ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ου συ με λοιδορείς...

Toυ Χαράλαμπου Δημητρίου

Σ ε έναν από τους πλέον διδακτικούς μύθους του Αισώπου, μια αλεπού, ανεβασμένη σ’ έναν τοίχο, κοροΐδευε ένα λιοντάρι, επειδή καταλάβαινε πως δεν μπορούσε να την τιμωρήσει ένεκα ύψους. Το δε «καημένο» το λιοντάρι της είπε τη σοφή ρήση «ου συ με λοιδορείς, αλλ’ ο τόπος». Ο τόπος δηλαδή που ήταν η «δύναμή» της και η «αδυναμία» του λιονταριού. Φαίνεται ότι ορισμένοι δεν έχουν ακόμα πρόθεση να διδαχτούν.

Κρατάνε τη «δύναμη» που απέκτησαν πριν και στηρίζονται σ’ αυτήν και μόνον, λοιδορώντας όλους τους άλλους, θεωρώντας ότι ποτέ δεν θα κατέβουν από τον τοίχο. Όμως, οι εκλογές του 2021 απέδειξαν ότι η δύναμη των πολιτών μπορεί να γκρεμίσει και τοίχους και κάστρα, αναγνωρίζοντας και αναδεικνύοντας τη σύνεση, τη διάθεση για συνεργασία και τις ορθολογιστικές προτάσεις προς όφελος των πολιτών. Για αυτό και όλα τα μεγάλα και δυνατά κόμματα είχαν τεράστιες απώλειες σε πραγματικούς αριθμούς, ανεξάρτητα αν κάποιοι επιχαίρουν με την πρωτιά ή με τη διατήρηση των εδρών τους.

Αντί, όμως, να διδαχθούν από το αποτέλεσμα, στηρίζονται σε ευτελείς δικαιολογίες ή αδόκιμα «κέρδη». Ο μεγάλος χαμένος, το ΑΚΕΛ, επέτεινε την ξύλινη γλώσσα του, παρασυρμένο από την άμετρη υπεροψία του ΔΗΚΟ, προβαίνοντας σε αποφάσεις άκαιρες και άσχετες με την ουσία, όπως η καταψήφιση του προϋπολογισμού του κράτους. Αυτό, μαζί με άλλα κατακριτέα, θωράκισε τον κομματικό πατριωτισμό του ΔΗΣΥ, που επιχαίρει μόνο για την πρωτιά. Ο έτερος μεγάλος χαμένος είναι το αιώνια αμαθές ΔΗΚΟ, που στηρίχτηκε μόνο στο καθημερινό «γιαλέλι» με τα διαβατήρια, αρνούμενο να ψηφίσει τον προϋπολογισμό και απαρνούμενο να παραδεχτεί τις δικές του ενοχές στα πλείστα των σκανδάλων. Και ενώ όλοι οι άλλοι δηλώνουν ότι θα προβούν σε αυτοκριτική για το τι έφταιξε για τις απώλειές τους, το ΔΗΚΟ προσπαθεί να δικαιολογήσει την απώλεια του 3,2% του ποσοστού του με δύο τρόπους. Ο ένας είναι η διατήρηση των εδρών. Συγκεκριμένα είχαν 14,5 στρέμματα με 9 πεύκα, έχασαν 3,2 στρέμματα και χαίρονται γιατί έχουν τα 9 πεύκα!

Ο δεύτερος είναι η ΔΗΠΑ. Μιλούν για διπλή απόσχιση, πρώτα από τις διαγραφές (οι ίδιοι τις έκαναν) και ύστερα από την αποχώρηση των 5 στελεχών τους (που τους βαρέθηκαν). Μιλούν για το ότι πέρασαν από «χίλια μύρια κύματα» για επιθέσεις από όλους, αλλά κατηγορούν μόνο τη ΔΗΠΑ! Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάδειξη της ΔΗΠΑ αναγνωρίζεται ότι οφείλεται στη νηφαλιότητα της πολιτικής της, τη συναίνεση και τις προτάσεις της. Παρ’ όλ’ αυτά σημειώνουμε ότι, ενώ ουδέποτε εκπέμφθηκε οποιαδήποτε τοξικότητα από τη ΔΗΠΑ προς το ΔΗΚΟ, εντούτοις σύσσωμο το ΔΗΚΟ κατηγορούσε τη Δημοκρατική Παράταξη από τη γέννησή της μέχρι και την ημέρα των εκλογών. Μας αποκαλούσαν «φαντάσματα» και ότι χωράμε σε μια πολυκατοικία της Λάρνακας! Μας αποκαλούσαν «αποστάτες» και «προδότες». Διατείνονταν ότι δεν μας υπολογίζουν και πως δεν τους προκαλούμε οποιαδήποτε ζημιά. Ακόμα και πρόσφατα, μετά την αποχώρηση των 5, έλεγαν ότι δεν τους αγγίζει, διότι τις ελάχιστες απώλειες τις αναπληρώνουν με τις εισροές από άλλα κόμματα. Και τώρα παραπονιούνται για τις απώλειές τους. Έλεος. Κύριοι, τα χέρια μας δεν είναι λερωμένα, το όνομά μας είναι πεντακάθαρο, η πολιτική μας ξεκάθαρη και ο στόχος μας η εξυπηρέτηση του πολίτη και η επαναφορά του στην ενεργό δράση για πραγματική τιμωρία όλων των ενόχων για το φαγοπότι και τη διαπλοκή. Όλα τα άλλα τα προσπερνούμε και κοιτάμε το μέλλον των πολιτών και της πατρίδας μας.

Ο κ. Χαράλαμπος Δημητρίου είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Δημοκρατικής Παράταξης

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Προσωπικότητες στην ''Κ'': Τελευταία Ενημέρωση