ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Κερύνεια που αγγίζουμε

Του Δήμου Γεωργιάδη*

Η Κερύνεια υπήρχε πάντα στη ζωή μου αλλά πάντοτε ως το πιο ιερό μου παραμύθι. Το παραμύθι της οικογένειας. Ένα παραμύθι με το οποίο μεγάλωσα, ένα μεγάλο κομμάτι του οποίου ήταν αλήθειες από τη ζωή του παππού και της γιαγιάς και τα παιδικά χρόνια του πατέρα. Το άλλο κομμάτι ήταν η μαγεία μιας πόλης μακρινής με ένα λιμανάκι που ζωγραφίζαμε με την παιδική μας φαντασία. Μια πόλη που αγαπήσαμε κι ας μην την είδαμε ποτέ.

Η Κερύνεια έγινε στη συνέχεια εκτός από παραμύθι και γνώση στο δημοτικό σχολείο. Ήταν εκείνη η πόλη που κρύβεται πίσω από τον γέρο Πενταδάκτυλο. Η Κερύνεια ήταν όμως και ολίγον σε αχαρτογράφητα νερά στις εκθέσεις που γράφαμε στο γυμνάσιο και το λύκειο γιατί ήταν και ανέγγιχτη. Στα φοιτητικά μας χρόνια ήταν πάντα το γερό μας χαρτί στο πλαίσιο της διαφώτισης προς τους ξένους συμφοιτητές μας.

Θυμάμαι παιδί τον πατέρα μου να μου λέει πως η ομάδα της καρδιάς μας είναι η ΠΑΕΕΚ και τον ρωτούσα γιατί να μη διαλέξουμε μια ομάδα που να έπαιρνε πρωτάθλημα. Μου έλεγε να διαλέξω όποια ομάδα θέλω αλλά να ξέρω ότι η ομάδα της καρδιάς μας είναι η ΠΑΕΕΚ. Ο λόγος απλός, επειδή πάντα η καρδιά μας βρίσκεται στην Κερύνεια. Επιστρέφοντας στην Κύπρο από τις σπουδές και μπαίνοντας στην δουλειά και στην πολιτική ήξερα πια γιατί ήμουν ΠΑΕΕΚ, επειδή όλος εκείνος ο κόσμος που την λατρεύει και την ακολουθεί είναι ψυχή τε και σώματι Κερύνεια. Έτσι μπήκα στην ομάδα κι έφτασα να αναλάβω τη διεύθυνση του ποδοσφαιρικού τμήματος. Οι προκλήσεις ήταν πολλές και δύσκολες στις μικρές κατηγορίες αλλά και ο στόχος μας ήταν ένας.. να πάρουμε το πρωτάθλημα και να το βάλουμε οροθέσιο στο νέο δρόμο που δημιουργούμε, τον δρόμο της επιστροφής στην Κερύνεια. Και το πετύχαμε, όταν το Σάββατο 15 Μαΐου 2021, η ΠΑΕΕΚ μας καρδιοχτύπησε, αλλά μας αποζημίωσε, παίρνοντας τον τίτλο του πρωταθλητή Β΄ Κατηγορίας και το εισιτήριο της ανόδου στην κατηγορία των μεγάλων, εκεί που η Κερύνεια αξίζει να είναι. Τώρα πια δεν θα αφήσουμε τα παιδιά μας να ρωτάνε γιατί δεν επιλέγουμε άλλη ομάδα. Διότι έχουμε ομάδα στην πρώτη ποδοσφαιρική κατηγορία, την ΠΑΕΕΚ μας, και η Κερύνεια δεν είναι πια παραμύθι. Κερύνεια δεν σε ξεχνάμε, όπως δεν ξεχνάμε κανένα άλλο προσφυγικό χωριό. Είμαστε εδώ να το θυμίζουμε σε όλους. Αυτή ήταν η αποστολή της ΠΑΕΕΚ για φέτος, η μεγαλύτερη μας νίκη. Όσοι νομίζουν ότι πέσαμε, δεν κατάλαβαν ποτέ τι θέλαμε να πετύχουμε. Να που τελικά βρήκαμε τον τρόπο να ενώσουμε τους Κερυνειώτες. Σε μια κερκίδα, όπως παλιά, να φωνάζουμε μικροί και μεγάλοι «ΠΑΕΕΚ ΚΕΡΥΝΕΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ». Αποχαιρετούμε την πρώτη κατηγορία με υπερηφάνεια, να μας περιμένετε όμως, θα επιστρέψουμε. Για να φωνάξουμε ξανά, όλοι μαζί, πως τα σύνορα μας είναι στην Κερύνεια. Να μας περιμένεις και εσύ Κερύνεια μου, καμμιά προσωρινή άνεση δεν θα ξεριζώσει τις ρίζες μας.

*Δήμος Γεωργιάδης, Διευθυντής ΠΑΕΕΚ ποδόσφαιρο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Προσωπικότητες στην ''Κ'': Τελευταία Ενημέρωση