ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η στοχοποίηση της Σάβιας

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

«Σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να επιτρέψω τη στοχοποίηση ενός συγκεκριμένου δημόσιου υπαλλήλου. Αν θα περάσουμε σε διαδικασία και να διώξουμε δημόσιους υπαλλήλους που μετείχαν και μετέχουν σε πολιτικό κόμμα θα γίνει για όλους» είπε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, μετά και την έκκληση του Γενικού Ελεγκτή να διατάξει πειθαρχική έρευνα εναντίον της Σάβιας Ορφανίδου για να διαφανεί κατά πόσο έχει πάρει άδεια από την ΕΔΥ για να έχει κομματικό αξίωμα. 

Το γεγονός ότι δύο κορυφαίοι αξιωματούχοι του κράτους, τσακώνονται δια αέρος και δια γραπτών ανακοινώσεων για το αν η Σάβια Ορφανίδου πήρε άδεια για να παρελαύνει άλλοτε ως στέλεχος του ΔΗΣΥ, άλλοτε ως υποψήφια, άλλοτε ως τεχνοκράτης του υπουργείου οικονομικών δείχνει με τον πιο γλαφυρό τρόπο τη σοβαρότητα του κράτους μας. Η έλλειψη σοβαρότητας ωστόσο που είναι μέρος της παθογένειας του κράτους μας είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο.

Το ζήτημα που τίθεται είναι κατά πόσο όντως η Σάβια Ορφανίδου στοχοποιείται και θυματοποιείται σε σχέση με άλλους κομματικούς δημοσίους υπαλλήλους.

Πράγματι, η Σάβια Ορφανίδου έχει εδώ και καιρό στοχοποιηθεί. Πρώτα για τη μετάθεσή της στο Λουξεμβούργο, στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων που θεωρήθηκε ευνοϊκή ένεκα και της θέσης της στον ΔΗΣΥ και σήμερα για την παράλειψή της όπως όλα δείχνουν να πάρει έγκριση από την ΕΔΥ για τη συμμετοχή της σε κομματικά αξιώματα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η ίδια έχει τα εχέγγυα τη γνώση την κατάρτιση, που χρειάζεται για να βρίσκεται στο Υπουργείο Οικονομικών. Ούτε έχουμε λόγο να αμφισβητούμε πως γι’ αυτές τις αρετές της την επέλεξαν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να μετατεθεί στο Λουξεμβούργο.

Είναι όμως προκλητικό για τη νοημοσύνη μας να υπαινίσσεται κάποιος πως η Σάβια Ορφανίδου στοχοποιείται από οποιονδήποτε άλλο παρά από τον ίδιο της τον εαυτό. Η ίδια με δική της πρωτοβουλία πριν από τις εκλογές και εν ώρα γραφείου επέλεγε, να περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι άλλοτε με τον τίτλο του εμπειρογνώμονα και τεχνοκράτη του υπουργείου οικονομικών, άλλοτε, ως υποψήφια του ΔΗΣΥ και υπέρμαχος των πολιτικών του κυβερνώντος κόμματος και της κυβέρνησης.

Είναι το ίδιο πρόσωπο που επέλεξε να εκμεταλλευθεί πλήρως τη θέση της στο υπουργείο οικονομικών, ώστε να περάσει την εικόνα σε μία μερίδα της κοινωνίας ως εμπειρογνώμονας.

Δεν είδαμε κανένα άλλο συνάδελφό της κλίμακας Α8 να αυτοπλασάρεται ως τεχνοκράτης του υπουργείου οικονομικών και να γυρίζει τα τηλεοπτικά πλατό εκφράζοντας άποψη. Είδαμε κανένα άλλο κομματικό στέλεχος που τυγχάνει να είναι δάσκαλος, για παράδειγμα, να περιφέρεται στις τηλεοράσεις ως τεχνοκράτης εκπαιδευτικός εκθειάζοντας τη δουλειά του υπουργείου παιδείας και την επόμενη μέρα σε ώρες διδασκαλίας να παρουσιάζεται ως υποψήφιος βουλευτής κόμματος να μιλά για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση;

Αν κάποιος επέλεξε να στοχοποιήσει την κα Ορφανίδου δεν είναι κανένας άλλος από την ίδια. Θεώρησε πως μπορούσε με την ίδια ευκολία να πατά σε δύο διαφορετικές βάρκες και να γίνεται η δουλειά της. Θεώρησε πως κανένας δεν θα έβλεπε την παραδοξότητα των διττών της ρόλων και δεν αντιλήφθηκε πως με αυτό ακριβώς τον τρόπο έφερε σε δύσκολη θέση όχι μόνο τον ίδιο της τον εαυτό, το κόμμα της αλλά και τον πολιτικό της προϊστάμενο.

Όλα αυτά λίγο πολύ προκαλούν τη νοημοσύνη μας και κυρίως την ανοχή μας. Το ανέκδοτο με τη Συναγερμικιά δασκάλα το χάψαμε, τον διορισμό της Σόφης στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών το ίδιο. Τα περί θυματοποίησης όμως της Σάβιας ξεπερνούν κάθε όριο ανοχής στη βλακεία και την κουτοπονηριά.

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Μαρίνα Οικονομίδου: Τελευταία Ενημέρωση