ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το μυστικό φλερτ

Της Ελένης Ξένου

Της Ελένης Ξένου

twitter

Τι κι αν τους χωρίζει ολόκληρη άβυσσος σε ό,τι αφορά τις απόψεις τους στο Κυπριακό; Τι κι αν στις προηγούμενες προεδρικές λίγο έλειψε να βγάλουν «μαχαίρια» για να αποδείξουν του λόγου το αληθές. Ότι δηλαδή δεν έχουν τίποτα κοινό στον τρόπο σκέψης και αντίληψης για το εθνικό μας θέμα.

Όλα αυτά τώρα αποτελούν ένα «μακρινό» παρελθόν, διότι τώρα τους ενώνει ένας «ιερός» σκοπός, ο οποίος έρχεται να διαγράψει όλες τις κόντρες και τις μέχρι τώρα διαμάχες τους (παλιά τους τέχνη κόσκινο άλλωστε). Και αυτός βέβαια δεν είναι άλλος από την απομάκρυνση του προέδρου Αναστασιάδη από την Προεδρία με το πρόσχημα (τάχα μου) ότι τους έχει καταβάλει η ίδια ανησυχία για το πού οδηγεί αυτός τη χώρα τώρα που ψυχομαχεί η ΔΔΟ.

Σε ποιους αναφέρομαι; Μα στο ΑΚΕΛ και στο ΔΗΚΟ που άρχισαν να φλερτάρουν με την ιδέα μιας μεταξύ τους συνεργασίας προκειμένου να «τσιμεντώσουν» την προεδρία και τάχα μου να σώσουν τον τόπο από τις καταστροφικές ενέργειες του νυν προέδρου. Και έτσι οι δύο αρχηγοί κομμάτων συναντήθηκαν ήδη δύο φορές μυστικά και… «ήσυχα» στην ανάγκη τους να ξεδιπλώσουν για ακόμη μία φορά το μεγαλύτερο ταλέντο που διαθέτουν αμφότεροι: Να τα βρίσκουν όποτε και όταν τους συμφέρει αυτούς (όπως έχει αποδείξει πολλάκις η ιστορία τους) και όχι κατ’ ανάγκην τον τόπο, διότι αν ήταν ο τόπος η προτεραιότητά τους τότε θα ντρέπονταν να «φλερτάρουν», αφού οι θέσεις τους απέχουν παρασάγγας σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό.

Τα οξύμωρα αυτού του φλερτ είναι ομολογουμένως πολλά και αδύνατον να χωρέσουν σ’ αυτή την εδώ τη στήλη, εκείνο στο οποίο όμως αξίζει να επικεντρωθούμε είναι στην προσπάθειά τους να εμπαίξουν τη νοημοσύνη μας (ακόμη μία φορά). Τι εννοώ; Μόλις προχθές εξερχόμενοι από το Προεδρικό μετά τη λήξη της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου, ο ένας επέμενε στην επαναφορά του πλαισίου Γκουτιέρες και ο άλλος επανάλαβε πως διαφωνεί να τεθεί το εν λόγω πλαίσιο ως βάση για τις συνομιλίες. Με πιο απλά λόγια οι θέσεις των δύο «υπό φλερτ» κομμάτων εξακολουθούν να βρίσκονται σε άλλα μήκη κύματος (όπως βρίσκονταν και πριν) τα οποία δεν χρειάζεται κανείς να έχει πάνω από δύο δράμια νου για να συνειδητοποιήσει πως αυτά τα άλλα μήκη κύματος είναι σχεδόν αδύνατον να συγκλίνουν.

Εκτός κι αν αυτό για το οποίο κόπτονται δεν είναι τελικά όπως προτάσσουν η πορεία του Κυπριακού, αλλά το πώς θα συνεργαστούν για το προεδριλίκι και το πώς θα κάνουν αυτοί παιχνίδι στη διακυβέρνηση της χώρας. Τότε υποθέτω δεν έχει τόση σημασία το χάος που τους χωρίζει αρκεί να το επικοινωνήσουν πειστικά στους δύσπιστούς ψηφοφόρους η υποτιθέμενη ελαχιστοποίησή του. Αν όμως όντως εκείνο για το οποίο κόπτονται είναι πρωτίστως να απομακρύνουν τον «επικίνδυνο» ως προς τους χειρισμούς του στο Κυπριακό νυν πρόεδρο, τότε με ποια κριτήρια κρίνουν άραγε την επικινδυνότητά του;

Αυτό δηλαδή που θεωρεί «επικίνδυνη πορεία» το ΑΚΕΛ, πώς είναι δυνατόν να συγκλίνει με την ερμηνεία που δίνει το ΔΗΚΟ στην «επικινδυνότητα», αφού το τελευταίο ως γνωστόν έχει επιδοθεί πολλάκις σε «πατριωτικές» θέσεις, οι οποίες στη βαθύτερή τους ερμηνεία ήταν απορριπτικής διάθεσης ως προς τη ΔΔΟ; Άρα πώς είναι δυνατόν να βλέπουν τα πράγματα ως προς την «επικινδυνότητά» τους μέσα από τον ίδιο φακό; Εκτός κι αν η «έγνοια» τους προκύπτει από καθαρά μικροκομματικά συμφεροντολογικά κίνητρα και όχι από την πρόθεση να υπερασπιστούν τα όποια «πιστεύω» τους. Διαφορετικά οποιαδήποτε άλλη επεξήγηση αυτού του ξαφνικού «φλερτ» τους καθιστά αμφότερους αναξιόπιστους ως προς αυτό που πραγματικά πρεσβεύουν. Κι αν ο λόγος που θέλουν να συνεργαστούν είναι για να μας σώσουν από την «αναξιοπιστία» του νυν προέδρου, πώς είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνονται ότι η οξύμωρη συνεργασία τους, τους καθιστά το ίδιο «αναξιόπιστους»; Τους περνάει κάτι τέτοιο από το μυαλό ή μήπως τους τύφλωσε το πολύ φλερτ;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Ελένης Ξένου

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Ελένη Ξένου: Τελευταία Ενημέρωση