ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Έγκωμη που θέλουμε

Γράφει ο Φοίβος Ζαχαριάδης*

Η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο αναγκαία και αν ήταν, δημιουργεί για την Έγκωμη μια σειρά από προκλήσεις: Για να διατηρήσει η περιοχή μας όσα θετικά κατακτήθηκαν τις προηγούμενες δεκαετίες. Να αντιμετωπίσει προβλήματα που διογκώθηκαν τα τελευταία χρόνια. Και, κυρίως να εκπροσωπηθεί με αξιώσεις στον μητροπολιτικό Δήμο Λευκωσίας ώστε να γίνουν τα απαραίτητα έργα που θα την μετατρέψουν σε πρότυπο βιωσιμότητας στη νέα εποχή.

Μέσα στον γενικότερο προεκλογικό θόρυβο που επικράτησε τους τελευταίους μήνες, η επιδίωξή μου ήταν να δείξω ό,τι σε αντίθεση με το παρελθόν, σήμερα οι κάτοικοι της Έγκωμης καλούνται να συνυπολογίσουν δύο βασικά κριτήρια στην επιλογή τους για τον καταλληλότερο Αντιδήμαρχο.

Πρώτος άξονας, ο άξονας της γνώσης και της εμπειρίας στην εφαρμογή ενός σωστού προγράμματος για την πόλη. Ένα Συμβόλαιο με τους κατοίκους όπως το ονόμασα, που να περιέχει πρακτικές και εφαρμόσιμες λύσεις για τις σύγχρονες υποδομές και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας. Ένα πρόγραμμα που να προστατεύει το περιβάλλον, να οργανώνει και να ρυθμίζει αποτελεσματικά την ανάπτυξη χωρίς να ακυρώνει τον πράσινο χαρακτήρα μας, να προωθεί την τεχνολογική καινοτομία και να δημιουργεί για όλους τις προϋποθέσεις για υψηλή ποιότητα ζωής. Αυτό δηλαδή για το οποίο αγωνιστήκαμε εδώ και δεκαετίες
Ακόμα, όμως, κι αν ο Αντιδήμαρχος διαθέτει το τέλειο πρόγραμμα για την πόλη, πρέπει να μπορεί να το εφαρμόσει σε ένα ριζικά διαφορετικό διοικητικό πλαίσιο στο οποίο έχει πλέον πολύ συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ευθύνες.

Είναι σημαντικό να μπορεί να ακουστεί η φωνή του σε ένα ποικιλόμορφο Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο ο καθένας θα θεωρεί ότι αποτελεί προτεραιότητα.

Αυτός είναι ο δεύτερος άξονας. Πώς η Έγκωμη, μια ιδιαίτερη περιοχή με τη δική της ταυτότητα και τα μοναδικά της χαρακτηριστικά, θα έχει δυνατή φωνή στην Λευκωσία. Γιατί η πόλη μας θα χρειαστεί φωνή δυνατή και πειστική. Εκπρόσωπο που μπορεί να διαπραγματεύεται ισότιμα, να πείθει, να μπορεί να δίνει μάχες και να φέρνει αποτελέσματα. Είναι καθοριστικής σημασίας η ποιότητα της εκπροσώπησής της.

Με ταπεινότητα αλλά και αυτοπεποίθηση θεωρώ ότι η υποψηφιότητά μου πληροί τις προϋποθέσεις: Γνωρίζω καλά την πόλη μας και τα θέματά της από πρώτο χέρι. Ξέρω να δίνω και κερδίζω μάχες, να εκφράζω πειστικά τα συμφέροντα της Έγκωμης στα κέντρα εξουσίας. Στον νέο Δήμο Λευκωσίας και όσο ψηλά χρειαστεί. Με νηφαλιότητα και διάθεση συναίνεσης αλλά και με αποφασιστικότητα όπου είναι απαραίτητο.

Ένα παράδειγμα είναι το αίτημα των κατοίκων – και δικό μου- για τη μετατροπή της Έκθεσης σε πολυλειτουργικό πάρκο πρασίνου και αναψυχής για όλους. Τυπικά δεν αποτελεί αρμοδιότητα του Αντιδημάρχου. Κι όμως, αποτελεί το μεγάλο διακύβευμα για την πόλη μας και το ορόσημο για τη διατήρηση του προαστιακού χαρακτήρα της. Αν η μάχη για την Έκθεση χαθεί, τότε ένα μεγάλο μέρος της μάχης για την Έγκωμη χάνεται επίσης.

Η προσπάθεια είναι δύσκολη και οι προκλήσεις μεγάλες. Έχουμε να ανατρέψουμε υπουργικές αποφάσεις. Να διαπραγματευτούμε, να συνομιλήσουμε ισότιμα και θαρραλέα στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας. Και να πείσουμε πολιτική και δημοτική ηγεσία για το δίκαιο των θέσεών μας, για το πώς ένας χώρος αναψυχής στην Έκθεση ωφελεί όλους και δεν βλάπτει κανέναν.
Πιστεύω ότι αυτή είναι μια δουλειά που μπορώ να την κάνω. Το έχω αποδείξει.

Το Πάρκο στην Έκθεση ήταν πάγιο αίτημα και της προηγούμενης μου εκστρατείας, πριν 7 χρόνια. Έχω υποστηρίξει αυτή τη θέση σε δύσκολες εποχές κόντρα σε όλους, ακόμη και στο κόμμα μου. Δεν προσχώρησα πρόσφατα σε αυτήν. Δεν έχω αστερίσκους και μπρος – πίσω και δεν είναι προεκλογικό πυροτέχνημα ούτε απόπειρα ψηφοθηρίας.

Σήμερα, ζητώ από τους συμπολίτες μου να μου δώσουν την ευκαιρία να γίνω η δυνατή η φωνή της Έγκωμης στη Λευκωσία και τα κέντρα αποφάσεων. Υπόσχομαι σοβαρότητα, αποτελεσματικότητα και ενότητα. Στα θέματα που μας απασχολούν θα είμαστε όλοι μαζί και θα διεκδικούμε ενωμένοι καταθέτοντας εφαρμόσιμες λύσεις.

Ενωμένοι για την Έγκωμη που αξίζει στα παιδιά μας, για την Έγκωμη που θέλουμε.

Ο Φοίβος Ζαχαριάδης, είναι Ανεξάρτητος Υποψήφιος Αντιδήμαρχος Έγκωμης*. 

Προσωπικότητες στην ''Κ'': Τελευταία Ενημέρωση