ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αλλάζουμε, γιατί χανόμαστε

Γράφει ο Γιάννης Γεωργούλας*

Οι Ευρωεκλογές στην Κύπρο ήταν κάτι το πρωτόγνωρο. Ένιωσα ότι έβλεπα τον τελικό του Survivor ή ακόμα καλύτερα του Big Brother. Ένα μεγάλο μέρος των πολιτών δεν ψήφισε με πολιτικά κριτήρια και ψήφισε με όρους reality show, στερώντας από την Ευρωβουλή μία θέση που θα μπορούσε να βοηθήσει έμπρακτα τη χώρα.

Σίγουρα ο κόσμος βαρέθηκε τα κόμματα και τις δομές τους, όμως φέρουμε όλοι μας ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση, αφού εμείς είμαστε αυτοί που στέλναμε τόσα χρόνια στα βουλευτικά έδρανα τους βουλευτές των κομμάτων που τώρα χλευάζουμε. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κατηγορούμε τους άλλους χωρίς να επιμεριζόμαστε την ευθύνη. Ό,τι έγινε έγινε βέβαια και δεν γυρίζει πίσω. Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο νεαρός youtuber είναι πως η θέση που κατέκτησε φέρει μεγάλη ευθύνη, γιατί στο Ευρωκοινοβούλιο ψηφίζονται νομοθεσίες που θα επηρεάσουν τις ζωές μας αλλά και των παιδιών μας (του ιδίου συμπεριλαμβανομένου) τα χρόνια που έρχονται. Ο ευρωβουλευτής πρέπει να παραγάγει έργο και να αναλάβει συγκεκριμένες ευθύνες.

Καλό θα ήταν οι ευρωβουλευτές που κλήθηκαν να του κάνουν μάθημα να εξηγήσουν ότι δεν τους επέλεξε ο λαός για να τραβάνε βίντεο, αλλά ψηφίζονται για να νομοθετούν προς όφελος των λαών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την ίδια ώρα πρέπει να σταματήσει η ελαφρότητα που δείχνουν άλλοι πολιτικοί ή υπουργοί απέναντί του. Η χώρα έχει σοβαρά προβλήματα που πρέπει να λυθούν το συντομότερο και η ελαφρότητα δεν βοηθάει. Εννοείται ότι ο youtuber δεν φέρει καμία ευθύνη γι’ αυτό, αφού ο άνθρωπος κάνει αυτό που ξέρει, δηλαδή να κάνει πλάκα. Η πατρίδα μας όμως δεν είναι κάτι το αστείο. Ας είναι ένα μεγάλο μάθημα για όλους μας αυτό που έγινε και ας το χρησιμοποιήσουμε για να τα αλλάξουμε προς το καλύτερο. Ειλικρινά εύχομαι αυτό που κατάφερε ο νεαρός να ταρακούνησε πραγματικά το πολιτικό σύστημα ώστε τα κόμματα να ανανεωθούν προς όφελος της κοινωνίας, γιατί αλλιώς μας βλέπω χαμένους όλους.

Ο κ. Γιάννης Γεωργούλας είναι σύμβουλος Στρατηγικής και Επιχειρήσεων*

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Προσωπικότητες στην ''Κ'': Τελευταία Ενημέρωση