ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο ΔΗΣΥ αξίζει την ψήφο σας

Μπήκα στη Βουλή πριν από 16 μήνες. Έζησα μία δύσκολη πολιτική περίοδο από εντός. Η χώρα μας βρέθηκε αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Ήμασταν ευτυχώς έτοιμοι να υποστηρίξουμε οικονομικά λόγω της προηγούμενης συνετής οικονομικής πολιτικής που απέφερε αποθέματα. Ήμασταν επίσης ακόμη πιο έτοιμοι λόγω της εφαρμογής του ΓεΣΥ που καταπράυνε τις ανάγκες αλλά και που έδωσε εργαλεία και μέσα αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης.

Την ερχόμενη Κυριακή έχουμε βουλευτικές εκλογές. Δεν ψηφίζουμε για οτιδήποτε άλλο πέρα από το σώμα εκείνο το οποίο νομοθετεί και ελέγχει την εκτελεστική εξουσία. Ψηφίζουμε για τη σύνθεση των 56 που αύριο θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, με την εφαρμογή των σχεδίων του ταμείου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας. Αντιμέτωποι με τον προϋπολογισμό του κράτους και με τις νομοθετικές αλλαγές που απαιτεί η οικονομία, η δημόσια υπηρεσία, η δικαιοσύνη και η τοπική αυτοδιοίκηση.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του Δημοκρατικού Συναγερμού περήφανα λέω ότι πάντοτε είχε κλειστά τα αφτιά της σε λαϊκισμούς. Ότι ποτέ δεν ψήφισε, δεν κατέθεσε και δεν υποστήριξε αντισυνταγματικές προτάσεις νόμου. Ότι ποτέ δεν αφέθηκε έρμαιο κανενός λαϊκισμού. Ότι με σωφροσύνη, εποικοδομητικά και συναινετικά επιδίωξε να γεφυρώσει και να προάξει το γενικό καλό. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός έχει αποδείξει στην πράξη ότι συμπεριφέρεται υπεύθυνα.

Είμαι της άποψης πως την επομένη των εκλογών και όταν τα σπαθιά θα επιστρέψουν στα θηκάρια τους ότι με τις απαραίτητες συναινέσεις θα μπορέσουμε να πετύχουμε εκείνες τις κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες για να μπορέσουμε να πάρουμε τη χώρα μας μπροστά. Να επαναφέρουμε την ανάκαμψη και την πρόοδο.

Ήδη οι τεχνοκράτες των Υπουργείων και οι λειτουργοί πέτυχαν να έχουμε ενώπιόν μας προς υλοποίηση ένα φιλόδοξο πλάνο μέτρων, πολιτικών και προγραμμάτων, τα οποία με την έκτακτη στήριξη που θα εκταμιευθεί από το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης και σταθερότητας, θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε πιο άμεσα μεταρρυθμίσεις και κοινωνικά μέτρα στήριξης των οικογενειών. Είναι στο χέρι του καθενός και της καθεμιάς ψηφοφόρου να δώσει στήριξη, δύναμη και προοπτική στη χώρα με την ψήφο του στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Ας μην επιτρέψουμε πισωγυρίσματα, ας μην επιτρέψουμε μία Βουλή όπου οι λίγοι θα εκβιάζουν τους πολλούς, όπου η συζήτηση θα λαμβάνει χώρα για να ικανοποιήσει εντυπώσεις αντί για την ουσία. Έχω δει στη Βουλή δυνάμεις και παρατάξεις να συζητούν για χάρη της συζήτησης, να εμμένουν σε θέσεις για χάρη της εντύπωσης, να προτείνουν λύσεις ανέφικτες και να λαϊκίζουν ανέξοδα. Μπορεί ο καταγγελτικός λόγος να είναι από ορισμένους ελκυστικός και να προκαλεί ενθουσιασμό. Αλλά η πολιτική δεν κρίνεται από τη φωνή, ούτε από την ατάκα. Η πολιτική και η επόμενη Βουλή θα κριθούν από την ουσία και από τη συγκρότηση που θα κουβαλά ο καθένας από τους 56 εκπροσώπους των σώματος.

Γι’ αυτόν τον λόγο, σας καλώ την ερχόμενη Κυριακή, 30 Μαΐου, να προσέλθετε στις κάλπες για να στείλετε ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως αυτό που προέχει υπεράνω όλων είναι η σοβαρότητα, το κοινό καλό και η πρόοδος. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός σε αυτές τις εκλογές αξίζει την ψήφο σας ως η δύναμη εκείνη που στάθηκε με σοβαρότητα, σύνεση και έκανε πράξη το ΓεΣΥ και την οικονομική ανάκαμψη. Ως η παράταξη εκείνη που ξέρει και κατανοεί τη σημασία της ελεύθερης οικονομίας και τους τρόπους στήριξής της. Ως η δύναμη που κατανοεί την εξωτερική πολιτική της χώρας δίχως ιδεοληψίες και αγκυλώσεις. Ως τη δύναμη, που την κρίσιμη ώρα στήριξε με το πιο γενναίο οικονομικό πακέτο νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Για όλα αυτά, ο Δημοκρατικός Συναγερμός αξίζει τη στήριξή σας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Προσωπικότητες στην ''Κ'': Τελευταία Ενημέρωση