ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μας τυφλώνει ό,τι έχουμε μέσα μας

Του ΧΡΙΣΤΟΥ ΡΟΤΣΑ

Αφορμή για το άρθρο μου τούτο έδωσε το άρθρο της περασμένης Κυριακής της διευθύντριας της «Καθημερινής» Μαρίνας Οικονομίδου κατά των θέσεων του νυν κυβερνητικού εκπροσώπου Μάριου Πελεκάνου για το μεταναστευτικό. Ο κ. Πελεκάνος ζήτησε, όντως, ως πρόεδρος των νέων επιστημόνων του ΔΗΣΥ, να γίνουν κλειστά κέντρα υποδοχής μεταναστών και απέλασης όσων το αίτημά τους για άσυλο απορρίπτεται.

Τι πιο λογικό; Πού είναι το ξενοφοβικό και ρατσιστικό που επικαλείται, αγαπητή Μαρίνα; Έτσι δεν κάνει και η Ελλάδα με χρηματοδότηση μάλιστα από την Ευρώπη; Τον ρατσισμό πού τον βλέπει στην κοινωνία μας που έχουμε όλους τους αιτητές ασύλου, ψεύτικους και μη, εκτός δομών, ελεύθερους να κυκλοφορούν, να δουλεύουν, να έχουν αυτοκίνητα, να παίρνουν επιδόματα στέγασης κ.ά. και να βιαιοπραγούν όποτε κάτι δεν τους αρέσει. Μιλάει ότι παίρνουμε σημαντική οικονομική βοήθεια από την Ευρώπη, η οποία όμως μόλις και καλύπτει το 1/3 των συνολικών δαπανών. Τα υπόλοιπα 2/3 είναι από την πλάτη του Κύπριου φορολογούμενου, ήτοι €25 εκατ. τον χρόνο.

Αποκαλεί συντηρητισμό ότι ο Μάριος Πελεκάνος και η κοινωνία βλέπουν τον κίνδυνο αλλοίωσης της κοινωνίας μας από αλλόθρησκους, αλλότροπους, αλλόγλωσσους, ξένους προς τα ήθη, έθιμα και τον τρόπο ζωής μας μεταναστών. Που και την ίδια τη ζωή διαφορετικά τη ζυγίζουν, όπως πρόσφατα είπε μια δικαστικός στην Αθήνα.

Μα ο ίδιος ο Δαλάι Λάμα είπε: «Η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους», «Καθημερινή» Αθηνών 15/9/18. Αυτό τον κάνει ρατσιστή; Στην Κύπρο αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «Αλήθεια» 15/9/18, δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή ότι είχαμε 43.000 αιτητές ασύλου και άλλους τόσους παράνομους αλλοδαπούς. Τόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα. Όπως είπε πριν από μερικά χρόνια ο Francis Fukuyama («The End of History») για τις αμερικανικές πόλεις, που ξύπνησαν μια μέρα οι κάτοικοί τους και αντιλήφθηκαν ότι οι γειτονιές τους γέμισαν από μετανάστες, χωρίς να τους ρωτήσει κανείς αν δεχόντουσαν. Είναι δε καθολικά γνωστό πλέον ότι η πλειοψηφία των αιτητών ασύλου είναι οικονομικοί μετανάστες, οι οποίοι ψευδώς αιτούνται ασύλου. Γράφει η Le Figaro και αναδημοσιεύει η «Καθημερινή» Αθηνών στις 1/9/18 : «Όπως μαρτυρούν τα στοιχεία, η πλειονότητα των εισερχόμενων στην πραγματικότητα δεν είναι πρόσφυγες, καταδιωκόμενοι από πολέμους και τυράννους, αλλά οικονομικοί μετανάστες που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον».

Είναι κρίμα να μην αφήνουμε την πραγματικότητα δηλαδή την αλήθεια, να επηρεάζει τις απόψεις που κουβαλούμε μέσα μας. Αυτές οι θέσεις που εκφράζει η κα Οικονομίδου ήταν σχετικές πριν από 20-30 χρόνια –τα χρόνια της αθωότητας. Ό,τι οι μετανάστες θα ενσωματωθούν και στην Ευρώπη όπως έκαναν τόσα χρόνια στην Αμερική. Δυστυχώς όμως δεν εξελίχθηκαν έτσι τα πράγματα. Πουθενά στην Ευρώπη δεν έγινε με επιτυχία η ενσωμάτωση των μεταναστών. Όπως εμείς θέλουμε να διατηρήσουμε τον τρόπο ζωής μας, έτσι και αυτοί. Ο Πακιστανός ή ο Σομαλός θέλει να ζει στην Ευρώπη όπως θα ζούσε στη χώρα του. Με αποτέλεσμα να έχουμε μια χώρα με πολλές κοινωνίες. Μια μαρμελάδα που δεν κάνει κανένα ευτυχισμένο. Γι’ αυτό είναι καλά μεν τα συνθήματα περί φυλετισμού, ξενοφοβίας, κ.λπ. κ.λπ., δεν αποτελούν όμως απάντηση στο πρόβλημα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Προσωπικότητες στην ''Κ'': Τελευταία Ενημέρωση