ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Τι Νίκαρος, τι Ομπάμα και Μπαν Γκι Μουν

= ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Με τεράστια επιτυχία στέφθηκε η επίσκεψη Νετανιάχου στην Κύπρο, αφού οι στόχοι που και οι δύο πλευρές είχαν θέσει εκπληρώθηκαν και με το παραπάνω. Όπως μου ανέφερε έμπειρος διπλωμάτης, "εκτός των διμερών θεμάτων και ιδιαίτερα στο θέμα της ενέργειας όπου δρομολογήθηκαν εξελίξεις, ο Νίκαρος πήρε και έξτρα μπόνους με την πρωτοβουλία του να μεταφέρει στις Βρυξέλλες το Παλαιστινιακό και να κληθούν Νετανιάχου - Αμπάς να μιλήσουν στο Ευρωκοινοβούλιο".
 
Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Νίκαρου ήταν "ευφυής πολιτικά" και εκτός του ότι "αξιοποιεί πλήρως τον ευρωπαϊκό ρόλο της Κύπρου, αυξάνει κατακόρυφα και το κύρος του ίδιου του Αναστασιάδη"...
 
Ο ίδιος σημείωσε και την σημασία που αποδίδει η ΕΕ στην πρωτοβουλία για την τριμερή συνεργασία (Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ) αλλά και με την Αίγυπτο, "κάτι που ουσιαστικά θωρακίζει και την ίδια την Κύπρο αλλά και την ασφάλεια των κοιτασμάτων όσο ποτέ άλλοτε".
 
Η επίσκεψη Νετανιάχου όμως αφήνει τον Νίκαρο και με κέρδη στο εσωτερικό. Οι αναφορές του Ισραηλινού πρωθυπουργού ότι το ταξίδι στην Κύπρο είναι το πρώτο που κάνει στο εξωτερικό μετά την εκλογή του και ότι θεωρεί τον "Νίκο" έναν πολύ καλό φίλο, τόνωσαν σε μια δύσκολη στιγμή το ηθικό του Προέδρου!
 
Πάντως ο δικός μας αποδεικνύεται τελικά η ψυχή της παρέας!
 
Από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάιντεν μέχρι τον Πούτιν, τον Γιούνκερ, τον Σίσι, τον Νετανιάχου αλλά και τον Ακιντζί, ο Νίκαρος είναι "το πιο καλό παιδί"! Μόνο αβρότητες και λόγια συμπάθειας ακούει. Υπερβολικής συμπάθειας! Σε σημείο που να προκαλεί εκνευρισμό στους πολιτικούς του αντιπάλους. Ιδιαίτερα στον προκάτοχό του Δημήτρη Χριστόφια, όπως μαθαίνω, ο οποίος διεκδικεί διαχρονικά τον τίτλο του "παιδιού του λαού".
 
Το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε χθες ο Τσαβούσογλου, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, ο οποίος δήλωσε ότι με τον Νίκο Αναστασιάδη είναι φίλοι σε προσωπικό επίπεδο! (Κάπου εδώ πρέπει να ζήλεψε και ο Γιώργος Βασιλείου!)
 
 
Για να μείνω όμως στην επίσκεψη Νετανιάχου, όπως μαθαίνω από τον Λόφο της Εξουσίας, δεν ήταν καθόλου τυχαία η επιλογή των υπουργών που επελέγησαν να συμμετάσχουν στο γεύμα.
 
Και ο Υπουργός Άμυνας αλλά και ο Λακκοτρύπης (που παρακάθισαν στο γεύμα) ετοιμάζουν σύντομα βαλίτσες για Ισραήλ με σοβαρά θέματα στα φάιλς τους!
 
Μαθαίνω ακόμα ότι και ο ΥΠΕΞ Κασουλίδης  αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και στην συνάντηση που θα έχει τον Σεπτέμβριο με τους ομολόγους του από το Ισραήλ και την Ελλάδα, θα προετοιμάσουν τη νέα τριμερή Νίκαρου, Τσίπρα, Νετανιάχου η οποία πιθανότατα να πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία!
 
Στην Λευκωσία ενδέχεται να γίνει και η σύγκληση πολυμερούς διάσκεψης για το Παλαιστινιακό με πρωταγωνιστή τον Νίκαρο και συμμετοχή και της Αιγύπτου και της Ιορδανίας! Δεν αποκλείεται δε ο Νίκαρος να συνοδεύσει και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στο Ισραήλ, στα Παλαιστινιακά Εδάφη, ίσως και στην Αίγυπτο και στην Ιορδανία!
 
"Μήπως ο Νίκαρος εποφθαλμιά την θέση του Μπαν Γκι μούν;" διερωτήθηκε χθες πολιτικός συντάκτης σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι, για να του απαντήσει συνάδελφος πως "μάλλον την είδε πλανητάρχης αφού οραματίζεται τις Ηνωμένες Πολιτείες Κύπρου".
 
Και ενώ ο Νίκαρος έξω τα πάει από πολύ καλά έως θαυμάσια, στο εσωτερικό μάλλον ετοιμάζεται για έναν νέο, παρατεταμένο ψυχρό πόλεμο...
 
Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης βάλλουν με ομαδικά πυρά για τις εξελίξεις στις συνομιλίες αλλά και τις επιλογές του Νίκαρου να συμμετέχει σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στα κατεχόμενα με τον Ακιντζί.
 
 
Το κύμα αντιπαράθεσης μεγαλώνει και εντός του ΔΗΣΥ με την Ελένη Θεοχάρους να διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο...
Ακούω όμως ότι ο Φούλης ετοιμάζεται να παρέμβει δυναμικά! Θα έχει παρά το πλευρό του και τον Τορναρίτη!
 
Από το υπουργείο Υγείας μαθαίνω ότι ο νέος υπουργός Παμπορίδης ετοιμάζεται να αναλάβει πρωτοβουλίες σε πολλαπλά επίπεδα. Όχι μόνο για τα επίμαχα θέματα του ΓεΣΥ και της αυτονόμησης των νοσοκομείων αλλά και για το όραμα του Νίκαρου να μετατρέψει την Κύπρο σε διεθνές ιατρικό κέντρο. Ως προς το τελευταίο, σύμφωνα με όσα πληροφορούμαι, ετοιμάζονται πολύ σύντομα συναντήσεις και με απόδημους που διαπρέπουν στον τομέα της υγείας στο εξωτερικό...
 
Μεγαλεία για την Ντέλια Βελκουλέσκου στην Αθήνα! Συνολικά, 250 αστυνομικοί θα φρουρούν την Τρόικα στην ελληνική πρωτεύουσα! Στην Κύπρο οι Τροϊκανοί τέτοια μεγαλεία δεν έζησαν ποτέ... Η δε Ντέλια σύχναζε και στη Λήδρας και απολάμβανε τον περίπατο και το παγωτό της χωρίς καμιά ενόχληση...
 
 
ΕΡΩΤΗΣΗ: Αληθεύει ότι κομματικό στέλεχος του ΔΗΚΟ ετοιμάζεται να διαχωρίσει (ξανά...) τη θέση του και μάλιστα δημόσια, "το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβρη";
 
ΚΟΥΪΖ: Παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, στον ΔΗΣΥ επικρατεί πυρετός για τις λίστες των βουλευτικών. Η σύνταξή τους έχει αρχίσει και θα κρίνει πολλά. Ακόμα και την κυβέρνηση, όπως την γνωρίζουμε σήμερα. Ποιοι και πόσοι υπουργοί θα πάνε για βουλευτές;

----------------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση