ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«K» Story: Αυτά είναι τα μέτρα κατά της διαφθοράς

Την συστράτευση όλων, ζήτησαν Πρόεδρος Αναστασιάδης και Υπουργός Δικαιοσύνης για την εφαρμογή των μέτρων και την δύσκολη μάχη κατά της διαφθοράς.

Της Έλενας Αποστόλου

Κράτος δικαίου, διαφάνεια, λογοδοσία είναι το τρίπτυχο της κυβέρνησης για την πάταξη της διαφθοράς σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος εξάλλου είχε κάνει χθες βράδυ λόγο για την μεγαλύτερη παρέμβαση που έγινε ποτέ στην Κ.Δ προκειμένου να δημιουργηθεί το ισχυρότερο κατά το δυνατό, όπως είπε δίκτυο προστασίας από τη διαφθορά.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ζήτησε συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων για άμεση εφαρμογή των νέων μέτρων και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν με τις εισηγήσεις τους στη διαμόρφωση του ολοκληρωμένου πλαισίου καταπολέμησης της διαφθοράς.

Τα μέτρα που παρουσίασε η Υπουργός Δικαιοσύνης και ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, βασίζονται σε τρεις πυλώνες:

1. Εκπαίδευση, ευαισθητοποίηση και πρόληψη
2. Νομοθετικός, διαρθρωτικός εκσυγχρονισμός και κατασταλτικά μέτρα
3. Εποπτεία, αξιολόγηση κινδύνων και ενημέρωση της κοινωνίας των πολιτών.

Έκκληση απηύθυνε η Υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη για συστράτευση όλων ώστε να δοθεί με αποφασιστικότητα η δύσκολη μάχη κατά της διαφθοράς. Η Υπουργός ζήτησε από τους πολίτες να σταθούν αρωγή σε αυτή την προστάσια, υπογραμμίζοντας ότι θα προστατεύονται όσοι καταγγέλουν πράξεις διαφθοράς αλλά και θα επιδεικνύεται επιείκια σε όσους εμπλέκονται αλλά καταγγέλουν παράξεις διαφθοράς.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο της «Κ», τα μέτρα που παρουσίασε η κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων ενίσχυση του εσωτερικού ελέγχου σε υπουργεία και υπηρεσίες, αυστηρότερες ποινές για αδικήματα διαφθοράς και επιτάχυνση απονομής δικαιοσύνης και εκσυγχρονισμό δικαστηρίων.

Μοντάζ: Λοϊζος Λοϊζου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Έλενας Αποστόλου

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Κ story: Οι top 5 στιγμές των εκλογών

Κ story: Οι top 5 στιγμές των εκλογών

Δείτε τις στιγμές που σημάδεψαν την προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών όπου δεν έλειψαν οι αποχωρήσεις, οι καταγγελίες, ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES
«Κ» Story: Περί χαλουμιού... ο λόγος

«Κ» Story: Περί χαλουμιού... ο λόγος

Δείτε την προέλευση του παραδοσιακού μας προϊόντος που «ταξιδεύει» στα βάθη της ιστορίας της Κύπρου και αποτελεί προιόν ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES