ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«K» Story: Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ - Ποια είναι η γυναίκα για την οποία μιλάει όλος ο πλανήτης

Η σύζυγος του Γουίλ Σμιθ, ο ανοικτός τους γάμος και το ευαίσθητο πρόβλημα της αλωπεκίας που «όπλισε» το χέρι του σταρ να χαστουκίσει τον κωμικό Κρις Ροκ στα Όσκαρ.

Μοντάζ: Σάββας Κωνσταντίνου

Η Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ ανήκει αναμφίβολα στους... πρωταγωνιστές των φετινών βραβείων Όσκαρ. Τα βλέμματα του πλανήτη στράφηκαν στο όμορφο πρόσωπό της, όταν η γκριμάτσα αποδοκιμασίας, η ενόχλησή της στο ατυχέστατο αστείο του Κρις Ροκ για το ξυρισμένο της κεφάλι ώθησαν τον σύζυγό της, Γουίλ Σμιθ, να χειροδικήσει εναντίον του κωμικού.

Ποια είναι όμως η πέτρα του... σκανδάλου των φετινών Όσκαρ, που βρίσκεται στην «κορυφή» των ειδήσεων τόσο σε εγχώρια, όσο και σε ξένα μέσα, μετά την 94η Απονομή των βραβείων Όσκαρ στο Dolby Theatre στο Los Angeles;

Η 50χρονη Αμερικανίδα Jada Pinkett Smith είναι σεναριογράφος, παραγωγός, παρουσιάστρια talk show, επιχειρηματίας, τραγουδίστρια και στιχουργός.

Ξεκίνησε την υποκριτική καριέρα της το 1990, με μια γκεστ εμφάνιση στην κωμωδία True Colors και αργότερα πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική σειρά A Different World (1991-93). Έκανε την πρώτη εμφάνισή της στον κινηματογράφο, στην ταινία Menace II Society (1993). Η αναγνωρισιμότητα ήρθε δίπλα στον Έντι Μέρφι, στην ταινία The Nutty Professor (1996), ενώ από τότε πρωταγωνίστησε σε περισσότερες από 20 ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των Set It Off (1996), Scream 2 (1997), Ali (2001), The Matrix Reloaded (2003), The Matrix Revolutions (2003), Collateral (2004), Madagascar (2005-2012), Magic Mike XXL (2015), Bad Moms (2016), Girls Trip (2017) και Angel Has Fallen (2019). Στην τηλεόραση, πρωταγωνίστησε στο Hawthorne (2009-2011) και στο Gotham (2014-2016).

Η Πίνκετ Σμιθ ξεκίνησε τη μουσική καριέρα της το 2002, όταν σχημάτισε το χέβι μέταλ συγκρότημα Wicked Wisdom, στο οποίο ήταν τραγουδίστρια και στιχουργός.

Μαζί με τον σύζυγό της, Γουίλ Σμιθ, έχει μια εταιρεία παραγωγής με την οποία έκανε την παραγωγή σε ταινίες, ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικές σειρές. Έγραψε επίσης ένα παιδικό βιβλίο, το Girls Hold Up This World, που κυκλοφόρησε το 2004.

Η μάχη με την αλωπεκία

Το ξυρισμένο κεφάλι της κυρίας Σμιθ για το οποίο αστειεύτηκε ο Chris Rock, προκαλώντας την πολυσυζητημένη βίαιη αντίδραση του Will Smith στη σκηνή των Όσκαρ, είναι αποτέλεσμα ενός αυτοάνοσου με το οποίο έχει διαγνωστεί η ηθοποιός.

Το 2018 αποκάλυψε πως πάσχει από αλωπεκία και έκτοτε εμφανίζεται δημόσια και μιλάει για όσα αντιμετωπίζει, θέλοντας να δώσει κουράγιο στις γυναίκες που βρίσκονται στην ίδια θέση.

Η σύζυγος του διάσημου ηθοποιού τον περασμένο Νοέμβριο αποφάσισε να ξυρίσει τελείως το κεφάλι της, μετά από προτροπή της κόρης της, Willow Smith, η οποία δεν δίστασε και αυτή να ξυρίσει το κεφάλι της για να δείξει τη στήριξή της στη μητέρα της.

«Ανοικτός» γάμος

Η Jada Pinkett Smith παντρεύτηκε με τον Γουίλ Σμιθ το 1997 και έχουν αποκτήσει μαζί δύο παιδιά, έναν γιο, τον Τζέιντεν, και μια κόρη, την Γουίλοου, ενώ ο ηθοποιός έχει και έναν ακόμη γιο, τον Τρέι, από τον πρώτο του γάμο.

Ο σταρ δηλώνει πως ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της κωμικής σειράς «Ο πρίγκιπας του Bel Air», όταν ο ηθοποιός ήταν ήδη παντρεμένος με τη Σερί Ζαμπίνο και πατέρας του 2χρονου τότε Τρέι. Η μελλοντική τους συνάντηση ήταν μοιραία, στα πλατό της σειράς «Ένας διαφορετικός κόσμος». «Τότε ήταν που κατάλαβα ότι δεν ήμουν με το άτομο με το οποίο έπρεπε να είμαι», θα εξομολογηθεί ο Σμιθ το 2018.

Το 1995, όταν η Σερί υποβάλλει αίτηση διαζυγίου, ο σταρ έρχεται κοντά με την Τζέιντα.

Αυτή του η απόφαση έφερε έναν γάμο που σήμερα θεωρείται από τους πιο αντισυμβατικούς, αλλά και πολυσυζητημένος του Χόλυγουντ. Οι δύο τους παντρεύτηκαν το 1997, όταν η Τζέιντα ήταν λίγων μηνών έγκυος.

Ο 53χρονος Σμιθ είχε αποκαλύψει ότι βρίσκονται σε ανοικτό γάμο με την Τζέιντα, με τη σύζυγό του να λέει ότι είναι ελεύθεροι να «κάνουν ό,τι θέλουν» στην «ώριμη σχέση τους». Κατά τη διάρκεια του γάμου τους, τόσο ο Γουίλ όσο και η Τζέιντα συνδέθηκαν και οι δύο με άλλες διασημότητες, αλλά αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς για απιστία.
Ο Γουίλ Σμιθ επιβεβαίωσε ότι και οι δύο είχαν φλερτ, αφού η Τζέιντα συζήτησε ανοιχτά το «μπλέξιμό» της με τον ράπερ Όγκοστ Αλσίνα, το 2020.

Σε απάντηση στα δημοσιεύματα, η ηθοποιός παραδέχτηκε τη σχέση. Μάλιστα, η ίδια ξεκαθάρισε ότι εκείνο το διάστημα είχαν χωρίσει με τον Σμιθ και εξήγησε πως ο δεσμός με τον Αλσίνα δυνάμωσε τη σχέση με τον σύζυγό της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES