ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Τα κρεμμυδάκια, το Μαρί, ο Μπάμπης και ο Χριστόφιας

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι της χθεσινής στήλης (όπως έγραφαν παλιά οι εφημερίδες...) οι πληροφορίες που είχα από αξιόπιστη πηγή στο ΑΚΕΛ επιβεβαιώθηκε και με το... παραπάνω.

Ο Άντρος όχι μόνον επέκρινε τον Νίκαρο, "τον έκανε με τα κρεμμυδάκια" σύμφωνα με επιφώνημα ΑΚΕΛικιάς κυρίας στα μεσαία καθίσματα...

Η ανατροφοδότηση που είχα από την πηγή μου στο ΑΚΕΛ μετά την πρωτοφανή επίθεση του Άντρου κατά στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου του ΑΚΕΛ στον παριστάμενο Νίκαρο, ήταν πως η στήλη μπορεί πια να λειτουργεί και ως ωροσκόπιο.

Όπως μου είπε: "Οι πολιτικοί, και κυρίως ο Νίκαρος, θα πρέπει να την διαβάζουν Ονασαγόρα πρωί, πρωί και να οργανώνουν αναλόγως το πρόγραμμά τους. Εάν ο Νίκαρος είχε διαβάσει χθες τη στήλη θα φρόντιζε να έπαιρνε τουλάχιστον μαζί του και δύο βάλιουμ για να αντέξει..."

Παραβλέπω το "γλείψιμο" και μένω στα γεγονότα: Ο Άντρος Κυπριανού παρά την θερμή, όπως χαρακτηρίστηκε, συνάντηση που είχε τις προάλλες με τον Νίκαρο, όταν χθες τον βρήκε εντός έδρας, τον έστησε κανονικά στον τοίχο.

Τα θυμήθηκε όλα! Ιδιαίτερα τις επικρίσεις κατά του Χριστόφια όταν αυτός βρισκόταν στην προεδρία και την δήλωση του Νίκαρου: "Κάνει αρχοντοχωριατισμούς με τα τσιεκκούθκια ο Πρόεδρος Χριστόφιας…έχουμε τους καλύτερους τραπεζίτες στην Κύπρο όμως χαράζει οικονομική πολιτική με τον Πάμπη Κυρίτση".

Και ο Χριστόφιας και ο Πάμπης φούσκωσαν από περηφάνεια εκείνη τη στιγμή ενώ ο Νίκαρος... ξεφούσκωσε.

Η προσγείωση του Νίκαρου στο Φιλοξένια ήταν ανώμαλη. Άλλα περίμενε, μετά τα αγγελικά χαμόγελα του Άντρου στο Προεδρικό και άλλα άκουσε.

Όπως πληροφορήθηκα από πηγή μου στο Λόφο της Εξουσίας, εκείνο που ιδιαίτερα τον ενόχλησε είναι η κατηγορία του Άντρου για πολιτική αλητεία...

Ενθυμούμενος ακόμα και το "Πού βρίσκεται το Μαρί;" ο Άντρος είπε κατάμουτρα στον Νίκαρο: "Η τραγική έκρηξη στο Μαρί απογείωσε δυστυχώς την εξαλλοσύνη της αντιπολίτευσης. Η καλλιέργεια πολιτικού μίσους από κόμματα εντάθηκε. “Έφτασε μέχρι το χυδαίο εκείνο ψέμα το οποίο ο κ. Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ καταδέχονταν να προβάλουν στις προεκλογικές τους συγκεντρώσεις, πως δήθεν ο Πρόεδρος Χριστόφιας δε γνώριζε πού είναι το Μαρί. Την επομένη της έκρηξης υπήρχαν πρωτοσέλιδα που κατηγορούσαν απευθείας το Δ. Χριστόφια ότι ο ίδιος είχε αποφασίσει την τοποθέτηση των πυρομαχικών στο συγκεκριμένο χώρο. Άλλο πρωτοσέλιδο υποστήριζε πως είχε διαταχθεί εκκένωση της ναυτικής βάσης. Ψέματα δίχως τεκμηρίωση και πολιτική αλητεία που εκμεταλλεύθηκε τον πόνο για τους νεκρούς."

Συναγερμικό στέλεχος μου υπέδειξε χθες ότι η ομιλία του Άντρου θα πρέπει να καταγραφεί ως μια από τις πιο εμπνευσμένες, τεκμηριωμένες και μαχητικές ομιλίες που έγιναν ποτέ για στήριξη του Δημήτρη Χριστόφια. Διερωτήθηκε μάλιστα εάν την έγραψε ο Άντρος ή ο Δημήτρης.

Ιδιαίτερη ενόχληση, σύμφωνα με την πηγή μου, ένιωσε ο Νίκαρος και για τις προσωπικές επιθέσεις που του έκανε ο Άντρος. Ιδιαίτερα στις αναφορές για φυγάδευση στο εξωτερικό εκατομμυρίων πριν από το κούρεμα από το στενό οικογενειακό του περιβάλλον αλλά και από την "διάγνωση" του Άντρου ότι επικρατεί "ακυβερνησία σε αρκετούς τομείς και ένας Πρόεδρος αδύναμος να αντιμετωπίσει την κατάσταση". Επιθέσεις καθαρά προσωπικές και εντελώς αντίθετες με το ύφος και τα χαμόγελα στη συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό τις προάλλες.

Γι' αυτό και η πρώτη του δήλωση - απάντηση του Νίκαρου ήταν: "άκουσα ότι θα ήταν με πολύ πολιτισμό που θα γινόταν. Διερωτώμαι αν δεν υπήρχε και ο πολιτισμός τι θα άκουα. Αλλά, εν πάση περιπτώσει, δεν πρόκειται με κανένα τρόπο να βάλω λάδι στη φωτιά και να δημιουργήσω συνθήκες αντιπαράθεσης."

Ωστόσο η πηγή μου υποστηρίζει πως μετά την πολιτιστική επίθεση που δέχθηκε ο Νίκαρος και παρά την θέση του ότι πάνω απ' όλα βάζει την ενότητα, τα πολλά-πολλά με τον Άντρο θα πρέπει να θεωρηθούν κομμένα. "Τουλάχιστον για μια λογική χρονική περίοδο" ότι κι αν αυτό σημαίνει...

Το κερασάκι στην τούρτα της χθεσινής αναπουμπούλας ήταν η διαρροή των εγγράφων που ο Νίκαρος έδωσε στους εθνοσυμβούλους με τα ΜΟΕ της πλευράς μας αλλά και άλλες πληροφορίες.

Κυβερνητικό στέλεχος με το οποίο συνομίλησα χθες, διερωτήθηκε "πόσο πατριώτης μπορεί να λογίζεται κάποιος που έχει ως κύρια έγνοια να διαρρεύσει τα έγγραφα παρά να τοποθετηθεί με πολιτικό λόγο πάνω σ' αυτά στο Εθνικό Συμβούλιο"

Το ίδιο στέλεχος επεσήμανε ταυτόχρονα πως "τώρα αντιλαμβανόμαστε καλύτερα και τη θέση και τις αντιδράσεις του Τάσσου αλλά και του Χριστόφια όταν τα εμπιστευτικά έγγραφα του Εθνικού Συμβουλίου διέρρεαν πριν καλά - καλά τα πάρουν στα χέρια τους οι πολιτικοί αρχηγοί. Τι θέλουν ορισμένοι, να τους τα δείχνουμε και εμείς χωρίς να τους επιτρέπουμε να τα πάρουν μαζί τους; Είναι αυτός διάλογος;" διερωτήθηκε...

----------------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση