ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ο Χάσικος, ο Οδυσσέας και το νέο σκάνδαλο...

= TETAΡΤΗ 07 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Τεντώνει το σκοινί ο Χάσικος στην αντιπαράθεση με τον Οδυσσέα-Τσακ Νόρις. Το χθεσινό επεισόδιο που είχε ως αποτέλεσμα την ανακοίνωση του Οδυσσέα περί... φίμωσης, είναι απλά η επιβεβαίωση της βαθιάς κρίσης που διέρχονται οι σχέσεις κυβέρνησης - ελεγκτικής υπηρεσίας.
 
Ωστόσο, σύμφωνα με έναν ψύχραιμο παρατηρητή, "ο πιο αυθόρμητος υπουργός του Νίκαρου ορμάει σαν ταύρος χωρίς να έχει εκτιμήσει όλες τις συνέπειες των ενεργειών του, ούτε το γεγονός ότι ίσως να βάζει σε νέες περιπέτειες τον Αναστασιάδη".
 
Ο ίδιος προέβλεψε ότι παρά την στήριξη που δέχεται ο Χάσικος από δημάρχους και άλλους παράγοντες που ευεργετούνται από τις αποφάσεις του, θα πρέπει να ελέγχει περισσότερο τις αναφορές του στον Γενικό Ελεγκτή "γιατί όπως πάει θα τον κάνει λαϊκό σταρ - μαχητή που δέχεται επίθεση από την κυβέρνηση".
 
Η στήλη πληροφορείται ότι σύντομα αναμένεται να σκάσει μύτη δημόσια εκδήλωση στήριξης προς τον Οδυσσέα...
 
Πάντως, το θεσμικό θέμα που θέτει ο Χάσικος για τις εξουσίες και τις πρακτικές του Γενικού Ελεγκτή στηρίζεται και από άλλους υπουργούς αλλά και παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι άτομα που θεωρούν ότι η δράση του Γενικού Ελεγκτή είναι εκτός των καθηκόντων του, ενώ κάποιοι θέτουν και θέμα "δημοσιοποίησης ενεργειών (όχι μόνο αποφάσεων) του Ελεγκτή η οποία στοχεύει την δημοσιότητα"...
 
Εάν το θέμα έμενε μέχρις εδώ, αν και υψηλού κινδύνου, θα ήταν ανεκτό. Ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις όμως προχώρησε πολύ, αφού σύμφωνα με πληροφορίες κατήγγειλε στον Γενικό Εισαγγελέα τον Χάσικο για συγκάλυψη σκανδάλου με βίζες φοιτητών από το Μπαγκλαντές.
 
Αυτή φαίνεται να ήταν και η σπίθα που προκάλεσε την έκρηξη του Χάσικου. Ιδιαίτερα όταν έμαθε πως η υπόθεση μάλλον θα δοθεί από τον Κωστάκη στον Αρχηγό της Αστυνομίας για έρευνα...
 
Κοντολογίς ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα!
 
Από τον λόφο της εξουσίας μαθαίνω πως ο Νίκαρος έχει διαμηνύσει στον Χάσικο να είναι ήρεμος και συγκεκριμένος στις αναφορές του και πως αν χρειαστεί θα παρέμβει...
 
Την ίδια ώρα άλλος ένας υπουργός της κυβέρνησης βρίσκει εμπόδια, πασσάλους καλύτερα, στον δρόμο του. Ο Ιωνάς αν και προσπάθησε πολύ να διαχωρίσει την θέση του από το σκάνδαλο με τους πασσάλους της ΑΗΚ μάλλον... δεν τα κατάφερε. Επιβεβαίωσε απλώς ότι ήταν δικηγόρος της εταιρείας που προμήθευσε την ΑΗΚ με ελαττωματικούς πασσάλους.
 
Σύμφωνα με νομικό με τον οποίο συζήτησα χθες το θέμα, "η καθυστέρηση στην τοποθέτηση του υπουργού αλλά κυρίως η καθυστέρηση στην διερεύνηση της υπόθεσης δεν συμβάλλουν θετικά στην εικόνα του Ιωνά". Ο ίδιος πρόσθεσε με νόημα, "ειδικά όταν είναι πολλά τα εκατομμύρια, όχι ένα, ούτε δύο αλλά δέκα...".
 
Ακούω ότι πολλά επενδύει ο Νίκαρος στον υφυπουργό του Κωνσταντίνο Πετρίδη, στον οποίο μάλιστα εμπιστεύτηκε σπουδαία αποστολή στις ΗΠΑ.
 
Ο Πετρίδης θα διερευνήσει διαθέσεις, θέσεις και... ρευστό για την χρηματοδότηση της λύσης ενώ θα συζητήσει και θέματα ασφάλειας, ενέργειας και επενδύσεων.
 
Στην Ουάσιγκτον θα έχει μεταξύ άλλων συναντήσεις με την υφυπουργό Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ και την Αμάντα Σλόατ, συνεχίζοντας ουσιαστικά τις συζητήσεις που άρχισαν με τον Νίκαρο!
 
Ένα πουλάκι μου σφύριξε πως ο Νίκαρος ανέφερε (σε ελεύθερη απόδοση): "Δεν τον φοβάμαι τον Πετρίδη. Να δούμε πώς θα τα βγάλουμε πέρα με τον Μουσταφά που άρχισε να μας τα γυρίζει"...
 
 
ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν και βρίσκεται ελάχιστο χρόνο στο τιμόνι του Υπουργείου Υγείας ο νέος Υπουργός κατάφερε να μειώσει αισθητά τους εφιαλτικούς καταλόγους για MRI. Μήπως τελικά αυτό που χρειαζόταν δεν ήταν... κόπος αλλά τρόπος; Ο τρόπος του λιγομίλητου Παμπορίδη;
 
ΚΟΥΪΖ: Ποιο νεαρό μέλος της κυβέρνησης φέρεται να σκέφτεται σοβαρά την μεταγραφή του από την κυβέρνηση στους εκλογικούς καταλόγους του ΔΗΣΥ; Αληθεύει ότι σκέφτηκε να το πράξει αφού προηγουμένως ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας, επενδύοντας στο πολιτικό μάρκετινγκ;

----------------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση