ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Το μήνυμα του Νίκαρου και το... ψάρεμα του πρίγκιπα

= ‪ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ‪2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Εντάσεις και στον ΔΗΣΥ και στο ΑΚΕΛ μαθαίνω ότι έχει προκαλέσει η επιμονή του Μουσταφά στις αδιέξοδες πολιτικές των προκατόχων του.

Ακόμα και κάποιοι που δηλώνουν φίλοι του, στο κόμμα του λαού, λένε πια ανοικτά ότι σημειώνουν μεταστροφή του «συντρόφου» Ακιντζί.

Η κ. Γιαννούλλα που γνωρίζει όσα ακούγονται στην Εζεκία Παπαϊωάννου (και ακόμα πιο πολλά) με ενημέρωσε πως τις προάλλες ανώτερο στέλεχος του κόμματος επέμεινε πως το ΑΚΕΛ θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία για επικοινωνία με τον ίδιο τον Ακιντζί.

Ο κ. Άντρος, σύμφωνα με την κ. Γιαννούλλα, ανέλαβε να κουβεντιάσει το θέμα με τον Νίκαρο αλλά και με τον Φούλη. Το ανώτερο στέλεχος ακούστηκε να λέει πως οι συναντήσεις και οι αποφάσεις πρέπει να επισπευσθούν «πριν τιναχθούν όλα στον αέρα» κατά την έκφρασή του...

Στον κυβερνητικό ΔΗΣΥ επικρατεί ανάλογη παγωμάρα, τουλάχιστον τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, από το παιχνίδι που έπαιξε στο Νταβός ο Μουσταφά αλλά και από τις επανειλημμένες και «απροκάλυπτες δηλώσεις με απαιτήσεις τύπου Έρογλου» όπως χαρακτηρίστηκαν.

Συναγερμικό στέλεχος έκρουσε, μάλιστα, τον κώδωνα του κινδύνου να ενταθούν οι επικρίσεις για την υποχωρητικότητα του Νίκαρου και την επιμονή του να μην απαντά στις «προκλήσεις» του Μουσταφά.

Το στέλεχος ενοχλήθηκε πολύ και με τη χθεσινή αντίδραση του αστρολόγου Άιντε για το θέμα της μετεξέλιξης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όπως είπε, το γεγονός ότι ο ίδιος ο σύμβουλος του Μπαν Κι Μουν θεωρεί πως το συγκεκριμένο θέμα «δεν είναι τόσο σοβαρό και ότι έχει λυθεί από το κοινό ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου 2014, δημιουργεί ερωτηματικά ακόμα και σε εμάς».

«Μήπως ήρθε η ώρα ο Νίκαρος να σταματήσει να τα λέει στον αστρολόγο αλλά και στον Μουσταφά κατ' ιδίαν και να αρχίσει να ενημερώνει τον λαό για τις πραγματικές απαιτήσεις των Τούρκων;» διερωτήθηκε. Μιλώντας με άλλο στέλεχος του κόμματος υπέδειξε πως θα πρέπει το κόμμα να μετρήσει σωστά τις αντιδράσεις «γιατί και μέλη του κόμματος άρχισαν τη μουρμούρα για τη μετεξέλιξη και τη διάσωση της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Όπως είπε το στέλεχος, «όσο καθυστερούμε να δώσουμε πειστικές απαντήσεις, τόσο χάνουμε αξιοπιστία και ενδεχομένως και ψήφους. Ενώ αφήνουμε τους άλλους να αλωνίζουν κινδυνολογώντας».

Το στέλεχος φέρεται να έχει προτείνει στον Φούλη να ζητήσει από τον Νίκαρο να περιλάβει συγκεκριμένες αναφορές στην ομιλία που θα κάνει σύντομα στη Βουλή αλλά και στη δημοσιογραφική του διάσκεψη.

Από τον λόφο της εξουσίας, πάντως, ενημερώθηκα πως ο Νίκαρος «τα είπε» χθες το πρωί στον Άιντε. Ο κ. Πάμπος μού είπε πως ακούστηκε αρκετές φορές τελευταία να δυσανασχετεί με τις «αποκαλύψεις» του Μουσταφά και να προειδοποιεί πως στο εξής θα αναγκαστεί να απαντά «με ανάλογο τρόπο».

Ο κ. Πάμπος επιμένει πως το μήνυμα στάλθηκε, από τον Νίκαρο, ξεκάθαρο...
Πάντως ο Άιντε έφυγε χθες από το Προεδρικό συμφωνώντας με τη θέση του Νίκαρου για «συμμάζεμα» των δηλώσεων και των «πρόωρων» ερμηνειών. Ανέλαβε δε να μεταφέρει το «ξεκάθαρο» μήνυμα...

Η μαντάμ του Φούλη με ενημέρωσε πως ο μεγάλος αρχηγός όταν δεν κυνηγά ανθισμένες αμυγδαλιές κυνηγά πολιτικά αστέρια για το ψηφοδέλτιο του κόμματος. Όπως με πληροφόρησε, επί του παρόντος, αναμένει τις απαντήσεις δύο πολύ γνωστών ατόμων - ο ένας από τη showbiz - οι οποίοι θα κοσμήσουν το ψηφοδέλτιο ως αριστίνδην υποψήφιοι...

Ποιο κόμμα επιμένει ότι το θέμα με τη διοικήτρια Χρυστάλλα δεν έχει λήξει; Αντιθέτως, βουλευτής του κόμματος, με τις ευλογίες του αρχηγού του, προτίθεται να θέσει ξανά το θέμα στη Βουλή και μάλιστα με «έντονο» τρόπο.
Μία πληροφορία λέει και για παρασκηνιακές επαφές για «πυρ ομαδόν» και κατά της διοικήτριας, αλλά και κατά της κυβέρνησης.

Πολύ γνωστό άτομο φέρεται να έχει πει το «ναι» στον πρόεδρο της Συμμαχίας Γιώργο Λιλλήκα και θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο.

Αληθεύει ότι ο πρίγκιπας Νικόλαος συνεχίζει το ψάρεμα στελεχών, από μεγάλο κόμμα αυτή τη φορά; Ακούω ότι ετοιμάζεται για ανακοινώσεις...

Βουλευτής ετοιμάζεται να κάνει θεαματική... έξοδο από το κοινοβούλιο ελπίζοντας σε επανεκλογή. Ετοιμάζει, όπως πληροφορήθηκα, «καίριες» παρεμβάσεις στο θέμα της οικονομίας και στο Κυπριακό. Οι κακεντρεχείς λένε πως θα στοχοποιήσει ξανά τον αγαπημένο του πολιτικό ήρωα, τον Χριστόφια...

Το ανέκδοτο με το κομμωτήριο της Αθηνάς Κυριακίδου συνεχίζεται...
Προχθές στη Βουλή ακούστηκαν δύο νέες εκδοχές και οι δύο από ΑΚΕΛικούς καλεσμένους για θέματα που συζητούνται σε επιτροπές.

Στο πρώτο περιστατικό, γυναίκα διερωτήθηκε ποιο είναι αυτό το ακριβό κομμωτήριο στο οποίο ξοδεύει τα χρήματά της η Αθηνά, αφού «τα ίδια μαλλιά θα μπορούσε να τα φτιάξει και στα κομμωτήρια που χρεώνουν δεκάευρο;». 

Στο δεύτερο, άνδρας, ενοχλημένος από την εσπευσμένη εγκατάλειψη της αίθουσας από την Αθηνά, ακούστηκε να ερωτά: «Μα πού πάει βιαστική, στο κομμωτήριο;».

ΚΟΥΪΖ: Ποιος υπουργός φαίνεται να έχει οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές και είχε, μάλιστα, συνάντηση και με τον Φούλη;

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση