ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η τρίτη δόση «ασπίδα» κατά 90% απέναντι σε Δέλτα και Όμικρον

Τι αναφέρουν τρεις μελέτες

Οι ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων κατά της Covid-19 αυξάνουν την προστασία ενάντια στις παραλλαγές Δέλτα και Όμικρον, σύμφωνα με τρεις μελέτες που εξέτασαν τις μολύνσεις, τις εισαγωγές σε νοσοκομεία και τους θανάτους ανάμεσα σε χιλιάδες ασθενείς στις ΗΠΑ.

Οι τρίτες δόσεις των εμβολίων mRNA των Pfizer/BioNTech και της Moderna ήταν τουλάχιστον 90% αποτελεσματικές στο να αποτρέπουν τη νοσηλεία εξαιτίας της Δέλτα αλλά και της Όμικρον, σύμφωνα με ανάλυση εκαντοντάδων χιλιάδων νοσηλειών και επισκέψεων σε νοσοκομεία.

Η προστασία των εμβολίων απέναντι στον κίνδυνο θανάτου από Covid, μειώθηκε μετά την εμφάνιση της Όμικρον, αλλά παρέμεινε σημαντική, σύμφωνα με μια ξεχωριστή μελέτη του αμερικανικού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC).

Η αίσθηση της επείγουσας ανάγκης για εμβολιασμό και με τις ενισχυτικές δόσεις, είχε αρχίσει να ατονεί μετά από τα στοχεία που έδειχναν πως η Όμικρον προκαλεί ηπιότερη νόσηση σε σχέση με παλαιότερες παραλλαγές. Ωστόσο, πολλά νοσοκομεία εξακολουθούν να δέχονται μεγάλη πίεση εξαιτίας του μεγάλου αριθμού ασθενών που έχουν μολυνθεί από την Όμικρον. Το γεγονός αυτό υπογραμμίζει για άλλη μια φορά πόσο σημαντική είναι η πρόληψη στη μάχη κατά της Covid.

Πηγή: Bloomberg

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση