ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΕΛ: Είναι κάτι stories

Τα πράγματα έχουν αλλάξει στην ΑΕΛ

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Το μεταγραφικό ρεπορτάζ είναι κατ’ εμένα ξενέρωτο αφού το επιμελούνται άτομα που καμία σχέση δεν έχουν με την ομάδα. Καμία μομφή προς τους συναδέλφους, αλλά ο αναγνώστης- οπαδός δεν ικανοποιείται από την αποκάλυψη ονομάτων και μόνο. Θέλει από το δημοσιογράφο μεράκι, αγάπη και κυρίως να γνωρίζει το αντικείμενο… στην προκειμένη περίπτωση την ΑΕΛ.

Το ίδιο ισχύει και για μένα. Μπορεί να έχω όνομα για τον ΑΠΟΕΛ. Το δημοσιεύω … με γεια σας με χαρά σας. Σιγά που θα κάτσω ν’ ασχοληθώ. Δεν τα λέω αυτά γιατί έχω ανάγκη ως δημοσιογράφος ή άνθρωπος να μου δίνουν ονόματα και να γίνομαι μάγκας ή να καταξιώνομαι στα μάτια του αναγνώστη. Αντιθέτως με όλη την ειλικρίνεια… στα παπάρια μου. Σιγά που χρειάζομαι «αποκαλυπτικά», ή «αποκλειστικά» για να καταλάβει ο άλλος ιδιαίτερα οι μαστόροι μου,  αν είμαι ή δεν είναι ικανός να κουμαντάρω το ρεπορτάζ της ομάδας.

Τα πράγματα έχουν αλλάξει στην ΑΕΛ. Οι ειδήσεις βγαίνουν από τη Λευκωσία σε άτομα που εργάζονται στην πρωτεύουσα. Εδώ συμβόλαια παικτών και υπογράφονται στο γραφείο του Καραβίδα, τις ειδήσεις θα σκεφτούμε;

Όπως και να χει, δεν είναι και πολύ σημαντικό. Ίσως να ασχοληθούμε μ’ αυτό μια άλλην φορά Δεν πολύ ενδιαφέρει κιόλας τον κόσμο. Δείχνει όμως και κάποια αδυναμία ή αν θες έλλειψη επικοινωνιακής πολιτικής. Γιατί άμα τους «δικούς» σου τους θυμάσαι μόνο στις δύσκολες στιγμές, θα έρθει μια στιγμή που θα σου πουν «άντε και πνίξου». Και μην το ψάχνεις δεν ευθύνεται ο Θεόδωρος. Άλλοι ευθύνονται… θα έρθει η ώρα να μιλήσουμε.

Άλλο ήθελα να γράψω. Αυτή η ιστορία με το εμπάργκο. Για μια ακόμη φορά επιβάλλεται από τα δικαιοδοτικά όργανα μια είδους τιμωρία στην ΑΕΛ λόγω οφειλών. Πριν από λίγο καιρό ήταν η ιστορία με την αφαίρεση βαθμών και τις οφειλές προς πέντε έξι άτομα. Τώρα έρχεται αυτό του Φράγκου, το οποίο όντως έχει κανονιστεί. Εκ μέρους της ΑΕΛ έδειξαν μια καθυστέρηση στην πληρωμή και αφού ο Απόλλωνας συναίνεσε στην πρόταση της για εξόφληση μέσω διακανονισμού των 40 χιλιάδων που αντιστοιχούν στην περίπτωση του νεαρού ταλαντούχου.

Δυστυχώς τα χειρότερα έπονται αφού υπάρχουν και άλλα stories.  Δεν είμαι σίγουρος αλλά η κεραμίδα που θα πέσει όταν τελεσιδικήσει η απόφαση για Πέτεφ θα είναι τόσο μεγάλη που θα θυμηθούμε τα αγγουράκια της Χλώρακας. Να με θυμηθείς ότι το ποσό θα κυμαίνεται από τις 200 έως και τις 400 χιλιάδες ευρώ. Strange things.

Είναι πολλοί ακόμη που περιμένουν στην ουρά για να πάρουν τα λεφτά τους από την ΑΕΛ. Από παλιούς μέχρι και αυτούς του υφιστάμενου ρόστερ. Γιατί και αυτοί που είναι τώρα στην ομάδα έχουν να δουν χρήμα από το Φεβρουάριο και έπειτα.

Το μόνο καλό σε αυτό το σκοτεινό σκηνικό είναι η παραδοχή του ίδιου του Σοφοκλέους ότι τα πράγματα δεν είναι σε καλή κατάσταση. Αν μη τι άλλο δεν ψεύδεται, αναγνωρίζει τις δυσκολίες… τώρα πως θα τα βγάλει πέρα αυτός ξέρει και κανένας άλλος.

Ο κόσμος πάντως ανταποκρίνεται κατά κάποιο τρόπο στο κάλεσμα της διοίκησης για αγορά σίζον. Όπως μας είπε κιόλας ο ίδιος ο Θεόδωρος ο αριθμός έχει υπερβεί τα 500 και μάλιστα πληρωμένα. Μακάρι να πάει το πράγμα έτσι και ο κόσμος να σταθεί δίπλα στην ομάδα. Να ξυπνήσει ο κόσμος γιατί μάλλον έχει ξεχάσει ότι η ΑΕΛ δεν είναι κανενός παρά μόνο δική του.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση