικό Βραβείο Μετάφρασης

Newsroom Κ, Αθήνα

Η αμερικανική έκδοση του μυθιστορήματος της Eρσης Σωτηροπούλου «Τι μένει από τη νύχτα» (εκδ. Πατάκη) σε μετάφραση της Κάρεν Εμεριχ κέρδισε το Εθνικό Βραβείο Μετάφρασης από την Αμερικανική Ενωση Μεταφραστών Λογοτεχνίας (ΑLTA). Η κριτική επιτροπή των βραβείων σημείωσε ότι στο μυθιστόρημα η συγγραφέας κλονίζει το κλισέ της παρουσίασης του Κ.Π. Καβάφη ως ενός Ελληνα με «ψάθινο καπέλο, που στέκει ακίνητος και παρατηρεί με λοξή ματιά το σύμπαν», περιγράφοντας τον ποιητή ως «έναν άντρα σε κίνηση και πλήρως ενταγμένο στον κόσμο γύρω του». Στην Αμερική το βιβλίο κυκλοφορεί από τη New Vessel Press.

Λογοτεχνικές βραβεύσεις

Τα βραβεία Διδώ Σωτηρίου και Δαίδαλος της Εταιρείας Συγγραφέων θα απονεμηθούν στον Γιάννη Δάλλα (φωτ.) και στη Ζντράβκα Μιχάιλοβα την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, ενώ θα παρουσιαστεί και το ημερολόγιο της εταιρείας με θέμα «Λογοτεχνία & Επανάσταση: 1821-2021». Στην τελετή θα ανακοινωθούν επίσης οι νικητές των βραβείων Γιάννη Βαρβέρη και Μένη Κουμανταρέα, που απονέμονται σε πρωτοεμφανιζόμενους ποιητές και πεζογράφους.

Burnοut και γυναίκες

Μπορεί σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να μην πρόκειται για ασθένεια, σίγουρα όμως είναι ένα φαινόμενο που συνδέεται με την εργασία και το στρες και τα τελευταία χρόνια έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις. Το βιβλίο των Εμιλι και Αμέλια Ναγκόσκι με τίτλο «Burnοut: πώς θα βγείτε από τον κύκλο του στρες» (εκδ. Μεταίχμιο) εξηγεί γιατί οι γυναίκες βιώνουν την υπερκόπωση διαφορετικά από τους άντρες – και παρουσιάζει ένα απλό σχέδιο, βασισμένο σε επιστημονικά δεδομένα, για να ελαχιστοποιήσουν οι γυναίκες το στρες, να διαχειριστούν τα συναισθήματα και να ζήσουν μια πιο χαρούμενη ζωή. Οι συγγραφείς περιγράφουν τις σημαντικότερες δυσκολίες των γυναικών σήμερα. Παρουσιάζουν ακόμη τους τομείς στους οποίους οι γυναίκες «διδάσκονται» να νιώθουν ανεπαρκείς και λίγες. Χρησιμοποιώντας σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα και την πιο πρόσφατη βιβλιογραφία, δεν καταγράφουν απλώς τα προβλήματα, αλλά δίνουν πολύ πρακτικές και εφαρμόσιμες λύσεις – εύληπτες και επιστημονικές. Πρόκειται για ένα βιβλίο διαφωτιστικό, συμπονετικό, αισιόδοξο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

Το παιδικό παραμύθι «Ο νυχτερινός περίπατος της γιαγιάς» με εικονογράφηση του Νικόλα Χατζησταμούλου θα κυκλοφορήσει στις 27 Απριλίου από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Ο τελευταίος περίπατος

Παίζει τον δικό της ρόλο στο σενάριο που έγραψε η Αλκη Ζέη, μέσα από το οποίο μιλά για τον δικό της θάνατο
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
X