ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εξαιρέσεις που θα δουλέψουν υπέρ των επιχειρήσεων

Μελετώντας τις εξαιρέσεις για τη διακίνηση μεταξύ των πόλεων, παρατηρώ ότι πλήττεται ο ιδιωτικός τομέας και ιδιαίτερα ο επιχειρηματικός κόσμος της Κύπρου ο οποίος είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας. Σεβόμενοι πάντοτε τις εξαγγελίες και με πλήρη κατανόηση των αυστηρότερων μέτρων πρέπει την ίδια ώρα να αναλογιστούμε τις μακροχρόνιες επιπτώσεις που θα έχουν στην κυπριακή οικονομία η οποία στηρίζεται αρκετά στην κάθοδο των ξένων επενδύσεων.

Υπάρχουν σοβαρές διακρίσεις μεταξύ των επιχειρηματιών, των επαγγελματιών αλλά και των υπαλλήλων ιδιωτικού τομέα για τους οποίους οι εργασίες τους θεωρούνται ουσιώδης και επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία μιας επιχείρησης. Τα προβλήματα που προκάλεσαν οι εξαγγελίες των μέτρων είναι τεράστια και εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία πολλών επιχειρήσεων. Επίσης, εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή σημαντικών συναντήσεων επενδυτών που φτάνουν ή βρίσκονται αυτές τις μέρες στη χώρα μας και που έχουν προγραμματισμένα ραντεβού ακόμη και με υψηλόβαθμα υπουργικά στελέχη, που όμως δεν μπορούν να τηρήσουν. Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι τα μέτρα αυτά είναι τα αυστηρότερα στην Ευρώπη και καθιστούν την χώρα μας απρόσιτη για τους ξένους επενδυτές.

Για το σκοπό αυτό προτείνουμε τα ακόλουθα για να αρθεί η αδικία που προκάλεσαν τα επιπλέον μέτρα που εξήγγειλε το υπουργικό συμβούλιο στις 11/11/2020 και για το καλό της οικονομίας της Κύπρου:

Α) Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης να είναι υπεύθυνος να δηλώσει στο υπουργείο Εργασίας τα άτομα τα οποία είναι ουσιώδης στον οργανισμό του και πρέπει να μετακινούνται μεταξύ των πόλεων αλλά και θα είναι υπεύθυνος να τους παρέχει το PCR test. Με αυτό τον τρόπο ο ιδιοκτήτης δεν θα δίνει αλόγιστα τον αριθμό ατόμων αλλά όσους πραγματικά χρειάζεται.

Β) Άτομα που επισκέπτονται την Κύπρο για επιχειρηματικό σκοπό να εξαιρούνται από τον περιορισμό διακίνησης έχοντας βεβαιώσεις για τυχόν συναντήσεις που έχουν προγραμματισμένες ή με ειδικό έντυπο.

Γ) Επαγγελματίες/επιχειρηματίες οι οποίοι πρέπει να μεταβούν σε συναντήσεις είτε σε Υπουργεία είτε σε Τράπεζες που απαιτείται φυσική παρουσία να εξαιρούνται από τον περιορισμό παρουσιάζοντας αρνητικό PCR test. Με αυτό τον τρόπο εμποδίζονται οι αλόγιστες μετακινήσεις αλλά διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

* Η Αλεξάνδρα Σπύρου είναι Εκτελεστική Οικονομική Διευθύντρια στην Εlias Neocleous & Co LLC

Σχόλια αναγνωστών

Το μετέωρο βήμα του Χάρη

«Η ομοσπονδία με σωστό περιεχόμενο δεν είναι "αναξιόπιστο πολιτικό στερότυπο". ΟΙ καταξιωμένοι διεθνώς ...»
Πέτρος Θ. Παντελίδης  |  21:17

Υποψήφιος με την ΔΗΠΑ ο Αντρέας Πιτσιλλίδης

«Πολιτικοί τυχοδιώκτες της Κύπρου ενωθείτε!!!!!»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  22:21

Μας πήρε ο δαίμονας

«Η ε/κ αρχουσα ταξη απο το 1955, δια πυρος και σίδηρου, επιδιωξε τη μονοπωληση της εξουσιας, στη Κυπρο, ...»
levant  |  20:24

Συνάντηση Αβέρωφ-Σιζόπουλου για τους προϋπολογισμούς

«Κορώνες σούπερ πατριωτισμού και μάχης κατά της Διαφθοράς από τον Σιζόπουλο αλλά εντελώς τυχαίως η Προεδρία ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:21

Προσωπικότητες στην ''Κ'': Τελευταία Ενημέρωση