ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στους κορυφαίους ακαδημαϊκούς παγκοσμίως ο Δρ Πάρις A. Φωκαΐδης από το Frederick

Το Πανεπιστήμιο Frederick, με ανακοίνωσή του, «συγχαίρει τον Δρα Πάρι Α. Φωκαΐδη για τη σημαντική του διάκριση»

ΚΥΠΕ

Ο Δρ Πάρις A. Φωκαΐδης, Επίκουρος Καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Frederick, συγκαταλέγεται στους κορυφαίους ακαδημαϊκούς παγκοσμίως σύμφωνα με τη φετινή λίστα του Πανεπιστημίου Stanford στην οποία ο Δρ Φωκαϊδης περιλαμβάνεται στον κατάλογο με το 2% των κορυφαίων ερευνητών στο επί μέρους επιστημονικό τους πεδίο, για το ερευνητικό του έργο στον τομέα της Ενέργειας.

Το Πανεπιστήμιο Frederick, με ανακοίνωσή του, «συγχαίρει τον Δρα Πάρι Α. Φωκαΐδη για τη σημαντική του διάκριση και για το ερευνητικό έργο που επιτελεί με αφοσίωση και μεθοδικότητα».

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, δήλωσε ότι η διάκριση του κ. Φωκαϊδη «επιβεβαιώνει τόσο το υψηλό επίπεδο έρευνας που υλοποιείται στο Πανεπιστήμιο Frederick όσο και τη συνεχή αναζήτηση νέας γνώσης, βασικό πυλώνα της πανεπιστημιακής εμπειρίας».

Πρόσθεσε ότι «η ερευνητική δραστηριότητα που αναπτύσσεται διεπιστημονικά και πολύπλευρα στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Frederick και οι διακρίσεις στον σημαντικό τομέα της Ενέργειας, μας κάνουν να νιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι αφού μας καθιστούν ένα πρωτοπόρο πανεπιστημιακό ίδρυμα όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και διεθνώς».

Όπως είπε ο Πρύτανης, «δεν είναι τυχαία τα πολύ πετυχημένα μεταπτυχιακά προγράμματα στα θέματα Ενέργειας, ένα από τα οποία συντονίζει με μεγάλη επιτυχία ο Δρ Φωκαΐδης και ακριβώς για όλους αυτούς τους λόγους, η περαιτέρω ανάπτυξη της ερευνητικής δραστηριότητας παραμένει προτεραιότητα και στρατηγικός μας στόχος».

O Δρ Πάρις Α. Φωκαΐδης έχει συγγράψει μέχρι σήμερα περισσότερες από 110 επιστημονικές εργασίες, κεφάλαια βιβλίων και βιβλία, τα οποία έχουν δημοσιευτεί σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά.

Από το 2002 είναι δραστήριος στον τομέα της έρευνας είτε ως κύριος ερευνητής ή ως συντονιστής σε εθνικά και ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενα προγράμματα στους τομείς των καινοτόμων ενεργειακών τεχνολογιών και της ενεργειακής ανάλυσης κτηρίων και δομικών στοιχείων.

Το 2012 δημιούργησε την Ερευνητική Ομάδα Αειφόρου Ενέργειας στο Πανεπιστήμιο Frederick (www.serg-web.com/), πρωταρχικός στόχος της οποίας είναι η έρευνα αιχμής στον τομέα των αειφόρων ενεργειακών τεχνολογιών και της ενεργειακής ανάλυσης του δομημένου περιβάλλοντος. Από την ίδρυσή της, η ομάδα έχει απορροφήσει συνολική χρηματοδότηση πέραν των 2 εκατ. ευρώ και έχει αναπτύξει σημαντική εργαστηριακή υποδομή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση