ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αθλίων άθλοι

*Tου ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Ουδείς αμφιβάλλει για τα «κατορθώματα» της κυβέρνησης. Κανείς δεν παραγνωρίζει τα λάθη, τις παραλείψεις και τις αδυναμίες της. Πιστώνουμε το όποιο καλό και κατακρίνουμε τα όποια κακά και επιβλαβή για τον τόπο. Και τούτο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θεωρούμε εαυτούς ως παθητικά συμπολιτευόμενους, ούτε ως στείρα αντιπολιτευόμενους. Λέμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη σκάφη και αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Γιατί μόνον έτσι υπηρετούμε τον άμοιρο λαό, που δοκιμάζεται παντοιοτρόπως από τα τερτίπια του κατεστημένου, που συνεργάζεται αντιπολιτευόμενο και αντιπολιτεύεται συνεργαζόμενο, όπως ακριβώς το σύμπλεγμα του Λαοκόοντος. Προς επίρρωσιν των πιο πάνω θεωρούμε ανάξια λόγου τα κροκοδείλια δάκρυα που ρέουν «εκ πονηρών ομμάτων» προς χάριν – τάχατες – του δοκιμαζόμενου κόσμου ή τις άναρθρες και ατεκμηρίωτες κραυγές συμπόνιας, που εκστομίζονται «ομοίως με υλακές κυνός», μόνον ολίγον τι προ των όποιων εκλογών, προκειμένου να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη και να επιδαψιλεύσουν κάποιους εξ αντιδράσεως ψήφους υποστήριξης.

Αν, λοιπόν, μελετήσουμε τις δια χρονικές πράξεις και ενέργειες των περί καθάρσεως και δικαιοσύνης φωνασκούντων, θα διαπιστώσουμε την πικρή και στυγνή ταυτόχρονα αλήθεια, ότι όλοι – κυρίως οι αποκαλούμενοι μεγάλοι – είναι βουτηγμένοι στα σκάνδαλα, στις πασίγνωστες λίστες, τα πορίσματα και γενικά στη διαφθορά, μέλη των οποίων έχουν καταδικαστεί είτε είναι υπόδικοι, αποζητούντες ένα άλλου είδους «χρυσό διαβατήριο», αυτό της εισόδου στην πύλη των άσπιλων και αμόλυντων της κοινωνίας. Η φράση «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» έχει καταντήσει η μόνιμη ατάκα απόσβεσης των αμαρτημάτων τους.

Όμως, η 30ή του Μάη οφείλει να τους αποδείξει ότι οι άθλοι του Ηρακλή καμιά μα καμιά σχέση δεν μπορεί να έχουν με τους άθλιους του Βίκτωρος Ουγκώ!

*Ο κ. Χαράλαμπος Δημητρίου είναι μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΔΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Προσωπικότητες στην ''Κ'': Τελευταία Ενημέρωση