ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Θύμα της πανδημίας και οι εφήμερες σχέσεις

Τι έδειξε βρετανική εθνική έρευνα για τις σεξουαλικές τάσεις και τρόπους ζωής (Natsal)

Kathimerini.gr

Τέλος στις εφήμερες ερωτικές περιπέτειες της μιας νύχτας έφερε η πανδημία, όπως διαπιστώνει η βρετανική εθνική έρευνα για τις σεξουαλικές τάσεις και τρόπους ζωής (Natsal), η οποία πραγματοποιείται κάθε δεκαετία από το 1990.

Για πρώτη φορά, το 2020, όταν οι προσωπικές επαφές ήταν δύσκολες, αν όχι ανέφικτες, λόγω κορωνοϊού και μέτρων, η έρευνα, που –αυτή τη φορά– πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, διαπίστωσε σοβαρή μείωση των σεξουαλικώς ενεργών ατόμων που ανέφεραν ότι είχαν νέο σύντροφο (από 8% σε 4%). Ωστόσο, η ίδια έρευνα διαπίστωσε ταυτόχρονα ότι ιδιαίτερα όσοι δεν διέθεταν μόνιμο σύντροφο ή σταθερό δεσμό στη ζωή τους, δηλαδή οι ανύπαντροι και εκτός σχέσης, εξακολούθησαν να απολαμβάνουν μια ιδιαίτερα δραστήρια σεξουαλική ζωή και μάλιστα να αναφέρουν μεγαλύτερη ικανοποίηση από αυτήν συγκριτικά με πριν από την πανδημία.

Η COVID-19 άλλαξε την ερωτική ζωή ελεύθερων και δεσμευμένων

Η ανάγκη επικοινωνίας μέσω εξειδικευμένων εφαρμογών, εξάλλου, επέφερε μεγαλύτερη σαφήνεια στο τι αναζητάει κανείς από τo σεξ: μια ευχάριστη νύχτα ή έναν μακροχρόνιο δεσμό; Για τους ερωτικά δραστήριους, η περίοδος της πανδημίας ήταν γεμάτη αποκαλύψεις, κυρίως επειδή ξαφνικά απέκτησαν περισσότερο χρόνο για να εξερευνήσουν τις πιο μύχιες ερωτικές επιθυμίες τους. Το σεξ, ταυτόχρονα, τους παρείχε μια ανακούφιση, ιδιαίτερα σημαντική σε μια χρονική περίοδο που ο κόσμος ήταν γεμάτος αβεβαιότητες.

Η σεξουαλική ζωή, ταυτόχρονα, βρέθηκε στον επίκεντρο του ενδιαφέροντός τους, καθώς οι υπόλοιπες κοινωνικές τους δραστηριότητες είχαν ατονήσει. Επίσης, διέθεταν αυξημένη διάθεση πειραματισμών στο σεξ και ταυτόχρονα γίνονταν πιο περιπετειώδεις στο πλαίσιο της σχέσης τους. Κανείς, βέβαια, δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα εξελιχθεί η σεξουαλική ζωή στον μετα-πανδημικό κόσμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  |  Coronavirus  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση