ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ούτε απεργία, ούτε τριήμερο;...

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Όλη τη διπλωματική του δεινότητα άσκησε ο Νίκαρος και φαίνεται πως τελικά βρέθηκε η χρυσή τομή με την ΠΑΣΥΔΥ για το εφάπαξ. Πληροφορίες του Πάμπου, λίγο πριν η στήλη αναρτηθεί στο διαδίκτυο, ανέφεραν ότι το υπουργείο Οικονομικών και η ΠΑΣΥΔΥ τα βρίσκουν και μάλλον ακυρώνονται τα απεργιακά μέτρα που είχαν εξαγγελθεί για την Παρασκευή.

Αυτό σημαίνει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και οι υπάλληλοι των Ημικρατικών οργανισμών που εξήγγειλαν την απεργία θα αναγκαστούν να... ξεπακετάρουν. Τριήμερο γιοκ!

Η πρόταση της κυβέρνησης προς του κυβερνητικούς υπαλλήλους, η οποία φαίνεται να έχει γίνει αποδεκτή, είναι τα ποσά για το εφάπαξ να τους δοθούν σε δόσεις. Τελικά η λέξη "δόση" προσλαμβάνει μυθικές διαστάσεις στον τόπο μας. Όπως πάμε, όλοι θα χρειαζόμαστε μια δόση για να ηρεμήσουμε...

Το Συμβούλιο Γεωστρατηγικών Μελετών (η όπως αλλιώς θα λέγεται) ακόμη δεν λειτούργησε και άρχισαν τα προβλήματα. Όπως με πληροφορεί ο πολύξερος Πάμπος, ήδη σημειώθηκε σοβαρή αντίδραση για ένα από τα υποψήφια μέλη του και το πιθανότερο είναι το συγκεκριμένο άτομο να τεθεί τελικά εκτός Συμβουλίου. Ο Μιχάλης Ατταλίδης πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας θα είναι όντως πρόεδρος του Συμβουλίου, όπως γράψαμε και χθες και η άποψη του για τη σύνθεση του Συμβουλίου σίγουρα μετρά... Ο καθηγητής του ΤΕΠΑΚ και γνωστός από τα άρθρα του για την ενέργεια Ανδρέας Πουλλικάς θα είναι ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ενεργειακής Πολιτικής. Και τα δύο Συμβούλια θα απαρτίζονται από ακαδημαϊκούς και τα πτυχία και τα τυπικά προσόντα είναι σημαντικά...

Έμπιστος και στενός συνεργάτης του Προέδρου ενδέχεται να παραιτηθεί από το Προεδρικό. Το θέμα δεν έχει καμιά σχέση με τον Μακάριο Δρουσιώτη και την δική του παραίτηση. Πρόκειται για τον συνεργάτη με το κωδικό όνομα "Κοντός με τη Γραβάτα" ο οποίος πάει για πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.

Μια θέση δίπλα από τον Νίκαρο εξασφάλισε ο Φώτης Φωτίου, τέως υπουργός Άμυνας. Διορίστηκε Επίτροπος Ανθρωπιστικών Θεμάτων στη θέση της Καίτης Κληρίδου. Σύμφωνα με τον Πάμπο, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος δεν είδε με καθόλου καλό μάτι τον διορισμό.

Βραδυφλεγή βόμβα χαρακτηρίζουν στον ΔΗΣΥ την περίπτωση της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, Μια βόμβα που είναι έτοιμη να σκάσει αλλά δεν θέλουν να εκραγεί στα χέρια τους. Κάποια στελέχη του κόμματος μάλιστα ζητούν παρασκηνιακά "την άμεση απαλλαγή από την Χρυστάλλα για το καλό του τόπου και της κυβέρνησης" όπως λένε. Πάντως ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ δεν συμφωνούν μόνο στο Κυπριακό, συμφωνούν και για την Χρυστάλλα. Στελέχη των δύο κομμάτων συμφώνησαν πρόσφατα όταν συζητούσαν το θέμα της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας ότι πρόκειται για το πιο γρήγορο ξεφούσκωμα εικόνας καραμπινάτου δημοσίου προσώπου τα τελευταία χρόνια...

Το ερευνητικό πλοίο της ENI, Saipem 10000 κατευθύνεται προς την Κύπρο με έναν και μοναδικό μεγάλο στόχο: Τον Ονασαγόρα! Αναμένεται ότι στις 23-25 Σεπτεμβρίου το τρυπάνι θα μπει στον Ονασαγόρα. Με την ευκαιρία δηλώνω ότι "απέναντι στην πατρίδα μας και στους Κύπριους πολίτες, έχω αναλάβει μια συγκεκριμένη αποστολή, την αποστολή αυτή θα ολοκληρώσω με όποιο τίμημα και όποια θυσία χρειαστεί να αναλάβω "

----------------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση