ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ραντεβού στις κάλπες

Της Ξένιας Κωνσταντίνου

Μπήκαμε λοιπόν στην τελική ευθεία και μετράμε αντίστροφα για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Προσωπικά, ανήκω σε μία γενιά που τη μετάβαση από κύπριοι πολίτες σε κύπριοι ευρωπαίοι πολίτες πριν από 20 χρόνια τη βιώσαμε με τρόπο άμεσο και απόλυτα καθοριστικό στις ζωές μας. Από τη μια στιγμή στην άλλη, εκεί που σπουδάζαμε στην Κύπρο, βρεθήκαμε την επομένη ερασμιακοί φοιτητές. Από τη μια μέρα στην άλλη τα δίδακτρα για μεταπτυχιακά στην Ευρώπη που ήταν στα ύψη -εφόσον ανήκαμε στην κατηγορία φοιτητών από τρίτες χώρες-, βρεθήκαμε στην κατηγορία των ευρωπαίων και ήταν λιγότερο από τα μισά. Βιώσαμε την ελεύθερη διακίνηση, την αλλαγή θεσμών, τη δημιουργία ανεξάρτητων Επιτρόπων, την κατοχύρωση των ατομικών ελευθεριών, τη μετάβαση στο ευρώ, τη διασφάλιση της ποιότητας προϊόντων, τροφίμων και φαρμάκων. Την ανάπτυξη και την πρόοδο από έργα υποδομής, (δρόμοι, νοσοκομεία, αναπλάσεις παραλιακών μετώπων κ.α.) μέχρι χρηματοδοτήσεις για πανεπιστήμια, σχολεία και επιχειρήσεις. Όλα αυτά τα ζήσαμε. Η μετάβαση στην ευρωπαϊκή Κύπρο αποτέλεσε τον μεγαλύτερο επιταχυντή οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής προόδου που έζησε ποτέ η πατρίδα μας.

Συχνά ακούω το ερώτημα, τι έχει κάνει η Ευρώπη για εμένα. Κατ’ ακρίβεια η Ευρώπη έχει διευκολύνει τη ζωή μας περισσότερο από οποιοσδήποτε άλλος θεσμός ή κυβέρνηση. Η Κύπρος μας μάλιστα ανήκει από την ένταξή της στην κατηγορία των κρατών μελών ληπτών. Δηλαδή στην κατηγορία που λαμβάνει μεγαλύτερο μερίδιο βοήθειας από όσα χρήματα προσφέρει.

Δε προσπαθώ να ωραιοποιήσω την Ευρώπη της γραφειοκρατίας, την Ευρώπη που συχνά μας απογοητεύει επειδή το αποτέλεσμα είναι πολύ λίγο και πολύ αργά σε σχέση με τις προσδοκίες που δημιουργεί, την Ευρώπη που δείχνει αφέλεια και που χάνεται σε δαιδαλώδεις διαδικασίες.

Αλλά αυτό που παραμένει είναι πως, η ενωμένη Ευρώπη με τα χίλια δυο προβλήματά της είναι η μοναδική μας ελπίδα. Είναι η ασφάλεια και το μέλλον μας. Είναι εδώ που πετύχαμε να διασφαλίσουμε καλύτερα τα κοινωνικά δικαιώματα, τα εργασιακά, τα πολιτικά δικαιώματα. Ένα ελεύθερο κόσμο για εμάς και τα παιδιά μας. Γι’ αυτή την Ευρώπη αξίζει να παλέψουμε και να ψηφίσουμε!

Εμείς στον Δημοκρατικό Συναγερμό ανήκουμε στη μεγαλύτερη πολιτική οικογένεια της Ευρώπης που παλεύει για μια Ευρώπη που θα προχωρά ενωμένη μπροστά. Ψήφος στο ευρωψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Συναγερμού σημαίνει ψήφος στην πρόοδο. Ψήφος στην ενότητα της ένωσης και ψήφος σε μια Ευρώπη πιο ισχυρή πολιτικά και οικονομικά. Πιο ευημερούσα και πιο δίκαιη κοινωνικά. Σημαίνει ψήφος στην ενίσχυση της άμυνας της Ευρώπης από εξωτερικές απειλές. Σημαίνει ψήφος στην ενίσχυση της χρηματοδότησης για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, σημαίνει ψήφος στην ευρωπαϊκή κοινότητα έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας.

Επειδή μπορεί όλοι (ή σχεδόν όλοι) να αγαπάμε να κατηγορούμε την Ευρώπη, αλλά στις 9 Ιουνίου ψηφίζουμε για να στείλουμε στην Ευρώπη τους εκπροσώπους μας. Στην Ευρώπη δε χρειαζόμαστε διαμαρτυρόμενα κόμματα, ούτε διαμαρτυρόμενους ευρωβουλευτές. Χρειαζόμαστε ικανούς και δυνατούς εκπροσώπους για να εκπροσωπήσουν την πατρίδα μας εκεί. Αυτούς που θα συνδιαμορφώσουν αποφάσεις και που θα πετύχουν αποτελέσματα. Γι’ αυτό την Κυριακή ραντεβού στις κάλπες για συνειδητή ψήφο σε συνεπείς παρατάξεις και πρόσωπα.

Της Ξένιας Κωνσταντίνου

Αναπλ. Εκπρόσωπος Τύπου ΔΗΣΥ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Προσωπικότητες στην ''Κ'': Τελευταία Ενημέρωση