ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ο πολιτικός Κώστας Κληρίδης και ο ροκάς Βέργας

= ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ο Γενικός Εισαγγελέας αρνήθηκε να παρευρεθεί στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών στην οποία εξετάστηκε το θέμα της Χρυστάλλας Γιωργκάτζη. Η άρνησή του να τοποθετηθεί στο σοβαρό θέμα των οικογενειακών σχέσεων της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας με το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τον Ανδρέα Βγενόπουλο και την MIG στην αγωγή ενάντια στην Κυπριακή Δημοκρατία αφήνει κενά και δημιουργεί εντυπώσεις.

Η χθεσινή του δήλωση - υπεκφυγή ότι το θέμα της Χρυστάλλας Γιωργκάτζη είναι "εξόχως πολιτικό", υποβιβάζει την ουσία και την σημαντικότητα ενός σοβαρού προβλήματος αλλά και του ίδιου του λειτουργήματος του Γενικού Εισαγγελέα.

Πάντως όπως μου λέει καθημερινά σχεδόν, ο πολύξερος Πάμπος, "όλα είναι πολιτικά". Χθες μου το επανέλαβε με μια προσθήκη: "Τελικά πιο πολιτική είναι η συμπεριφορά των ανεξάρτητων κρατικών αξιωματούχων οι οποίοι συμπεριφέρονται με καθαρά πολιτικό τρόπο και πολιτικές υπεκφυγές".

Πολιτικός συντάκτης μου μετέφερε τον απόηχο της χθεσινής συνεδρίας της Επιτροπής Θεσμών. Όπως μου είπε βουλευτές είναι θυμωμένοι για την συμπεριφορά του Γενικού Εισαγγελέα και ζητούν αν μη τι άλλο σεβασμό. Σήμερα αναμένεται ορυμαγδός δηλώσεων από βουλευτές που θα διεκδικούν σεβασμό της Βουλής από τον Γενικό Εισαγγελέα και θα τον καλούν σε νέα συνεδρία για συζήτηση του θέματος της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη.

Η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου κύλησε χθες στο ίδιο... αγαπησιάρικο ύφος που επέβαλε η επίσκεψη του Μπαρμπαρός. Οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν σε σειρά μέτρων κατά της Τουρκίας από τα οποία ανακοινώθηκαν τα οκτώ. Όπως με ενημερώνει ο -τα ξέρω όλα- Πάμπος, η λίστα που κράτησε ο Νίκαρος μετά τη συνεδρία καταγράφει άλλα 20-25 μέτρα τα οποία αποτελούν "αδαμάντινες εφεδρείες". Αναλόγως των εξελίξεων θα ανασύρονται και τα ανάλογα μέτρα...

Ο Σάββας Βέργας μετά το κελί γύρισε στο Δήμο Πάφου και προήδρευσε συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Φαίνεται πως έβαλε στοίχημα να διαψεύσει τον Ψινάκη ότι ο Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη είναι ο πιο ροκ δήμαρχος που υπάρχει. Έχει και η Πάφος τον ροκά της, έστω κι αν και παίζει μπουζούκι...

Στις επόμενες λίγες ημέρες θα διαφανεί εάν η χθεσινή συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι ένα διάλειμμα για τον Δήμαρχο Πάφου, αφού αστυνομικές πηγές αφήνουν να διαρρεύσει ότι επίκεινται νέες συλλήψεις...

Η πιο ενδιαφέρουσα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν να τεθεί σε διαθεσιμότητα η στενή συνεργάτης του Δημάρχου και να διενεργηθεί πειθαρχική έρευνα εις βάρος της.

Εντός της Αστυνομίας και της Νομικής Υπηρεσίας άρχισε έντονη συζήτηση για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης Βέργα στο δικαστήριο. Ο πολύξερος Πάμπος επιμένει πως υπήρξαν και έντονοι διαξιφισμοί για την αναφορά υψηλόβαθμου αξιωματούχου ότι "όλα έγιναν με προχειρότητα"...

Το κεφάλαιο Βέργας δεν έχει κλείσει. Σήμερα αναμένεται κάποια ανακοίνωση από τον Δήμαρχο Πάφου ενώ το επόμενο μεγάλο θέμα του Δήμου είναι -όπως προ πολλού έγραψε η στήλη- το αποχετευτικό. Έχουν ήδη φθάσει στο αρχηγείο Αστυνομίας οι φάκελοι του Γενικού Ελεγκτή με "στοιχεία φωτιά", όπως λέει ο κύριος Πάμπος.

Μείνετε συντονισμένοι...

----------------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση