ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Το ΑΚΕΛ, ο Κουτσοκούμνης και οι ανακριτές…

= ΤΡΙΤΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

= ΤΡΙΤΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

«Πολύς θόρυβος για το τίποτα» δήλωσε στο ΡΙΚ η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, χαρακτηρίζοντας λήξαν το θέμα που προέκυψε για το συμβόλαιό της. Παραδέχθηκε μάλιστα ότι θα χρειαστεί χρόνος για να αποκτήσει η Κεντρική Τράπεζα την αίγλη που της αξίζει.

Η είδηση άναψε φωτιά στα κοινωνικά δίκτυα. Ένας από αυτούς που τα σχολίασαν έγραψε: «ε, όχι και για το τίποτα κυρία Χρυστάλλα μου, όχι και για το τίποτα. Άμαν πιάννεις 300.000 ευρώ το χρόνο συν 60.000 ευρώ σύνταξη που ήσουν γενική ελέγκτρια, ίντα θόρυβος μπορεί να είναι; Έσιη που τα πιερώννουν, έννεν;»…

Η ευθυξία του ΑΚΕΛ είναι πια παροιμιώδης. Όχι μόνον λόγω των γνωστών αντιδράσεων του τέως Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια αλλά και από τις τοποθετήσεις του Άντρου Κυπριανού.

Χθες μεταξύ αυτών που έκρινε ενόχους το δικαστήριο για το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς ήταν και το στέλεχος του ΑΚΕΛ Βενιζέλος Ζαννέτος.

Χωρίς χρονοτριβή το ΑΚΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση σχολιάζοντας ότι το κόμμα, παρά την καταδίκη του Ζαννέτου, θεωρεί πως αυτός είναι αθώος. Επισημαίνει ακόμα ότι «δημιουργείται εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα όσον αφορά την ορθότητά της απόφασης.»

Το κόμμα δεν μένει μόνο σ’ αυτή τη τοποθέτηση, μιλά και για μεθοδεύσεις και απαράδεκτες αστυνομικές πρακτικές και καταγγέλλει συναλλαγές της αστυνομίας και της Νομικής Υπηρεσίας με τον Νίκο Λίλλη και καταγγέλλει την «απαράδεκτη πρακτική τους να συναλλάσσονται με πρόσωπα που έχουν παραδεχθεί τη διάπραξη σοβαρότατων ποινικών αδικημάτων όπως την περίπτωση του Νίκου Λίλλη, με σκοπό να επιτύχει την καταδίκη συγκεκριμένων προσώπων».

Ούτε λίγο, ούτε πολύ το ΑΚΕΛ μας λέει τώρα ότι εκτός από τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους οι οποίοι τα έχουν βάλει μαζί του, όπως διατείνεται, τώρα και η Αστυνομία και η Νομική Υπηρεσία, το έχουν βάλει στο στόχαστρό τους.

Αγαπητέ Άντρο Κυπριανού, τελικά ο Δημήτρης Χριστόφιας δεν είχε όπως νομίζαμε μανία καταδίωξης. Το πρόβλημα είναι πολύ πιο σοβαρό και γενικό... Σε λίγο θα ζητάτε από την Αστυνομία και τη Νομική Υπηρεσία αλλά και τα δικαστήρια να σας ζητούν την άδεια πριν προχωρήσουν σε συλλήψεις και καταδίκες…

Ειδικά τώρα που αυξάνονται τα μέλη και στελέχη του ΑΚΕΛ που βρίσκονται στη τσιμπίδα του νόμου…

Άραγε οι αστυνομικοί πριν προχωρήσουν στη δεύτερη σύλληψη του επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ, Γιώργου Σιαηλή, για το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ, εξασφάλισαν προ - έγκριση του διατάγματος προσωποκράτησης από την Εζεκία Παπαϊωάννου;

Μόνο γλυκό του κουταλιού δεν κέρασε τους ανακριτές που μπήκαν στα γραφεία της ΚΟΠ ο Κουτσοκούμνης. Η δήλωση της ημέρας του ανήκει δικαιωματικά: «Σε κάποια πράγματα θα μπορούσα να απαντήσω στον Παναγή και θα του έλεγα και μπράβο. Αν έχει υπόψη τα περί στημένων αγώνων, αντιλαμβάνεστε πόσο θάρρος χρειάστηκε αυτός ο μικρός να βγει να το δηλώσει.»

Αυτός ο μικρός, ο μέγας διαιτητής…

Με αγωνία αναμένεται σήμερα η επίσημη πρώτη του Νίκαρου μετά την εγχείρηση ανοικτής καρδιάς. Θα προεδρεύσει του Υπουργικού Συμβουλίου και θα προβεί σε δηλώσεις για τις αλλαγές που προετοιμάζει…

Όλα τα ΜΜΕ αναμένουν με αγωνία τις δηλώσεις, κάποια έχουν έτοιμους και τους τίτλους…

Ωστόσο η αγωνία των ΜΜΕ με τίποτε δεν συγκρίνεται με την αγωνία που διακατέχει κάποιους υπουργούς και συμβούλους του Νίκαρου…

----------------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση