ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ημερίδα:«Υπερέβη τα όρια - Όψεις λογοκρισίας στην τέχνη και στο δημόσιο λόγο»

Η διοργάνωση θα γίνει την Παρασκευή το Τμήμα Καλών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Υπερέβη τα όρια»: Όψεις λογοκρισίας στην τέχνη και στο δημόσιο λόγο". Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 3 Δεκεμβρίου, ώρα 7:30μ.μ, στο Αμφιθέατρο 2 Τάσσος Παπαδόπουλος.


Ανάμεσα στα ερωτήματα που θα τεθούν είναι τα εξής: Τι συνιστά λογοκριτική πράξη, πρακτική ή διαδικασία; Έχει ηθικά και λογικά ερείσματα η λογοκρισία; Είναι αναγκαίος ο περιορισμός της ελευθερίας του λόγου για την ομαλή λειτουργία της δημοκρατίας; Ποιοι ασκούν έλεγχο στην καλλιτεχνική δημιουργία στη σύγχρονη εποχή; Πρέπει να περιοριστεί η “αισχρή”, “βλάσφημη” ή “απεχθής” τέχνη, ώστε να αποτραπεί η ενδεχόμενη προσβολή μιας κοινωνικής ομάδας;

Προσκεκλημένοι ομιλητές/ομιλήτριες:

  • Αριστείδης Χατζής, Καθηγητής Φιλοσοφίας του Δικαίου και Θεωρίας Θεσμών, Ε.Κ.Π.Α, Διευθυντής Ερευνών στο Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦίΜ).
  • Γιούλη Φωκά-Καβαλιεράκη, Μεταδιδακτορική ερευνήτρια Ε.Μ.Π Διδάκτωρ Φιλοσοφίας των Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Μαρία Μόσχου, Επισκ. Καθηγήτρια, Τμήμα Καλών Τεχνών (ΤΕ.ΠΑ.Κ)

Συζητούν:

Έφη Κυπριανίδου, Επικ. Καθηγήτρια, Τμήμα Καλών Τεχνών (ΤΕ.ΠΑ.Κ)

Γιάννης Χρηστίδης, Επικ. Καθηγητής, Τμήμα Καλών Τεχνών (ΤΕ.ΠΑ.Κ)

Μυρτώ Βορεάκου, υποψ. διδάκτωρ, Τμήμα Καλών Τεχνών (ΤΕ.ΠΑ.Κ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Κινηματογραφική αφίσα του σοβιετικού κινηματογράφου πριν από την επιβολή του σοσιαλιστικού ρεαλισμού επί Στάλιν. (TASCHEN)

Ματιές στον κόσμο

Μια νέα έκδοση της Taschen συγκεντρώνει πάνω από 250 κινηματογραφικές αφίσες της εποχής που οι καλλιτέχνες του συστήματος ...
Kathimerini.gr
 |  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ