ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:01
 

Παρέμβαση «Κ»: Αμετροεπείς και νοικοκυραίοι

Αναφερόμαστε στον επιχειρηματικά διαχρονικά αποτυχημένο μεγαλοφειλέτη που η τράπεζα τον προσεγγίζει κατά παράβαση οδηγιών του SSM

O Όμιλος Spp Media, στον οποίο ανήκει η Καθημερινή Κύπρου, ήταν πάντα συνεπής στις υποχρεώσεις του έναντι των τραπεζών και του κράτους, χωρίς να ζητάει εκδουλεύσεις και χωρίς να διαπραγματεύεται την ανεξαρτησία του λόγου των Μέσων του για οικονομικές ή άλλες διευκολύνσεις.

Στηρίξαμε όσο κανένας άλλος το τραπεζικό σύστημα είτε απέναντι στη λαίλαπα Βγενόπουλου και των επιθυμιών αυτού και των συνεταίρων του της τότε Τράπεζας Πειραιώς που ήθελαν να «καταβροχθίσουν» την Τράπεζα Κύπρου, φτιάχνοντας την «Τράπεζα Πρωταθλητή» (τίτλος ημερήσιας εφημερίδας), είτε τοποθετούμενοι ανοικτά –πολλές φορές μόνοι– υπέρ των σοφών πλην αντιλαϊκών ρυθμίσεων που σκοπό είχαν τη διάσωση του τραπεζικού συστήματος και της οικονομίας (Λαϊκή – Συνεργατισμός). Θα θέλαμε, όμως, να μοιραστούμε με τους επικεφαλής των τραπεζών και δη τους κ.κ. Νικολάου και Μάτσηκαι τους συν αυτοίς, πως η επιβράβευση των ασυνεπών και αμετροεπών εις βάρος των νοικοκυραίων της κυπριακής οικονομίας και κοινωνίας με δέλεαρ το πρόσκαιρο λογιστικό κέρδος, είναι στήριξη της παλιάς ηθικά χρεοκοπημένης Κύπρου απέναντι στη νέα Κύπρο που θέλουμε.

Είναι καιρός οι τραπεζίτες να αντιληφθούν τον ρόλο και να ζυγίσουν καλά το βάρος της καρέκλας που καλούνται να γεμίσουν

Φυσικά, δεν αναφερόμαστε στον απλό πολίτη που τον επηρέασε η οικονομική κρίση και η ανεργία και δεν μπορεί να ανταποκριθείως ήθελε στις υποχρεώσεις του. Αναφερόμαστε στον επιχειρηματικά διαχρονικά αποτυχημένο μεγαλοφειλέτη που η τράπεζα τον προσεγγίζει κατά παράβαση οδηγιών του SSM «δημιουργικά» με κούρεμα οφειλών και νέες χρηματοδοτήσεις. Σ’ αυτές τις πρακτικές θα μας βρουν απέναντί τους με την ίδια δύναμη που ήμασταν για χρόνια δίπλα τους. Οι σημερινές μεγάλες τράπεζες δεν είναι συνηθισμένες εταιρείες, αλλά ιδρύματα που ζουν στην κυριολεξία από το αίμα του Κύπριου πολίτη. Είναι καιρός οι τραπεζίτες να αντιληφθούν τον ρόλο και να ζυγίσουν καλά το βάρος της καρέκλας που καλούνται να γεμίσουν. Πριν να είναι αργά για τη χώρα και για τους ίδιους.

Δημήτρης Θ. Λοττίδης Εκδότης

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σχόλια αναγνωστών

Ν. Νουρής: Στοπ σε εικονικούς φοιτητές και γάμους για άσυλο

«Κύριε Υπουργέ, θα σου βγάλω το καπέλο αν καταφέρεις αυτό που οι προηγούμενοι υπουργοί δεν κατόρθωσαν ...»
ΑΚΑ  |  09:49

Πρώην και νυν ΥΠΟΙΚ αντιδρούν κατά Άντρου

«ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ… Οπωσδήποτε, με τις εμπειρίες, που ελπίζω να αποκτήσατε, στη διαχείριση των οικονομικών ...»
YIANNOULIS  |  13:22

Προσωπικότητες στην ''Κ'': Τελευταία Ενημέρωση

X