ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog: Οι περιπέτειες του μικρού Νικόλα

= Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

H φωτογραφία πoυ ο Αβέρωφ Νεοφύτου δημοσίευσε στο προφίλ του στο twitter από τη συνάντηση με τον Νικόλα Παπαδόπουλο μοιάζει να ήρθε από το μέλλον. Σε λίγα χρόνια ενδέχεται οι εικονιζόμενοι που σήμερα ακροβατούν σε ευαίσθητες πολιτικές ισορροπίες, να βρίσκονται στην ίδια θέση, απέναντι δηλαδή, συζητώντας ως υποψήφιοι για την Προεδρία του κράτους. Και οι δύο το συναισθάνονται και οι δύο το εύχονται και οι δύο το μελετούν και το... παλεύουν.

---------------------------------------------

Ας μείνουμε όμως στο παρόν, το οποίο γέρνει υπέρ του Νικόλα. Με την φόρα που πήρε ο φέρελπις πρόεδρος του ΔΗΚΟ, κυματίζοντας τη σημαία της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου έχει κερδίσει πόντους. Ακόμα και ο "άκαμπτος" Αβέρωφ αναγκάστηκε να δηλώσει ότι το μνημόνιο είναι ζωντανό κείμενο και υπόκειται σε αλλαγές και επικαιροποιείται. Η δυναμική που αναπτύσσει ο Νικόλας προσπαθώντας να κτίσει ένα ηγετικό προφίλ ευρύτερης αποδοχής ενοχλεί αρκετούς και εντός και εκτός του κόμματός του. ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ βρίσκονται σε αναμονή μετρώντας τα κουκιά τους και παρακολουθώντας ποια έκβαση θα έχουν οι περιπέτειες του μικρού Νικόλα. Ποιος να το' λεγε ότι η τρισκατάταρατη Τρόικα θα ήταν η μεγάλη ευκαιρία του μικρού; Από την άλλη, η ομάδα Καρογιάν έχει άλλες ιδέες και αναμένει το επόμενο στραβοπάτημα για την αντεπίθεσή της.

---------------------------------------------

Πυροβολώντας ή πετροβολώντας έφυγε τελικά ο Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης από την ηγεσία της Εθνικής Φρουράς; Όπως είπε, αφήνοντας πολλά υπονοούμενα να αιωρούνται: "Εθνική Φρουρά δεν θέλει Μάρκετινγκ, ούτε σόου αλλά έργα". Τότε προς τι το σόου;

---------------------------------------------

Νέο βιβλίο για τις "κρυμμένες ζωές των Προέδρων" κυκλοφορεί στις ΗΠΑ και η διαρροές κάνουν λόγο για πολλές αποκαλύψεις, όπως π.χ. για μια φλογερή ξανθιά που ο Μπιλ Κλίντον έβαζε από την πίσω πόρτα του Λευκού Οίκου. Έχετε φανταστεί τι σάλος θα γινόταν στην Κύπρο εάν κυκλοφορούσε ποτέ βιβλίο για τις κρυμμένες ζωές των Κυπρίων Προέδρων; Εδώ δημοσιεύματα για την φανερή τους ζωή, ρίχνονται στο πυρ το εξώτερο... Εκτός κι αν η νήσος των αγίων είχε και προέδρους αγίους!

---------------------------------------------

Μόνη μας ελπίδα να μάθουμε για τις κρυμμένες ζωές των δικών μας Προέδρων είναι ο συγγραφέας Μακάριος, ο οποίος ελπίζω τώρα που θα ευρίσκεται στο ασφαλές περιβάλλον των Βρυξελών να διαπρέψει και σ' αυτό το είδος. Εξάλλου το είπε πολλές φορές πως έχει πολλούς δεμμένους. Καιρός να αρχίσει να λύνει τα λουριά.

---------------------------------------------

Είμαι σε θέση να σας αποκαλύψω ότι καλά έκανε ο Πρόεδρος και προσκάλεσε τον Έρογλου για επίσκεψη στο ανθρωπολογικό εργαστήρι, στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη στις 9.00 το πρωί. Είμαι επίσης σε θέση να σας πω πως δεν πρόκειται για μια απλή επίσκεψη για σκοπούς φωτογραφιών. Και σήμερα ο Νίκαρος θα το αποδείξει. Αναμείνατε.

---------------------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση