ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Τα δύο ΔΗΚΟ και τα χαλούμια της... οργής

= ΠΕΜΠΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Τα χαλούμια ήταν το νέο διαπραγματευτικό χαρτί του Έσπεν Μπαρθ Έιντε στη συνάντηση που είχε την Τετάρτη με τον διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη! Ούτε λίγο, ούτε πολύ προσπάθησε να προωθήσει πρόταση συμφωνίας για το θέμα του χαλουμιού!!

Ο ήρεμος κατά τα άλλα Ανδρέας Μαυρογιάννης άστραψε και βρόντηξε και χρησιμοποίησε, όπως μαθαίνω τις φράσεις "από που κι ως που να έρχεται τώρα αυτή η πρόταση;" ενώ είπε ξεκάθαρα και κατάμουτρα του φέρελπι Έιντε ότι δεν νομιμοποιείται να θέτει τέτοια θέματα στις συνομιλίες για το Κυπριακό και ότι, κατά την κυπριακήν "δεν είναι της δουλειάς σου το θέμα του χαλουμιού". Ο δε λαλίστατος κατά τα άλλα Έιντε έφριξε...

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ανδρέας Μαυρογιάννης "χτυπά το χέρι του" στο τραπέζι των συνομιλιών, ξεκαθαρίζοντας και στα Ηνωμένα Έθνη και στην τουρκοκυπριακή πλευρά ότι δεν πρόκειται να δεχθεί "υποτίμηση της νοημοσύνης μας".

Το θέμα του χαλουμιού μπορεί να έκλεισε στο τραπέζι των συνομιλιών για την πλευρά μας όμως παραμένει ανοικτό σε ό,τι αφορά την μεθοδολογία Έιντα αφού επανέφερε φαντάσματα του παρελθόντος.

Κάποιοι στο ΥΠΕΞ φαίρονται να αναλαμβάνουν επίσημο ρόλο κυνηγού φαντασμάτων ώστε να προλάβουν νέα κόλπα...

Ήταν ίσως η πιο άτονη συζήτηση για τους προϋπολογισμούς του κράτους στη σύγχρονη ιστορία μας, αυτή που παρακολουθήσαμε τις τελευταίες ημέρες.

Ακόμα και οι ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων στάλθηκαν με εμαιλ και δημοσιεύθηκαν σαν pdf file, ασχολίαστες, στεγνές και αδιάφορες σε ενημερωτικές ιστοσελίδες. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε...

Έχουν φαίνεται περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές που οι προϋπολογισμοί ήταν η μεγάλη ατραξιόν της Βουλής με ισχυρές δόσεις αδρεναλίνης, κύρια θέματα στα δελτία ειδήσεων και στα εξώφυλλα των εφημερίδων.

Η απορία που μου έμεινε από όσα είδαμε στις συζητήσεις για τους προϋπολογισμούς αφορούσε την στάση του ΔΗΚΟ. Τελικά ποιο ΔΗΚΟ εκφράζει το... ΔΗΚΟ; Γιατί άλλα μας είπε ο πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος και άλλοι οι Μάριος Καρογιάν και Άγγελος Βότσης. Ο πρώτος ψήφισε τον προϋπολογισμό με αντιπολιτευτικούς κεραυνούς οι τελευταίοι με εγκώμια και σχόλια ότι βρίσκεται στη σωστή πορεία...

Μετά τις ομιλίες των δύο... ΔΗΚΟ και τις αντιδράσεις που ακολούθησαν, κάποιοι ενέτειναν τις προσπάθειες τους προς τον Ζαχαρία Κουλία να πει το "ναι" για την επιστροφή του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Το κύριο επιχείρημα τους ήταν ότι: "το κόμμα που τον ανέδειξε τον έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ"...

O Ανδρέας Ηλιάδης, ο Θεόδωρος Αριστοδήμου, ο Γιάννης Πεχλιβανίδης, ο Γιάννης Κυπρή και ο Αντρέας Αρτέμη θα είναι οι πρώτοι που θα οδηγηθούν στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου για κακουργήματα που αφορούν την κατάρρευση της Τράπεζας Κύπρου και της οικονομίας ευρύτερα.

Λίγο πριν την εκπνοή του 2014 οι μηχανές της Νομικής Υπηρεσίας δουλεύουν στο φουλ με μια επανεκκίνηση που θα την ζήλευε και ο πατέρας της ορολογίας, Νίκαρος.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και η έρευνα για την Λαϊκή Τράπεζα και αναμένεται ότι αρχές του 2015 θα ανακοινωθούν νέα ονόματα.

Πάντως η τακτική της "ανακοίνωσης" των ονομάτων πριν από την άσκηση δίωξης δεν ακούγεται και πολύ δόκιμη...

Οι υπάλληλοι της Νομικής Υπηρεσίας άρχισαν πάντως να παραπονούνται - και όχι άδικα - για τον υπερβολικό φόρτο εργασίας, ειδικά σε περίοδο εορτών.

Εκτός από τα γνωστά σοβαρά σκάνδαλα που χειρίζεται η Νομική Υπηρεσία, νέες ενέργειες χρειάζονται για τα νέα σκάνδαλα που προκύπτουν.

Ήδη συζητούνται τρόποι για άρση της βουλευτικής ασυλίας των Φακοντή και Σαρίκα, αφού αυτό είναι προϋπόθεση για να μπορέσουν να ανακριθούν για το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ και πρόκειται για διαδικασία που όπως πληροφορούμαι από πηγή στη Νομική Υπηρεσία "δεν είναι τόσο εύκολη όσο φαίνεται".

Από την άλλη ήρθε και το... χριστουγεννιάτικο δώρο του προπονητή Μάριου Παναγή με τις χθεσινές του καταγγελίες - βόμβες για τη διαιτησία και την εμπλοκή της ΚΟΠ, ακόμη και πολιτικών!

Τις καταγγελίες φέρεται να εξετάζει προσωπικά ο βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκος Ερωτοκρίτου και η σημερινή επίσημη κατάθεση του Μάριου Παναγή στην Αστυνομία θα κρίνει και την εξέλιξη της υπόθεσης.

Νομικός της Νομικής Υπηρεσίας, από αυτούς που κοντεύουν να πάθουν υπερκόπωση, δήλωνε μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι οι καταγγελίες του προπονητή ήταν το κερασάκι που επιβεβαίωσε την εντατική προπόνηση των λειτουργών στο πολύπαθο αυτό τμήμα της Δημοκρατίας...

----------------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση