ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:14
 

Προς εκσυγχρονισμό η νομοθεσία για την Ειδική Εκπαίδευση

Εμπειρογνώμονες του Ευρωπαϊκού Φορέα για την Ειδική και Ενιαία Εκπαίδευση έχουν αναλάβει την ετοιμασία του

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Μέχρι και τις 20 Μαρτίου 2019 δύναται οι εμπλεκόμενοι φορείς να υποβάλουν γραπτώς τις απόψεις τους για το προσχέδιο της νομοθεσίας με τίτλο «Ο περί Ενιαίας Εκπαίδευσης (Δομές Υποστήριξης) Νόμος του 2019» τις βασικές πρόνοιες του οποίου παρουσίασαν κατά την παραμονή τους στην Κύπρο εμπειρογνώμονες του Ευρωπαϊκού Φορέα για την Ειδική και Ενιαία Εκπαίδευση που έχουν αναλάβει την ετοιμασία του νέου νομοθετικού αυτού πλαισίου.

Ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αναφέρει ότι «κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής τους, οι εμπειρογνώμονες παρουσίασαν στις Επιτρόπους Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, καθώς και σε όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς τις βασικότερες πρόνοιες του προσχεδίου νομοθεσίας».

Τίτλος του «Ο περί Ενιαίας Εκπαίδευσης (Δομές Υποστήριξης) Νόμος του 2019» ενώ παρουσίασαν και το σχετικό επεξηγηματικό σημείωμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «και τα δύο αυτά κείμενα παρουσιάστηκαν σε συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού με τους βουλευτές να εκφράζουν την ικανοποίησή τους τόσο για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε όσο και για την ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν οι εμπειρογνώμονες και το Υπουργείο Παιδείας».

Προτού διαμορφωθεί το νομοσχέδιο, προηγήθηκε εκτεταμένη διαβούλευση των εμπειρογνωμόνων με όλους τους ενδιαφερόμενους και οι απόψεις τους λήφθηκαν σοβαρά υπόψη στη διαμόρφωση των τελικών τους συστάσεων που αποτέλεσαν τη βάση για τη διαμόρφωση του νομοσχεδίου.

Οι εμπειρογνώμονες και το Υπουργείο Παιδείας δηλώνουν την προθυμία και τη βούλησή τους να υιοθετήσουν όλες εκείνες τις εισηγήσεις που θα βελτιώνουν το προσχέδιο της νομοθεσίας και θα κινούνται στο πλαίσιο της φιλοσοφίας της προσπάθειας αυτής που είναι η διασφάλιση του δικαιώματος όλων των παιδιών στην εκπαίδευση.

Τέλος, σημειώνεται στην ανακοίνωση, ότι το Υπουργείο Παιδείας, «εξασφάλισε πρόσθετη βοήθεια από την Ομάδα Στήριξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και οι εμπειρογνώμονες θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με το Υπουργείο με σκοπό τη διαμόρφωση των Κανονισμών που είναι απαραίτητοι για την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Με προβλήματα η πρεμιέρα ΓεΣΥ για τους πολίτες

«Ορθογραφία άρθρου...μεγάλη ντροπή!»
Ο Κριτικός  |  23:31

Επετειακό γραμματόσημο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Γλαύκου Κληρίδη

«Τα όσα πρέσβευε ο Γλαύκος Κληρίδης! Ο ενταφιαστής των ιδεών Γκάλι και ίσως της πιο σοβαρής προσπάθειας ...»
Giannos  |  14:35

Ο Αναστασιάδης διόρισε τον Λεωνίδα Παντελίδη ως Ε/κ μέλος στη ΔΕΑ

«Σοβαρότητα μηδέν από την κυβέρνηση Αναστασιάδη η οποια φαίνεται ξέχασε πως έγινε η φονική έκρηξη στο ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:50

Την άρση των απομονώσεων ζητά από τον ΟΗΕ ο Ακιντζί

«O κ. Ακιντζί ακόμη να αντιληφθεί ότι κανείς δεν τον λαμβάνει σοβαρά υπόψη. »
ΑΚΑ  |  09:35

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X