ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Φοιτήτριες και φοιτητές για πρακτική άσκηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων

*Του Γιάννου Αφροδίση

Η Βουλή των Αντιπροσώπων συνεχίζει την υλοποίηση δράσεων που απευθύνονται στην κοινωνία και αναβαθμίζουν την αμφίδρομη επικοινωνία με τους πολίτες, όπως περιγράφονται στους στόχους και προτεραιότητες που έθεσε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου με την εκλογή της.

Για πρώτη φορά, κατά τρόπο συγκροτημένο και ανοικτό, η Βουλή προσφέρει ένα αξιόλογο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης προπτυχιακών φοιτητών μέσα από το οποίο οι συμμετέχουσες και συμμετέχοντες μπορούν να αποκομίσουν μοναδικές εμπειρίες και να αναπτύξουν χρήσιμες επαγγελματικές και κοινωνικές δεξιότητες, στο πλαίσιο ενός δυναμικού και πολυσύνθετου εργασιακού περιβάλλοντος. Η εισαγωγή του προγράμματος αποτελεί έμπρακτη ένδειξη της βούλησης για ενίσχυση των φοιτητριών και φοιτητών και της εμπιστοσύνης του νομοθετικού σώματος προς τη νέα γενιά της πατρίδας.

Η καθημερινή παρουσία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η συνεργασία με εξαίρετα και πολύπειρα στελέχη των Υπηρεσιών της Βουλής και η επαφή με βουλεύτριες και βουλευτές προσφέρουν στις νέες και νέους πολύτιμες παραστάσεις και εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους αναφορικά με ποικίλα γνωστικά αντικείμενα που διασυνδέονται με τα πεδία των σπουδών τους. Οι φοιτήτριες και φοιτητές, αναλόγως των σπουδών και ενδιαφερόντων τους, θα συμμετέχουν σε ομάδες εργασίας με αντικείμενα όπως την νομοτεχνική και διοικητική υποστήριξη κοινοβουλευτικών επιτροπών, την κοινοβουλευτική διπλωματία, τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, τη ψηφιακή επικοινωνία και τα συστήματα πληροφορικής, τις εκδόσεις, τις εξιδεικευμένες μελέτες και τη διοργάνωση συνεδρίων.

Επιπρόσθετα, μέσα από το πρόγραμμα οι συμμετέχουσες και συμμετέχοντες έρχονται σε άμεση επαφή με τον πυρήνα των εργασιών της Βουλής, το νομοθετικό έργο και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, αλλά και γενικότερα τη λειτουργία των θεσμών της Δημοκρατίας μέσα από την παρακολούθηση συνεδριάσεων κοινοβουλευτικών επιτροπών και της Ολομέλειας. Παράλληλα, ενισχύουν την κατανόηση τους αναφορικά με τις σύγχρονες προκλήσεις στο πλαίσιο της δημοκρατικής λειτουργίας, τις διεργασίες για τη διαμόρφωση πολιτικών και την αναζήτηση λύσεων για θέματα που απασχολούν τους πολίτες σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η πρώτη περίοδος εφαρμογής του προγράμματος αφορά στο δίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου 2022 και οι ενδιαφερόμενες/οι μπορούν να συμπληρώνουν και αποστέλλουν τις αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα έως τις 12 Μάϊου. Η σχετική ανακοίνωση, τα έντυπα αιτήσεων και στοιχεία επικοινωνίας βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Για το σχεδιασμό και εφαρμογή του προγράμματος πρακτικής άσκησης στη Βουλή των Αντιπροσώπων αντλήθηκαν καλές πρακτικές από ανάλογα προγράμματα ευρωπαϊκών κοινοβουλίων ενώ σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται και η προετοιμασία προγράμματος που θα απευθύνεται σε νέες και νέους απόφοιτους.

*Ο Γιάννος Αφροδίσης είναι Διευθυντή Γραφείου της Προέδρου της Βουλής

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Προσωπικότητες στην ''Κ'': Τελευταία Ενημέρωση