ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«K» Story: Château Miraval: Δείτε το κτήμα στη Γαλλία που οδηγεί τους Τζολί - Πιτ στα… μαχαίρια

Το κτήμα είναι το πάθος του διάσημου αστέρα του Χόλυγουντ, Μπραντ Πιτ, για το οποίο κατηγορεί την πρώην σύζυγό του Αντζελίνα Τζολί ότι πούλησε το μερίδιό της παράνομα, χωρίς την άδειά του

Θυμίζει παράδεισο… Ωστόσο έχει οδηγήσει τις σχέσεις του άλλοτε αγαπημένου ζευγαριού, Μπραντ Πιτ – Αντζελίνα Τζολί, στην κόλαση και αυτό γιατί ο σταρ άσκησε αγωγή εναντίον της πρώην συζύγου του, επειδή πούλησε παράνομα το μερίδιό της από το κτήμα που απέκτησαν μαζί στη Γαλλία, το Château Miraval.

Όπως ισχυρίζεται ο Pitt, είχαν συμφωνήσει πως κανένας από τους δύο δεν θα πουλούσε το μερίδιό του στο Château, όπου είχαν παντρευτεί το 2014, χωρίς να έχει τη σύμφωνη γνώμη της άλλης πλευράς.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στα δικαστικά έγγραφα, η Jolie σταμάτησε να συνεισφέρει στα έσοδα της ανακαίνισης του Miraval το 2013, ενώ ο Pitt επένδυσε εκατομμύρια δολάρια, με αποτέλεσμα να ευθύνεται για το 70% της συνολικής επένδυσης που έγινε στο κτήμα.

Αξία

Το ζευγάρι αγόρασε το κτήμα το 2008, από τον Αμερικανό Τόμας Μποβ, έναντι 31 εκατομμυρίων λιρών. Αξίζει να σημειωθεί ότι την εποχή του διαζυγίου τους, το Château Miraval είχε αποτιμηθεί στα 164 εκατ. δολάρια.

Τον Ιανουάριο του 2021, η Jolie ενημέρωσε τον Pitt με επιστολή ότι είχε καταλήξει «σε μία επώδυνη απόφαση, με βαριά καρδιά», καθώς, όπως έλεγε, είχε αγοράσει το Miraval «σαν οικογενειακή επιχείρηση» και σαν μέρος όπου πίστευε ότι «θα γερνούσαν μαζί». Όπως έγραψε, δεν μπορούσε να συνεχίσει να έχει υπό την ιδιοκτησία της μια επιχείρηση που στηρίζεται στο αλκοόλ, καθώς προσωπικά διαφωνεί με αυτό.

Έτσι, τον Οκτώβριο του 2021, η μονάδα κρασιών της Stoli Group, Tenute del Mondo, του Ρώσου δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Γιούρι Σέφλερ, αγόρασε το 50% που κατείχε η Jolie στο κτήμα και στα κρασιά που αυτό παράγει.

Πού βρίσκεται

Το κτήμα Miraval βρίσκεται στο χωριό Κορέν στη νότια Γαλλία. Bρίσκεται στην κορυφή ενός λοφίσκου, ύψους 350 μ. Διαθέτει μία έπαυλη 35 δωματίων, περιστοιχισμένη από πυκνούς κήπους με 20 σιντριβάνια, μία λίμνη, ποταμάκια, δάσος, πισίνες, εκκλησάκι, γυμναστήρια, τεράστια κάβα και έναν αμπελώνα.

Για να έχεις πρόσβαση στο κτήμα, απαιτείται να καλύψεις τρία μίλια από την εξωτερική πύλη ως το κυρίως σπίτι. Το άλλοτε ευτυχισμένο ζευγάρι έδωσε 7 εκατ. δολάρια για να το ανακαινίσει με πιο μοντέρνα έπιπλα στα 35 υπνοδωμάτια (που φημολογείται ότι τα σχεδίασε ο ίδιος ο Brad), με έργα τέχνης, εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας, φύτεμα 13 διαφορετικών ποικιλιών ελιάς, μια πίστα μοτοσικλέτας κι ένα ελικοδρόμιο.

Ιστορία

Το Miraval χρονολογείται από τη ρωμαϊκή εποχή και είναι ένα από τα πιο όμορφα κτήματα της Προβηγκίας. Τον 19ο αι. ανήκε στον Joseph-Louis Lambot, εφευρέτη του μπετόν αρμέ, o οποίος κατασκεύασε και τις απέραντες κάβες του. Τελευταίος ιδιοκτήτης (από το 1993) ο Tom Bove από την Ιντιάνα.

Διάσημο

Το κτήμα είναι διάσημο για τον μεγαλοπρεπή βιολογικό αμπελώνα των 75 εκταρίων. Το Château Miraval είναι γνωστό όχι μόνο για τα κρασιά του αλλά και για το στούντιο ηχογράφησης που στήθηκε εκεί το 1970, όταν ιδιοκτήτης ήταν ο Ζακ Λουσιέρ, διάσημος πιανίστας της jazz. Τη ροκ ιστορία του υπέγραψαν οι Pink Floyd, αφού εκεί ηχογράφησαν το “Τhe Wall”, το 1979. Ακολούθησαν και άλλες γνωστές ηχογραφήσεις.

Το κρασί του Πιτ

Γεννήθηκε το 2012 στο αμπελοτόπι του Château Miraval. Το Miraval είναι ένα λαμπερό και φινετσάτο κρασί, τόσο διάσημο όσο και οι άνθρωποι που το δημιούργησαν… Συνέταιρος του πρώην ζεύγους ο περίφημος οινοποιός Marc Perrin, του Château de Beaucastel.

Το κρασί φιγουράρει στην περίφημη λίστα του έγκριτου Wine Spectator, ως ένα από τα κορυφαία 100 κρασιά του κόσμου. 

Μοντάζ Σάββας Κωνσταντίνου

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES