ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μπήκαν στην Πόλη οι οχτροί

*Της Τούλας Μελά Ψευτόδιακου

Μπήκαν στην Αγιά Σοφιά οι οχτροί. Μια δεύτερη άλωση και βίασαν, βεβήλωσαν, λεηλάτησαν την ψυχή, τη σκέψη, όχι το σώμα, όχι το βιος μας.

Αγία Σοφία, το λίκνο του πολιτισμού και της ορθοδοξίας, το σύμβολο της πίστης, το μνημείο αρχιτεκτονικής κληρονομιάς για την ανθρωπότητητα. Ένας νέος σουλτάνος αδιαφορώντας για τη διεθνή αντίδραση, περιφρονεί και προχωρεί στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Κανένας σεβασμός στην ιστορία και την αξία του ναού, ταράσσεται η ψυχή και η καρδιά σ΄αυτήν τη βαρβαρότητα, να βλέπεις μουσουλμάνους να προσεύχονται στον καθ’ όλα χριστιανικό και ελληνικό ναό.

Μόνο πόνο, θυμό, θλίψη και πένθος νιώθουν οι προοδευτικοί και διανοούμενοι άνθρωποι της υφηλίου που έχουν όραμα για την πορεία του κόσμου βλέποντας αυτό το θρησκευτικό παραλήρημα, την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τον σεβασμό στο δικαίωμα της ανεξιθρησκίας.

Σκέπασε, έκρυψε κάθε χριστιανικό σύμβολο, αγιογραφίες και έριξε χαλί στη θέση που στέφονταν οι βυζαντινοί αυτοκράτορες. Είναι κι αυτή μια πράξη μαζί με τόσες άλλες που θρασύτατα προβαίνει για να πραγματοποιήσει το ισλαμικό του όραμα.

Σκίζεται η καρδιά, ντροπή, βλέπω νοερά την Αγία Σοφία, Βόσπορο, Γαλατά Φανάρι, Σμύρνη, Κύπρο, κρίμα. Εύχομαι όχι άλλα λάθη, όχι άλλη παραποίηση της ιστορίας, όχι άλλη τουρκοποίηση κι άλλων ελληνικών εδαφών. Όμως, όσο και να σκεπάσει αγιογραφίες, χριστιανικά σύμβολα, δεν θα μπορέσει να μειώσει την αξία, την εμβληματικότητα και τη διεθνή ακτινοβολία της Αγίας Σοφίας.

Δρά προκλητικά, αλαζονικά και με τη δύναμη των όπλων, επιτίθεται και δημιουργεί ένα τεταμένο κλίμα στις γείτονες χώρες. Ευχή όλων η ενότητα και η συνεργασία των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου για την αντιμετώπιση του τουρκικού επεκτατισμού.

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Προσωπικότητες στην ''Κ'': Τελευταία Ενημέρωση

X