ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δεκαπέντε έργα πνοής για τον νέο Δήμο Λακατάμιας, Τσερίου και Συν. Ανθούπολης

Της Φωτούλας Χατζήπαπα

Λιγότερες από 30 ημέρες μας χωρίζουν από τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, οπόταν και θα κληθούμε να εφαρμόσουμε τη σημαντικότερη μεταρρύθμιση σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε αυτή τη νέα συνθήκη, ο Δήμος Λακατάμιας μετεξελίσσεται σε ένα ισχυρό δημοτικό Κέντρο, με τη συνένωση τριών διαμερισμάτων, κάτι που διεκδικήσαμε πετύχαμε. Λακατάμια, Τσέρι και Συνοικισμός Ανθούπολης προχωράμε ενωμένοι στη νέα εποχή, χαράσσοντας πλέον κοινή πορεία. Η ίση μεταχείριση των δημοτών και η εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής για όλους ανεξαιρέτως, αποτελεί την πυξίδα μας για την επόμενη μέρα. Προς αυτή την κατεύθυνση -και έχοντας προσεκτικά χαρτογραφήσει τις άμεσες προτεραιότητές μας- περιλάβαμε στο πρόγραμμά μας συγκεκριμένους στόχους για 15 έργα πνοής που προτείνουμε να υλοποιηθούν σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα:

 1. Μετατροπή του Δημοτικού Σταδίου Λακατάμιας σε αθλητικό πολυχώρο.
 2. Ανέγερση παιδοκομικού Σταθμού πάνω από το Πολυδύναμο Κέντρο Λακατάμιας.
 3. Δημιουργία περιβαλλοντικού Κέντρου.
 4. Επέκταση πεζόδρομου / ποδηλατοδρόμου προς τη Δευτερά. Προώθηση έργων κατά μήκος του πεζόδρομου / ποδηλατοδρόμου.
 5. Ανάπλαση των πυρήνων Αγ. Νικολάου, Αγίας Παρασκευής και Χρυσοκουλουριώτισσας στη Λακατάμια.
 6. Δημιουργία πάρκου για μικρόσωμα σκυλιά.
 7. Συνεργασία με τη Σχολική Εφορεία για ανέγερση Γυμνασίου στο Τσέρι και νέου Δημοτικού Σχολείου στη Λακατάμια.
 8. Αξιοποίηση κρατικής γης στη Λακατάμια και στο Τσέρι με στόχο τη δημιουργία πνευμόνων πρασίνου, μέσα από δενδροφυτεύσεις και αξιοποίηση ανακυκλώσιμου νερού. Στόχος η δημιουργία μεγάλου πνεύμονα πρασίνου στη νοτιοδυτική Λευκωσία.
 9. Ανέγερση Δημοτικού Σταδίου στο Τσέρι.
 10. Αποπεράτωση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή Τσερίου.
 11. Δημιουργία πλατείας στο Τσέρι για συγκεντρώσεις, πολλαπλές δραστηριότητες και άθληση.
 12. Παρεμβάσεις προς τους αρμόδιους φορείς για την αποκατάσταση του σκουπιδότοπου που βρίσκεται δίπλα από το πεδίο βολής Τσερίου. Παράλληλα, θα γίνουν διαβήματα με στόχο την κατάργηση του συγκεκριμένου πεδίου βολής.
 13. Ανακατασκευή του πάρκου που βρίσκεται πίσω από τις οδούς Κουρίου και Σωτήρος στον Συνοικισμό Ανθούπολης. Παράλληλα, δημιουργία χώρου υπαίθριας άθλησης και παιδότοπου Ευρωπαϊκών προδιαγραφών στο διαμέρισμα του συνοικισμού Ανθούπολης.
 14. Αναβάθμιση της Λαϊκής Αγοράς στα όρια του διαμερίσματος του Συνοικισμού Ανθούπολης.
 15. Δημιουργία πάρκου τροχοπεδιλισμού, γηπέδου χειροσφαίρισης και καλαθόσφαιρας, πεζόδρομου και ποδηλατοδρόμου στον Συνοικισμό Ανθούπολης.

Στους στόχους ασφαλώς περιλαμβάνεται και η ολοκλήρωση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο δημοτικό διαμέρισμα Τσερίου.

Η 9η Ιουνίου πλησιάζει και μας βρίσκει πανέτοιμους. Έχοντας στη φαρέτρα μας τις πολύτιμες εμπειρίες των τελευταίων ετών, μα προπαντός με όραμα και σχέδιο, σηκώνουμε μανίκια για να συνεχίσουμε την ανοδική μας πορεία. Με υπευθυνότητα, εντιμότητα, προσήλωση, πλάνο και μεθοδικότητα.

Προχωράμε για έναν δήμο ισχυρό. Έναν δήμο που να ακούει τους δημότες του. Σύγχρονο, με πράσινο προσανατολισμό σε κάθε πτυχή της λειτουργίας του. Οικονομικά νοικοκυρεμένο, εξυπηρετικό και αποτελεσματικό. Ανθρώπινο και ευαίσθητο στα κοινωνικά ζητήματα. Οικονομικά υπεύθυνο και ταυτόχρονα, διεκδικητικό στην άντληση κονδυλίων και έργων. Ακόμη πιο ελκυστικό για νεαρά ζευγάρια και οικογένειες, επιχειρήσεις και βιώσιμες επενδύσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Προσωπικότητες στην ''Κ'': Τελευταία Ενημέρωση