ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:29
 

Απομακρύνεται η λύση στην παιδεία μετά το «όχι» στην πρόταση ΔΗΚΟ

Πιθανότερο αποδεκτή από την κυβέρνηση, η πρόταση μας, αναφέρει στην «Κ» ο ΓΓ της ΣΕΚ

Εντείνεται το αδιέξοδο στην παιδεία μετά τα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Δευτέρας. Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις πραγματοποίησαν κοινή συνεδρία έχοντας ενώπιον τους τις προτάσεις της ΣΕΚ, του ΔΗΚΟ, και των οργανωμένων γονέων. Η εν λόγω συνεδρία πραγματοποιήθηκε για να ληφθούν τελικές αποφάσεις ούτως ώστε να εξευρεθεί μια λύση στο αδιέξοδο της παιδείας.

Αν και η μέρα ξεκίνησε με αισιοδοξία πως μέχρι το βράδυ θα υπήρχε διέξοδος, ωστόσο, μετά από την έκτακτη ανακοίνωση της Διυπουργικής Επιτροπής, στην οποία εξέφρασε την άρνηση της ως προς την πρόταση του ΔΗΚΟ, τα δεδομένα απευθείας ανατράπηκαν και το κλίμα οξύνθηκε, με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικές οργανώσεις να εξέλθουν από την κοινή τους συνεδρία χωρίς να ληφθούν για μια ακόμη φορά τελικές αποφάσεις.

Μέσω ανακοίνωση τους ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, ζήτησαν άμεση συνάντηση με την Διυπουργική Επιτροπή, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Η Διυπουργική Επιτροπή ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των εκπαιδευτικών οργανώσεων και η συνάντηση έχει οριστεί για την Τρίτη 25/9 στις 11.00 το πρωί, στο Υπουργείο Παιδείας. Σημειώνεται η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί με την Διυπουργική Επιτροπή να είναι ελλιπείς, αφού ο υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής, απουσιάζει στο εξωτερικό.Σε δηλώσεις του στην «Κ», ο γενικός γραμματέας της ΣΕΚ, Αντρέας Μάτσας, αναφέρει μεταξύ άλλων, πως η πρόταση της συντεχνίας είναι εκεί για να δώσει λύση στο αδιέξοδο. Ενώ θεωρεί, πως η πρόταση της ΣΕΚ είναι αυτή που είναι πιο κοντά στο να γινεί αποδεκτή από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα πληροφορίες της «Κ», οι τρεις προτάσεις που έχουν αυτή την στιγμή ενώπιον τους οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, η καθεμιά από αυτές, κρύβει το δικό της παρασκήνιο.

Εισήγηση ΣΕΚ

Η πρώτη πρόταση η οποία έφτασε στα χέρια των εκπαιδευτικών οργανώσεων ήταν αυτή της ΣΕΚ. Η εν λόγω πρόταση εκ πρώτης όψεως διαπιστώθηκε πως την είδαν με καλό μάτι οι δύο πλευρές, ωστόσο τα πράγματα στην πορεία ανατράπηκαν αφού υπήρξε αρνητική στάση από μέλη της ΟΕΛΜΕΚ. Προκειμένου να μην διασπάσουν την κοινή τους πορεία οι εκπαιδευτικές οργανώσεις αποφάσισαν να παραμερίσουν για λίγο στην άκρη την εισήγηση της συντεχνίας για να εξετάσουν άλλες πιθανές προτάσεις που να βρίσκουν σύμφωνες και τις τρεις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Πρόταση ΔΗΚΟ

Η πρόταση του ΔΗΚΟ ήταν εξαρχής το «φαβορί» για να υιοθετηθεί από τις τρείς εκπαιδευτικές οργανώσεις, νοουμένου ότι, είναι σχεδόν η ίδια με την αντιπρόταση που απέστειλαν ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΣΕΚ, προ ημερών στην Διυπουργική Επιτροπή, η οποία και απορρίφθηκε. Μετά την συνάντηση που πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις με την ηγεσία του ΔΗΚΟ, ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, εξέφρασαν ομόφωνα την στήριξη τους ως προς την πρόταση του ΔΗΚΟ. Σημειώνεται όμως, ότι με δεδομένο πως η κυβέρνηση είχε ήδη απορρίψει την εν λόγω πρόταση, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, άρχισαν να κάνουν δεύτερες σκέψεις. Αυτή τους η «ανησυχία» επιβεβαιώθηκε όταν με την έκτακτη ανακοίνωση της Διυπουργικής Επιτροπής, κατά την διάρκεια της κοινής συνεδρίας των εκπαιδευτικών οργανώσεων, απορρίφθηκε η πρόταση του ΔΗΚΟ.

Πρόταση οργανωμένων γονέων

Η τελευταία πρόταση που έφτασε στα χέρια των εκπαιδευτικών οργανώσεων ήταν αυτή των οργανωμένων γονέων. Για «χάρη» αυτής της πρωτοβουλίας των οργανωμένων γονέων, αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένες συνεδρίας των ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, που θα πραγματοποιούνταν την περασμένη Κυριακή. Αν και όπως αναφέραμε πιο πάνω αρχικά οι εκπαιδευτικές οργανώσεις φάνηκε να στηρίζουν την πρόταση του ΔΗΚΟ, κατά την διάρκεια της ημέρας όταν άρχισαν να κάνουν δεύτερες σκέψεις, αρκετά από τα μέλη των Κεντρικών Συμβουλίων των εκπαιδευτικών οργανώσεων άρχισαν να στρέφουν τα βλέμματα προς την πρόταση αυτή, νοουμένου ότι τους ικανοποιούσε και θα συγκέντρωνε περισσότερες πιθανότητες να γίνει αποδεκτή σε σχέση με αυτή του ΔΗΚΟ.

Τι λέει ο ΓΓ της ΣΕΚ

Το δικό του σχόλιο για τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες έδωσε ο γενικός γραμματέας της ΣΕΚ, Αντρέας Μάτσας. Ο κ. Μάτσας δεν θέλησε να επεκταθεί για να μην επηρεάσει το όλο κλίμα, και ανάφερε πως πιθανώς οι εκπαιδευτικές οργανώσεις να θέλουν να δουν την Διυπουργική Επιτροπή για να της εισηγηθούν μια πρόταση που να απαρτίζεται από αυτές των ΔΗΚΟ, ΣΕΚ και οργανωμένων γονέων. Ο γενικός γραμματέας της ΣΕΚ, εμφανίστηκε ενοχλημένος από τους ψίθυρους που κάνουν λόγο για σκοπιμότητες της πρότασης τους. Όπως σημείωσε, η πρόταση της ΣΕΚ είναι εκεί για να βρεθεί μια διέξοδος και θεωρεί πως είναι η μόνη εκ των τριών που είναι πιο πιθανή να γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

Όχημα αναποδογυρίστηκε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού

«Καλό είναι να ελεγχούμε τις πηγές μας, πριν βάζουμε τις ειδήσεις. Δεν απεγκλωβίστηκε ο οδηγός, αλλά ...»
Κ  |  11:17

Αβέρωφ σε Άντρο: Δεν βρήκε μια καλή κουβέντα για τον τόπο του

«Όταν μιλούν οι απόφοιτοι της σχολής …Γκαίμπελς να έχετε και τα δυο αφτιά ανοικτά, …για να μπαίνουν οι ...»
Ai Em  |  10:23

Λακκοτρύπης: Προχωρά κανονικά η ανάπτυξη του Αφροδίτη

«Παίξε σωστό παιγνίδι υπουργέ .....»
ΑΚΑ  |  09:45

Διπλωματική εκστρατεία Λευκωσίας για αναχαίτιση ενεργειών της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο

«Καλό θα ήταν οι ενέργειες να γίνονται πριν τα γεγονότα και όχι εκ των υστέρων...»
Ένας Πολίτης  |  15:20

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X