ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

2024 ερωτηματικά και δυσκολίες

Του Κωνσταντίνου Ντάλτα*

Η «μόνη αξία των οικονομικών προβλέψεων είναι ότι κάνουν την αστρολογία να φαίνεται αξιόπιστη» είχε δηλώσει, μεταξύ πολλών άλλων, ο κορυφαίος καναδοαμερικανός οικονομολόγος Τζον Κένεθ Γκάλμπρεϊθ και σίγουρα δεν είχε άδικο με την πορεία που ακολουθεί η παγκόσμια οικονομία τα τελευταία χρόνια. Ο ίδιος μάλιστα, σχολιάζοντας με χιούμορ αυτό το φαινόμενο, είχε πει επίσης πως «οι οικονομολόγοι δεν κάνουν προβλέψεις επειδή ξέρουν αλλά επειδή έχουν ερωτηθεί».

Σήμερα στην πραγματική οικονομία μεγαλύτερη σημασία δεν έχουν οι προβλέψεις των οικονομολόγων, του υπουργείου Οικονομικών, της Κεντρικής Τράπεζας και της Commission (οι οποίες πολύ συχνά επικαιροποιούνται), αλλά το πώς θα διαχειριστεί κάποιος τις προκλήσεις που έχει ενώπιον του.

Δύσκολη Χρόνια το 2024

Διανύουμε μία περίοδο όπου οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν αρκετές προκλήσεις. Από τη μια είναι η κρίση στη Μέση Ανατολή και ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία, με την επιβολή νέων κυρώσεων σε Ρωσία και Λευκορωσία και από την άλλη ο υψηλός πληθωρισμός που διαβρώνει τα πραγματικά εισοδήματα και τα έσοδα του κράτους από τη μείωση της κατανάλωσης, τα υψηλά επιτόκια που επιβραδύνουν την οικονομική ανάπτυξη και τις επιπτώσεις από τις μεταναστευτικές ροές.

Το 2024 θα είναι μία δύσκολη χρονιά και για αυτό οφείλουμε να λειτουργούμε ως προμηθείς των εξελίξεων. Προς τους συνεργάτες μας εισηγούμαστε να μείνουν πιστοί στην… Αγία Τριάδα και το… Άγιο Πνεύμα και ανεξαρτήτων συνθηκών η πρόοδος είναι μπροστά τους. Η «Αγία Τριάδα» συνιστάται από data, content, digitization και το «Άγιο πνεύμα» από το προσωπικό της κάθε εταιρείας.

Η επιμονή στην εφαρμογή νέων τεχνολογικών και καινοτόμων ιδεών, η πρόσβαση στα δεδομένα και η δημιουργία περιεχομένου επιφέρουν αυξημένη αποτελεσματικότητα, πρόσβαση σε νέες αγορές και βέβαιη ανάπτυξη. Παράλληλα, η κατάρτιση και η ανάπτυξη του προσωπικού είναι μονόδρομος, καθώς ο πλούτος της κάθε εταιρείας είναι οι άνθρωποι της.

Το Ανθρώπινο Δυναμικό η καλύτερη επένδυση

Στην Red Wolf Pr & Advertising Agency αποδείξαμε από την πρώτη ημέρα της ίδρυσης μας, πως η καλύτερη επένδυση για κάθε εταιρεία αποτελεί το ανθρώπινο δυναμικό της. Επιλέξαμε να έχουμε δίπλα μας άτομα που γνωρίζουν τις ανάγκες του σύγχρονου επιχειρείν, παρέχοντάς τους ταυτόχρονα τα εφόδια να εξελιχθούν ακόμη περισσότερο ώστε να είναι σε θέση να καθοδηγήσουν σωστά και τους συνεργάτες/πελάτες μας.

Με τους συνεργάτες μας έχουμε οικοδομήσει σχέσεις εμπιστοσύνης, αναπτυχθήκαμε μαζί και περάσαμε με σωστή διαχείριση και πρόληψη επικοινωνιακές προκλήσεις, έχοντας πάντα ως γνώμονα το να λειτουργούμε με σύνεση και να προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα.

Η ανοικτή και ευπροσάρμοστη επικοινωνία μάς έχει κάνει όλους καλύτερους και για αυτό, ακολουθώντας ανθρωποκεντρική προσέγγιση, συνδιαμορφώνουμε με τους συνεργάτες μας τη στρατηγική τους ανταποκρινόμενοι σε κάθε πρόκληση. Πιστεύαμε και πιστεύουμε το ότι οι κρίσεις οικονομικές, υγειονομικές κ.ά. γεννούν ευκαιρίες και για τις εταιρείες και για τη κοινωνία. Πιστεύουμε όμως πολύ περισσότερο στο να δημιουργούμε το προζύμι για τους συνεργάτες μας, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν κάθε πρόκληση εξωγενή ή μη που θα βρεθεί στο δρόμο τους. 

*Ο κ. Κωνσταντίνος Ντάλτας είναι Managing Director της Red Wolf PR & Advertising.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Προσωπικότητες στην ''Κ'': Τελευταία Ενημέρωση