ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«K» Story: Σαγκάη: Η αβάστακτη και βάναυση σκληρότητα του lockdown

Δείτε τις εικόνες παραλογισμού που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, απεικονίζοντας ένα εκτός ορίων lockdown, στην οικονομική καρδιά της Κίνας

Εικόνες που σοκάρουν, βγαλμένες από ταινία τρόμου. Η έρημη Σαγκάη, μια μητρόπολη σχεδόν 25 εκατομμυρίων ανθρώπων, έχει μετατραπεί σε πόλη φαντασμα. Η οικονομική καρδιά της Κίνας και ένα από τα βασικά λιμάνια εξαγωγών της χώρας έχει μετατραπεί σε κολαστήριο.

Εικόνες αποτροπιασμού και φρίκης, από ένα εκτός ορίων lockdown που μετρά 4 βδομάδες, με στόχο τον περιορισμό της μετάδοσης της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού, όπου οι υγειονομικές αρχές εφαρμόζουν ωμή βία από το πουθενά, στα όρια της θηριωδίας, τραβώντας βίαια με μεταλλικές δαγκάνες όσους αρνούνται να πάνε οικειοθελώς στα κέντρα Covid.

Η δυσαρέσκεια, αν όχι η οργή των πολιτών γιγαντώνεται κατά των αρχών για τη διαχείριση της πανδημίας, για τους θανάτους μη covid ασθενών, αλλά και για την άγρια καταστολή που έχει επιβληθεί στην πανδημία. Γροθιά στο στομάχι το βίντεο που βγήκε προ ημερών και το οποίο δείχνει τον κόσμο στα μπαλκόνια να ουρλιάζει σε μία συντονισμένη κίνηση διαμαρτυρίας για τα όσα παράλογα βιώνουν.

Στους άδειους δρόμους κάνουν συχνά αισθητή την παρουσία τους ρομποτικά σκυλιά, ζαλωμένα με ένα μεγάφωνο μέσω του οποίου εκφωνούνται διαταγές στους κατοίκους για να παραμένουν στο σπίτι τους και να μετρούν τη θερμοκρασία τους.

Τους «θρασείς» που βγήκαν έξω για λίγο αέρα τους «συλλαμβάνουν» τα drones, τα σιδερένια πουλιά που πετούν στον αέρα διά χειρός ανθρώπων. Κατεβαίνουν ωσάν γεράκια, αιφνιδιαστικά και γρήγορα, πλησιάζουν τον… θρασύ που τόλμησε να αναζητήσει την ελευθερία του και τον γυρνάρνε στο σπίτι ή τον απειλούν με πρόστιμο και μέτρα.

Μοναδική ανθρώπινη παρουσία είναι οι ένοικοι των οικιστικών συγκροτημάτων που στέκονται στην ουρά, περιμένοντας να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού.

Και ο παραλογισμός συνεχίζεται. Στα σκληρά μέτρα περιορισμού συγκαταλέγονται και ο αποχωρισμός των παιδιών από τους γονείς τους για μέρες, μόνο και μόνο επειδή βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, ακόμη και η θανάτωση ζώων των οποίων οι ιδιοκτήτες βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Χωρίς συναίνεση, χωρίς ερωτήσεις, με συνοπτικές και απάνθρωπες διαδικασίες.

Επιχείρημα όλης αυτής της παράκρουσης η… «προστασία της δημόσιας υγείας», με τους εξωτερικούς παρατηρητές να δηλώνουν σοκαρισμένοι από τον τεράστιο βαθμό παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την έλλειψη πρόσβασης σε υγειονομική φροντίδα, τις ελλείψεις τροφίμων και άλλων βασικών αναγκών.

Μοντάζ Στέλιος Στεφάνου

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  |  Coronavirus  |  Εμβόλια  |  Ασία  |  Κίνα  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES