ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ας πληρώσουν την κακή τους κρίση

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Όταν τον Νοέμβριο του 2015, η Ελένη Θεοχάρους αποχωρούσε από τον ΔΗΣΥ πυροβολώντας την ηγεσία και τις θέσεις της, κανείς δεν εκπλάγηκε. Η ρήξη ήταν προδιαγεγραμμένη και οι διαφωνίες από καιρό καταγραμμένες, παρά το ότι μια χαρά συνυπήρχαν οι δύο τους για χρόνια. Εντάθηκε το 2012, με την φημολογία που την ήθελε να συζητά το ενδεχόμενο υποψηφιότητας της με τον «πατριωτικό χώρο». Κορυφώθηκε βέβαια και όταν διεκδίκησε να είναι υποψήφια του ΔΗΣΥ για την προεδρία απέναντι στον Νίκο Αναστασιάδη. Τότε πολλοί εκτίμησαν πως η Ελένη Θεοχάρους θα κλείσει την πόρτα του ΔΗΣΥ μια και καλή και έπεσαν έξω.

Λίγο η γνωστή πολυφωνία που βόλευε τον ΔΗΣΥ για να ικανοποιεί τα πολλά ακροατήριά του, λίγο η δημοτικότητα της Θεοχάρους που δεν ήταν αμελητέα, λίγο το σίγουρο καράβι που ονομάζεται κυβερνών κόμμα, έκανε Πινδάρου-Θεοχάρους να βάλουν στην άκρη τις όποιες διαφωνίες και να δώσουν τα χέρια για τις ευρωεκλογές του 2014. Και κάθε άλλο από επιζήμια ήταν λοιπόν η κοινή τους συμπόρευση αν λάβουμε υπόψη ότι εκείνη λάμβανε κάπου στις 60.000 ψήφους και ο ΔΗΣΥ κατέγραφε ποσοστό ρεκόρ. Θυμήθηκαν ότι έχουν αγεφύρωτο πρόβλημα λίγους μήνες μετά τις ευρωεκλογές όταν η κα Θεοχάρους αποχωρούσε ηχηρά από τον ΔΗΣΥ. Εκείνη, αφότου επανεκλέγηκε πανηγυρικά θυμήθηκε πως ο ΔΗΣΥ είναι ένα διευθυντήριο εμμίσθων, ίδρυε την Αλληλεγγύη και έπαιρνε μαζί της την έδρα της ευρωβουλής. Και ο ΔΗΣΥ όμως, καλώντας την να δώσει την έδρα που του ανήκε όπως έλεγε πίσω, θυμήθηκε να πει ότι είναι γραφική φιγούρα που επιθυμεί την Ένωση και να την στηλιτεύει σε πάνελ και σε κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Σε εκείνη ακριβώς την περίοδο ίδρυσης της Αλληλεγγύης έκανε δειλά την εμφάνισή της στο πάνελ δίπλα από την κα Θεοχάρους και η Άννα Θεολόγου. Χρειάστηκε να διαφανεί πως η Αλληλεγγύη θα συνενωθεί τελικώς με το ΕΥΡΩΚΟ, να βγει προς τα έξω ότι στην επαρχία Αμμοχώστου –επαρχία που κατάγεται η οικονομολόγος- θα διεκδικήσει ο προβεβλημένος Μιχάλης Γιωργάλλας, για να αποχωρήσει ατάκτως η Άννα Θεολόγου και να βρει στέγη στη Συμμαχία Πολιτών. Στέγη στη Συμμαχία Πολιτών βάσει αρχών βεβαίως βρήκε και ο γνωστός δημοσιογράφος Παύλος Μυλωνάς. Τότε η Συμμαχία Πολιτών πανηγύριζε τη μεγάλη κατάκτηση Μυλωνά και δεν προβληματιζόταν καθόλου από το γεγονός ότι χρειάστηκε να δώσει αγώνα με το ΔΗΚΟ για να τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο, καθώς ο γνωστός δημοσιογράφος ταλαντευόταν μέχρι την υστάτη αν θα κατέλθει με το ΔΗΚΟ στην επαρχία Κερύνειας ή με τη Συμμαχία Πολιτών στη Λεμεσό. Σήμερα, θυμηθήκαν όλοι τους πως ο Παύλος Μυλωνάς και η Άννα Θεολόγου είναι τυχοδιώκτες γιατί αποχώρησαν από το κόμμα τους και θα πρέπει να τιμωρούνται χάνοντας την έδρα, όσοι ακολουθούν ανεξάρτητη πορεία.

Και θα το προχωρούσαν όλο αυτό αν δεν τους έκραζε η κοινή γνώμη. Το αποφάσισε το ΑΚΕΛ με τις γνωστές του θέσεις, ο Δημήτρης Συλλούρης βουλευτής του ΔΗΣΥ που διαγράφηκε για τη στάση που τήρησε επί Σχεδίου Ανάν, ο Νικόλας Παπαδόπουλος που παρακαλούσε τον Μυλωνά να προσέλθει στις τάξεις του. Το αποφάσισε και ο ΔΗΣΥ που καμώνεται πως είναι υπέρ της οριζόντιας ψηφοφορίας και της αριστίνδην υποψηφιότητας. Το αποφάσισε και η Ελένη Θεοχάρους που μέχρι προχθές κρατούσε με πείσμα την έδρα που διεκδίκησε με τον ΔΗΣΥ. Αντιλαμβάνεστε την υποκρισία. Να μας μιλούν όλοι αυτοί για καιροσκοπισμό. Όχι βεβαίως γιατί ο Μυλωνάς ή Θεολόγου και ο κάθε άλλος που ακολούθησε την ίδια τακτική δεν είναι. Όμως είναι όλοι αυτοί που εκπλήττονται που τους ανακάλυψαν και τους εξέθρεψαν. Όσο βεβαίως τους βόλευε.

Ας πληρώσουν σήμερα την κακή πολιτική τους κρίση. Γιατί τον ίδιο καιροσκοπισμό έδειχναν και οι ίδιοι όταν για να αυξήσουν τα ποσοστά τους έκαναν ψηφοδέλτια supermarket με πρόσωπα που έδειχναν από την αρχή και τις προθέσεις τους και τις θέσεις τους. Το μπάχαλο που επικρατεί αυτή τη στιγμή μέσα στη βουλή δεν τιμά λοιπόν κανέναν. Πρώτα και κύρια την κα Θεοχάρους που εξαιτίας της η Βουλή υπολειτουργεί και το κράτος πληρώνει αλόγιστα χρήμα. Και στη συνέχεια τους υπόλοιπους που βολεύτηκαν με την κατάσταση. Ας επικεντρωθούν σε αυτό, αν θέλουν έστω και τώρα να διασώσουν και την αξιοπρέπειά τους και την πολιτική τους υστεροφημία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΔΗΣΥ  |  ΔΗΚΟ  |  ΑΚΕΛ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Μαρίνα Οικονομίδου: Τελευταία Ενημέρωση