ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Ηρτεν η ώρα!»

Της ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ

Στο Volt έχουμε ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια τους τελευταίους μήνες. Οργανωνόμαστε και βγάζουμε τους εαυτούς μας μπροστά για να αρθρώσουμε τη σύγχρονη πολιτική φωνή του ορθολογισμού, του πρακτικού πνεύματος και του ρεαλισμού. Όλοι όσοι σήμερα απαρτίζουμε το Volt, ήρθαμε κοντά μέσα από την ανάγκη για να δοθούν οι λύσεις από ανθρώπους που δεν είναι μέρος του προβλήματος. Λύσεις από ανθρώπους που δεν εμφανίστηκαν σήμερα, αλλά μέσα από τη δράση τους, από όποιο μετερίζι επέλεγαν, επιχειρούσαν την κοινωνική αλλαγή.

«Ήρτεν η ώρα» επιτέλους, να ενώσουμε δυνάμεις για να διεκδικήσουμε μια προοδευτική, πράσινη, επανενωμένη Κύπρο, βασισμένη στο κράτος δικαίου και απαλλαγμένη από μαύρα πέπλα διαφθοράς και φόβου. «Ήρτεν η ώρα» να μιλήσουμε για την Κύπρο της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας που δεν θα συγκεντρώνεται σε ευκαιριακές φούσκες. Που θα δίνει τη δυνατότητα και στις πιο μικρές νέες επιχειρήσεις να υπάρξουν και να λειτουργήσουν ανταγωνιστικά. Για την Κύπρο που δεν θα χαρακτηρίζεται από ιδιωτικά ή κρατικά μονοπώλια. Μία σύγχρονη Κύπρο, ένα ψηφιακό κράτος, που δεν θα βασανίζει τους πολίτες του με την γραφειοκρατία και αδράνειά του.

Επίκεντρο στην προσπάθειά μας είναι η αντιμετώπιση της θεσμικής διαφθοράς που αποσαθρώνει το κράτος μας. Τα κράτη καταρρέουν, όταν καταρρέουν οι θεσμοί, και στην Κύπρο η θεσμική διάβρωση απειλεί πλέον το ίδιο το επίπεδο της δημοκρατίας. Πλήττει συνάμα τις δυνατότητες του τόπου, σε κάθε επίπεδο, αλλά και εμποδίζει να τεθούν οι όποιες σωστές βάσεις για βιώσιμη ανάπτυξη και βιώσιμες επενδύσεις στη χώρα. Η διαφθορά όμως πάει χέρι-χέρι με τη διχοτόμηση, αφού, μαζί, αφήνουν τη χώρα χωρίς βιώσιμο μέλλον, αιχμάλωτη στο παρελθόν και αδύναμη να εξελιχθεί σε ένα κράτος δικαίου και ισονομίας. Η ομοσπονδιακή λύση του Κυπριακού και η επανένωση της χώρας θα μπορούσε να δημιουργήσει νέες προοπτικές για την Κύπρο. Θέλουμε να δουλέψουμε για ένα κράτος όπου οι νέοι να μπορούν να οραματιστούν το μέλλον τους, και όχι να ψάχνουν τρόπο να φύγουν, αν μπορούν.

Την ίδια ώρα όμως, στις ευρωεκλογές τρέχουμε με το Moonshot πρόγραμμα, ένα πανευρωπαϊκό πρόγραμμα πενταετίας, 150 σελίδων, που αγγίζει μια σειρά από θέματα, για την Κύπρο και την Ευρώπη. Τα θέματα που έχουν ιεραρχηθεί, αφορούν την ενίσχυση της Ευρώπης ως γεωπολιτική δύναμη, κάτι που θα έρθει και μέσα από ένα νέο οικονομικό παράδειγμα που θα θέτει την καινοτομία στο επίκεντρο. Αφορούν την κλιματική κρίση και την ανάγκη για πολιτικές που θα τη θέτουν ως τη νούμερο ένα απειλή. Αφορούν επίσης την ποιότητα ζωής, με προτάσεις, ανάμεσα σε άλλα, για τη στεγαστική πολιτική, τον βιώσιμο πολεοδομικό σχεδιασμό, αλλά και τη ρύθμιση εργασιακών δικαιωμάτων για την κοινωνία του 2024. Αγγίζουν την ανθρώπινη μετανάστευση, με μια ολιστική πρόταση πανευρωπαϊκής διαχείρισης της μετανάστευσης. Στοχεύουν επίσης και στην ενίσχυση της δημοκρατίας στην Ευρώπη, με ένα αριθμό από αλλαγές που προτείνουμε. Στόχος μας, με πρακτικές και εφικτές προτάσεις, να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του Κύπριου πολίτη και να μην επιτρέψουμε την άλωση της Ευρώπης από δυνάμεις που στην ουσία θέλουν να βάλουν φωτιά εκ των έσω στο ίδιο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Το Volt, παρόλο που μετρά πέντε μήνες ζωής, κάνει μια δυναμική παρουσία στις επερχόμενες εκλογές. Οι ευρωεκλογές είναι οι «δικές μας» εκλογές, αφού είναι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που με τη δράση μας θέλουμε να ενισχύσουμε. Είναι όμως και εκλογές όλων των Κυπρίων, αφού σε αυτές μπορούν να συμμετέχουν και οι Τουρκοκύπριοι. Το Volt λοιπόν κατεβαίνει με πλήρες ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές. Κατεβαίνει όμως και με τρεις υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους σε τρία διαφορετικά δημοτικά διαμερίσματα της επαρχίας Λεμεσού, καθώς και με δική του υποψήφια δήμαρχο στον κατεχόμενο Δήμο Αμμοχώστου. Στον Δήμο Αμμοχώστου την υποψηφιότητα για τη δημαρχία, πλαισιώνουν τέσσερις υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη του Volt στην επαρχία Αμμοχώστου.

Χαιρόμαστε, γιατί βλέπουμε κάθε μέρα –και όσο ξεδιπλώνουμε το όραμα, το πλάνο και τις θέσεις μας– να έρχεται κοντά κόσμος που αντιλαμβάνεται αυτά που θέλουμε να πούμε. Κόσμος που θέλει να συνεισφέρει με την τεχνογνωσία του, άλλοι με όποιον τρόπο μπορούν, και άλλοι με τη στήριξή τους σε ό,τι κάνουμε. Δυναμώνουμε κάθε μέρα και γινόμαστε πιο πολλοί. Είμαστε εδώ και ήρθαμε για να μείνουμε. Οι εκλογές του Ιουνίου είναι οι πρώτες μας εκλογές. Θα έρθουν και άλλες, γιατί τώρα μόλις ξεκινήσαμε. Στις εκλογές όμως του Ιουνίου ο προοδευτικός, δημοκρατικός πολίτης που ενδιαφέρεται να αλλάξει η πορεία της Κύπρου και της Ευρώπης έχει επιτέλους μια επιλογή την οποία να μπορεί να υπερασπιστεί. Εμείς βγαίνουμε μπροστά για να δώσουμε χώρο στη δική μας πολιτική φωνή. Στις 9 Ιουνίου,«ήρτεν η ώρα» με την ψήφο μας, να κάνουμε την αρχή.

Η κα Ανδρομάχη Σοφοκλέους είναι υποψήφια ευρωβουλεύτρια με το Volt Κύπρου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Προσωπικότητες στην ''Κ'': Τελευταία Ενημέρωση