ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Το κύρος του Νίκου, του Ερντογάν ή της Χρυστάλλας;

= ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Μεγάλη Δευτέρα σήμερα για πολλά θέματα: Ξεκαθαρίζει εάν η Τουρκία θα προχωρήσει σε εφαρμογή των απειλών της στην κυπριακή ΑΟΖ, το Εθνικό Συμβούλιο συνέρχεται σε μια συγκινητική προσπάθεια για πολιτική σύμπνοια, στο Ανώτατο η Ολομέλεια θα εξετάσει τις αναφορές του Νίκαρου για τα νομοθετήματα που αφορούν τις εκποιήσεις ενώ τρέχουν και τα θέματα του φιλόδοξου δήμαρχου Σάββα Βέργα και οι νέες αποκαλύψεις για την κυρία Χρυστάλλα Γιωργκάτζη. Ο Ιωνάς παραμένει με τον φόβο ενός επικείμενου ανασχηματισμού και η Ειρήνη Χαραλαμπίδου αναμένει την δική της μεγάλη στιγμή, το κάλεσμα για κατάθεση στην υπόθεση Βέργα.

Θα σταθώ όμως στο πιο σημαντικό, αυτό των απειλών της Τουρκίας, εξ' αιτίας των οποίων ο Νίκαρος άφησε τον Έρογλου στα κρύα του λουτρού. Με ικανοποίηση διαπιστώνω ότι ο Νίκαρος διαβάζει την στήλη. Ο πολύξερος Πάμπος μου υπέδειξε κάποιες λέξεις-κλειδιά της στήλης τις οποίες βρήκε σε προεδρικές δηλώσεις και δηλώνω ευτυχής που του φάνηκαν χρήσιμες για να τονίσει τις δηλώσεις του.

Για να δούμε και λίγο την ουσία του θέματος, είναι εντυπωσιακό που ο Νίκαρος επιμένει στην Τασσική του άποψη ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει σε ένα "διάλογο κωφών" παρά τις όποιες νουθεσίες γιατί θα ήταν "ανάξιος της εντολής του λαού" εάν το έκανε υπό το καθεστώς απειλών.

Από την άλλη ο νεοσουλτάνος Ερντογάν ετοιμάζεται να αρχίσει -σήμερα- σεισμογραφικές έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ, παρά την κατακραυγή από πλήθος χωρών και την έναρξη -επίσης σήμερα- στρατιωτικών ασκήσεων από τη Ρωσία και τον προγραμματισμό -για αύριο- ασκήσεων Ισραήλ - Κύπρου στην περιοχή.

Το γόητρο του Τούρκου Προέδρου και του Νίκαρου κονταροχτυπιούνται στην κυπριακή ΑΟΖ και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Θα κάνει το κομμάτι της η Τουρκία και θα αποχωρήσει; Θα οδηγηθούμε σε κάποια άσχημη και επικίνδυνη εξέλιξη; Σίγουρα η σημερινή Δευτέρα είναι ανήσυχη...

Πρόκειται για μια Δευτέρα που γεμίζει ανησυχία και άλλους κρατικούς - κυβερνητικούς αξιωματούχους για διαφορετικούς λόγους.

Ας πούμε η κυρία Χρυστάλλα, μετά την νέα αποκάλυψη της "Κ" για δάνειο δύο εκατομμυρίων ευρώ από τον Συνεργατισμό στον εν διαστάσει σύζυγό της Ανδρέα Γιωρκάτζη με διάτρητες διαδικασίες οι οποίες είχαν παραβλεφθεί από την τότε Γενικό Ελεγκτή, μόνο χαρά δεν την γεμίζει...

Όπως με πληροφόρησε ο -τα ξέρω όλα- Πάμπος από χθες το πρωί τα τηλέφωνα πήραν φωτιά και η κυρία Χρυστάλλα αυτή τη φορά εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να εκδώσει έγκαιρα ανακοίνωση. Όχι ότι το ήθελε και πολύ η ίδια αλλά η πίεση είναι ανυπόφορη...

Σε ένα άλλο επίπεδο, σύμφωνα με τον πολύξερο Πάμπο, Δήμαρχος φοβούμενος την εξάπλωση του έμπολα από την Πάφο, έδωσε εντολή να ελεχθούν οι διαδρομές όλων των εσόδων από τις εκδηλώσεις του Δήμου του τα τελευταία δύο χρόνια. Οι υπάλληλοι του λογιστηρίου αρχίζουν από σήμερα δουλειά αγχωμένοι λες και εργάζονται στον Δήμο Πάφου...

Δευτέρα είναι θα περάσει... ή μήπως όχι;

----------------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση