ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η αντεπίθεση των ψεκασμένων

Του Σταύρου Χριστοδούλου

Του Σταύρου Χριστοδούλου

stavros.christodoulou@gmail.com

Το βολικό είναι να μιλήσουμε για τον μητροπολίτη Μόρφου. Μπορούμε ακόμα να προχωρήσουμε κι ένα βήμα πάρα πέρα για να τον κανιβαλίσουμε. Αυτό είναι το εύκολο. Κάνοντας πλάκα φυσικά. Επειδή η διαταραχή του είναι εμφανής διά γυμνού οφθαλμού και γιατί τα όσα αδιανόητα ισχυρίζεται ξεπερνούν κάθε νοσηρή φαντασία. Εγώ όμως δεν θέλω να μιλάω γιατις μπούρδες του Μόρφου, ούτε να γελάσω με κανένα ψεκασμένο. Τα πράγματα είναι πλέον πολύ σοβαρά για να τα παίρνουμε τόσο αψήφιστα. Κάθε βράδυ, όταν έρχεται το μήνυμα στο κινητό –τόσοι θάνατοι, τόσα κρούσματα, τόσοι διασωληνωμένοι– το πρώτο που σκέφτομαι είναι αν συνηθίζεται εν τέλει ο φόβος. Γιατί δεν θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβουμε πως κανείς δεν εξαιρείται από την πανδημία. Το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου κτυπήθηκαν οι ηλικιακά νεότεροι. Έξι στα 10 κρούσματα ήταν 19 έως 50 ετών και μόνο 4% αφορούσαν τους άνω των 70. Η αλλαγή στα ποιοτικά χαρακτηριστικά οφείλεται σε ένα και μόνο γεγονός: στους εμβολιασμούς. Το να αρνείται λοιπόν κάποιος να εμβολιασθεί δεν είναι απλώς ανεύθυνο, είναι εγκληματικό.

Αν το πρόβλημα περιοριζόταν στους γραφικούς ή σε όσους φαντασιώνονται διεθνείς συνωμοσίες, τα πράγματα θα ήταν απλά. Η κατάσταση όμως γίνεται πραγματικά κρίσιμη, όταν διαπιστώνουμε πως 55% των νοσηλευτών και 25% των γιατρών είναι αρνητές. Όταν ανοίγουν οι πύλες εγγραφής και χιλιάδες εμβόλια AstraZeneca δεν διατίθενται, αυτό συμβαίνει επειδή κάποιοι ενσπείρουν τον φόβο. Τι κι αν ο κίνδυνος θρομβώσεων από το αντισυλληπτικό χάπι ή το κάπνισμα είναι πολλαπλάσιος; Ο κάθε ανεύθυνος, ανάμεσά τους και κάποιοι συνάδελφοί μου δημοσιογράφοι δυστυχώς, υποδύεται τον ειδικό, βγάζει φιρμάνια και θέτει ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο.

Δεν έχει νόημα, λοιπόν, να μιλήσουμε για επιθεωρησιακές περσόνες όπως ο Μόρφου, αλλά για τους υπεράνω πάσης υποψίας. Ανθρώπους μορφωμένους, οι οποίοι δεν έχουν καμία δικαιολογία, όταν αναμασούν τις καταγέλαστες θεωρίες συνωμοσίας, βάζοντάς τους επιστημονικό αμπαλάζ. Μια χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος Άθως Κοιρανίδης, υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές με την Πνοή Λαού. Το κόμμα θυμίζω που υποσχέθηκε κατά την ίδρυσή του εάν δεν σώσει τον τόπο σε επτά χρόνια να διαλυθεί. Έως τότε, ο ευφάνταστος Κοιρανίδης γράφει βαθυστόχαστες αναλύσεις. Ιδού ένα γλαφυρό απόσπασμα: «Με την πάροδο του χρόνου και την αποκάλυψη νέων στοιχείων φουντώνει όλο και περισσότερο η άποψη ότι o COVID 2019 εργαλειοποιήθηκε από την παγκόσμια ελίτ για εξυπηρέτηση των στόχων της για έλεγχο του πλανήτη. Εκ του αποτελέσματος κρίνεται ως πολύ πιθανόν ο COVID 2019 να είναι ένα πείραμα για παρατήρηση της αποτελεσματικότητας των μηχανισμών ψυχολογικού πολέμου της παγκόσμιας ελίτ και των αντιδράσεων της ανθρωπότητας σε αυτούς».

Αντί άλλης απάντησης σε αυτές τις γραφικότητες, αντιγράφω ένα απόσπασμα από τη συγκλονιστική μαρτυρία του γιατρού Αλέξη Παπαδόπουλου, όταν εφημέρευε στον θάλαμο COVID του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας: «…Αποφασίζουμε μετά τη συγκατάθεση των εντατικολόγων να προχωρήσουμε σε διασωλήνωση. Μια από τις γιατρούς τον ενημερώνει και του λέει να μιλήσει με την οικογένειά του, για να πάρει κουράγιο ο ίδιος αλλά και οι δικοί του άνθρωποι. Τον καθησυχάζει εξηγώντας του ότι όλα θα πάνε καλά, θα αντιμετωπιστεί η φλεγμονή των πνευμόνων και μόλις ανακάμψει, θα τον ξυπνήσουν από το “τεχνητό κώμα” οι εντατικολόγοι. […] Εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά μας, και κατά τις 2 το βράδυ πάμε για ύπνο. Δεν περίμενα ποτέ ότι το πρωί, η ώρα 7 που κατέβηκα και πάλι κάτω στο θάλαμο COVID, θα μου έλεγαν ότι ο άνθρωπος αυτός πέθανε μετά από λίγες ώρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Πρώτα σαν άνθρωπος και μετά σαν ιατρός, έχω σοκαριστεί με το περιστατικό αυτό. Ποτέ δεν έχω ζήσει, να έρχεται υγιής ασθενής 59χρόνων στο νοσοκομείο, με σοβαρή πνευμονία και να καταλήγει μετά από λίγες ώρες».

Αν πρέπει να μάθουμε κάτι από αυτή την περιπέτεια είναι να ακούμε τους επιστήμονες. Κλείστε τα αφτιά σας, λοιπόν, στους κάθε λογής ψεκασμένους και εμβολιασθείτε με τα διαθέσιμα εμβόλια. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος αποτελεσματικής προστασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Σταύρου Χριστοδούλου

Σταύρος Χριστοδούλου: Τελευταία Ενημέρωση