ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«K» story: Ντίνα Κώνστα: Καλό ταξίδι στο φως αγαπημένη…

Η ζωή, η πορεία και η συνάντηση με τον Μακάριο της αγαπημένης ηθοποιού που πέθανε στα 84 της χρόνια, νικημένη από την άνοια

Ταλαντούχα, ιδιαίτερη, αντισυμβατική, μαχητική η Ντίνα Κώνστα, μια από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές του ελληνικού θεάτρου, που σφράγισε ρόλους και δημιούργησε περσóνες στην τηλεόραση, άνοιξε τα φτερά της για το αιώνιο ταξίδι στα 84 της χρόνια, νοσηλευόμενη με άνοια.

Ο καλλιτεχνικός κόσμος είναι πιο φτωχός. Αν και ξεκίνησε από δραματικούς ρόλους στην Ελεύθερη Σκηνή το 1965, διακρίθηκε μέσα από την κωμωδία τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, κερδίζοντας την εκτίμηση του κοινού που ταυτίστηκε μαζί της, γέλασε και έβαλε τις ατάκες της στην καθημερινότητά του.

Η Ντίνα Κώνστα, που δεν γνώρισε τον πατέρα της, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σάμο και παρότι αρχικά ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία, την κέρδισε η υποκριτική. Η μητέρα της ήθελε για εκείνη να παντρευτεί και να δουλέψει ως τραπεζικός υπάλληλος, αλλά η ίδια το θεωρούσε καταδίκη.

«Είμαι αυτοκαταστροφικό άτομο. Με ενοχές και πάρα πολλά συμπλέγματα. Γι’ αυτό και κάνω αυτή τη δουλειά», δήλωσε σε συνέντευξή της.

Παρακολουθούσε παραστάσεις στο Εθνικό και παράλληλα εργαζόταν σε εταιρεία χρωμάτων για να πληρώσει τις σπουδές της στη σχολή του Κώστα Μιχαηλίδη.

Η ηθοποιός δεν δημιούργησε ποτέ την δική της οικογένεια. Αυτό, όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν, ήταν καθαρά δική της απόφαση. «Εμένα η φυλακή δεν μου πάει», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Η γνωριμία με τον Μακάριο

Σε μια από τις συνεντεύξεις που έδωσε, η μεγάλη ηθοποιός αποκάλυψε πως σε μια περιοδεία με τον Μάνο Κατράκη επισκέφθηκε την Κύπρο και γνώρισε τον Μακάριο. «Είχα γνωρίσει και τον Μακάριο σε μια περιοδεία στην Κύπρο μαζί με τον Κατράκη. Θυμάμαι ακόμα ότι είχε πάρα πολύ ωραία χέρια και ότι κοίταζε συνέχεια κάτω. Μάς είχε πει ο Κατράκης να μην καπνίζουμε και να μην κάτσουμε σταυροπόδι. Τότε ήταν που έκανα τη μεγαλύτερη γκάφα της ζωής μου, όταν ρώτησα τον Μακάριο γιατί δεν λέει τίποτα για την κατάσταση στην Ελλάδα. Φυσικά, δεν απάντησε. Δεν ήξερα ότι ήξερε τι του ετοίμαζαν. Γνωρίσαμε και τον Σαμψών!»

Η αξέχαστη ηθοποιός έχει αφήσει εποχή με τον ρόλο της «Ντένης Μαρκορά» στους «Δύο Ξένους» αλλά και ως Γιολάντα Ραγιά στο «Δις Εξαμαρτείν» καθώς και ως θεία Νταϊάνα στις θρυλικές «Τρεις Χάριτες».

Μοντάζ Σάββας Κωνσταντίνου

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES