ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:11
 

Οι πολυποίκιλες δράσεις του «The European Cyprus Society»

Του Νικόλαου Τερζίδη *

Newsroom K

Η σημερινή εποχή διακρίνεται από μία αυξανόμενη προσπάθεια των νέων ανθρώπων για συμμετοχή στα κοινά, τον εθελοντισμό και την ενεργό συμμετοχή στην κοινωνικο-πολιτιστική ζωή της χώρας. Οι μη κυβερνητικοί οργανισμοί που ιδρύθηκαν και συνεχίζουν να αυξάνονται καταδεικνύουν τη θέληση των πολιτών για την άμεση και ενεργή συμμετοχικότητά τους. Ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά σημαντική η παρουσία τους στη ζωή της χώρας αφού συμβάλλουν δυναμικά στην ενδυνάμωση ομάδων που μέχρι πρότινος δεν είχαν δημόσιο λόγο και ειδικότερα των νέων που επιθυμούν διακαώς την ενασχόλησή τους με θέματα που τους ενδιαφέρουν.

Ο μη κυβερνητικός οργανισμός «The European Cyprus Society» είναι το ζωντανό παράδειγμα πως οι νέοι έχουν ανάμειξη τόσο σε θέματα που αφορούν την Ευρώπη όσο και σε θέματα που αφορούν το εσωτερικό της Κύπρου. Η Πρόεδρος και Ιδρυτής του οργανισμού κ. Κατερίνα Γαβριηλίδου δημιούργησε αυτή τη μη κυβερνητική και μη κομματική οργάνωση τον Οκτώβριο του 2016, μαζί με μία ομάδα ενεργών δραστήριων νέων που ασχολούναι με τον εθελοντισμό και τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Ο οργανισμός εστιάζει την προσοχή του σε θέματα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων, της κυπριακής πολιτικής ζωής χωρίς τον εναγκαλισμό από οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα αλλά και με θέματα που απασχολούν ιδιαίτερα τη σημερινή νεολαία όπως η νεανική επιχειρηματικότητα, ο εθελοντισμός και η μη τυπική μάθηση. Οι δράσεις του οργανισμού έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του κοινού αφού μέχρι σήμερα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και έχουν στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Όλες οι δράσεις του οργανισμού, τις οποίες μπορείτε να εντοπίσετε στη συνέχεια, είναι σε εθελοντική βάση και επικουρούνται από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς επίσης και από τα υπόλοιπα εγγεγραμμένα μέλη. Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου διοργανώνονται συναντήσεις στρογγυλής τραπέζης με θεματικές που απασχολούν τους νέους. Στα πλαίσια των συναντήσεων αυτών τα μέλη του οργανισμού είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ανοιχτές συζητήσεις με τον Έλληνα πρέσβη κ. Ηλία Φωτόπουλο, τον Γερμανό πρέσβη κ. Nikolai von Schoepff, και τον ευρωβουλευτή κ. Κώστα Μαυρίδη πάνω σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπρόσθετα, η ομάδα παρουσίασε για πρώτη φορά το πρωτότυπο νεανικό πρόγραμμα «Youth CΥcles» το οποίο έδωσε τη δυνατότητα στους νέους της Κύπρου να συναντήσουν αρμόδια πρόσωπα και να συζητήσουν μαζί τους διάφορα ζητήματα που τους επηρεάζουν. Για παράδειγμα, στο 1ο Youth CΥcle οι νέοι συναντήθηκαν με τον τέως υπουργό Εξωτερικών κο. Ιωάννη Κασουλίδη και συζήτησαν για το θέμα «Νεολαία και Ευρωπαϊκή Ένωση: Οράματα και Προσδοκίες». Ακόμη, διοργανώθηκε Youth CΥcle με τον ιδρυτή του Heart Cyprus κ. Στυλιανό Λάμπρου σε θέματα νεανικής επιχειρηματικότητας και τεχνολογίας. Επίσης οι νέοι είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους πάνω σε θέματα Κυπριακής Ναυτιλίας, στον τέως υπουργό μεταφορών κ. Μάριο Δημητριάδη.

Η πιο πρόσφατη εκδήλωση του οργανισμού διεξήχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στις 22 Μαρτίου και είχε σαν θέμα: «Η Κύπρος στον Κόσμο: Νεολαία και Διασπορά». Η όλη εκδήλωση διοργανώθηκε με την υποστήριξη και συνεργασία της Νεολαίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων – ΝΕΠΟΜΑΚ, και το Γραφείο του Προεδρικού Επίτροπου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Φώτη Φωτίου. Τέλος, αντιπροσωπεία του οργανισμού συμμετείχε στο 2ο Άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο με Νέους στο Προεδρικό Μέγαρο, καθώς επίσης και στην 7η Σύνοδο Κοινωνίας των Πολιτών που διεξήχθηκε στην Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο οργανισμός από τον Σεπτέμβριο του 2018 πρόκειται να διοργανώσει και νέες εκδηλώσεις οι οποίες θα έχουν επίκεντρο τους νέους. Θα ακολουθήσουν εκ νέου ανακοινώσεις για τις δράσεις αυτές στους προσεχείς μήνες.

Για περισσότερες πληροφορίες τόσο για τον ίδιο τον οργανισμό, τη δράση του και τις εκδηλώσεις του μπορείτε να απευθυνθείτε στις επίσημες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του οργανισμού «The European Cyprus Society».

* Ο Νικόλαος Τερζίδης είναι δημοσιογράφος ευρωπαϊκών θεμάτων του μη κυβερνητικού οργανισμού νέων «The European Cyprus Society».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ξεκινά έρευνες στο «6» η ΕΝΙ

«Ο θεός να προστατεύσει την κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία. Αμήν.»
Marios  |  04:22

#PoliticsBlog Γιατί το ΑΚΕΛ «πυροβολεί» τον Χριστοδουλίδη;

«Στην Καθημερινή φαίνεται πως έδωσαν στον Χριστοδουλίδη το Αλάθητο του Πάπα. Σε λίγο και σε εικόνισμα. ...»
Ένας Πολίτης  |  13:58

Για ακόμα μία χρονιά στις «ελαττωματικές» δημοκρατίες η Κύπρος

«Μα είναι δυνατό να έχουμε ελληματική δημοκρατία? Εμείς που έχουμε πρόεδρο τον Αναστασιάδη και ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Προσωπικότητες στην ''Κ'': Τελευταία Ενημέρωση

X